Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ - Αναστασιάδης για Μόρφου: ''Τους δειλούς δεν θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες''

 


Συνέντευξη στους Μανώλη Καλατζή και Κώστα Κωνσταντίνου


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Πολίτη» ρωτήθηκε για την στάση των κληρικών και συγκεκριμένα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα μέτρα της Κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού. 

Μια άλλη παράμετρος του προβλήματος είναι βέβαια και φαινόμενα όπως η στάση διαφόρων κληρικών, λ.χ. ο Μόρφου, οι οποίοι λειτουργούν με περιφρονητικό τρόπο έναντι των διαταγμάτων. Υπάρχει μια στάση ανοχής έναντί τους. Στην Ελλάδα υπήρξαν συλλήψεις μητροπολιτών. Εδώ τα μέτρα αφορούν τον κοσμάκη μόνο;

Όχι βεβαίως. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Εκείνο το οποίο εξετάζει και είμαστε σε συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία είναι να διερευνήσουν, και έχουν διερευνήσει, εάν από τις δηλώσεις προκύπτει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.

Και είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι πέρα από τις όποιες απόψεις έχουν και καθήκον απέναντι στους συμπολίτες τους. Στο σύνολο. Οφείλουν να σέβονται την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους και ιδιαίτερα τους νόμους.

Έρευνα υπήρξε. Ο μητροπολίτης αθωώθηκε μέσω της έρευνας ενώ έλεγε πράγματα τα οποία εάν τα έλεγε οποιοσδήποτε πολίτης θα είχε αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου.

Θέλω να πω κάτι. Υπάρχει μία τάση από τον ίδιο, αν θέλετε, και το λέω πολύ ευθαρσώς να ηρωοποιηθεί. Τους δειλούς δεν θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες.

Συμφωνεί με τις θέσεις της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος; Είναι άλλωστε και η κεφαλή της Εκκλησίας.

Βεβαίως. Και συμφωνεί και μας στηρίζει δημόσια.

Πηγή: politis.com.cy

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/41542-anastasiadis-gia-morfou-tous-deilous-den-thelo-na-tous-metatrepo-se-iroes

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ

ΧΩΡΙΖΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ και δεν καταλάβαμε τίποτε.