Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

«Είμαστε λίγο παράλυτοι, λίγο μπερδεμένοι» λέει ο ΠΟΥ - Τότε τι να πει ο κοσμάκης; ο ΠΟΥ τα λέει όλα

 

(φώτο ΕΛΙΑ από τα χρόνια που ανοικοδομήθηκε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην ΠΟΛΗ - Η Ελλάδα είναι ελαία κατάκαρπος από το ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ) 
πάμε να δούμε τι γίνεται παγκοσμίως και να φύγουμε από το καβούκι του αποφασίζουμε και διατάζουμε γιατί διαφορετικά  όπως λένε θα πεθάνουμε...

Ο ΠΟΥ τα λέει όλα παρακάτω  για να σταματήσουν οι φωνές που " την είδαν"  ότι μόνο μέσω ενός εμβολίου που θα το κάνουμε τέλειωσαν και τα βάσανα μας.



«Η κατάσταση είναι προς το παρόν… είμαστε λίγο παράλυτοι, λίγο μπερδεμένοι», είπε σε διαδικτυακή ενημέρωση στη Γενεύη. «Σαφώς το θέμα των ταξιδιών, αεροπορικώς, οδικώς και θαλασσίως, πρέπει ίσως να είναι καλύτερα οργανωμένο».δήλωσε ο Ντιντιέ Χουσίν, επικεφαλής της Επιτροπής Εκτακτης Ανάγκης ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του ΠΟΥ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ 

Εσπευσμένα συζητώνται οι παραλλαγές του κορωνοϊού

Καλεί επίσης τον ΠΟΥ να αναπτύξει ένα «τυποποιημένο σύστημα» ονομασίας των νέων παραλλαγών, που να αποφεύγει κάθε «στιγματισμό» γεωγραφικό ή πολιτικό. Η επιτροπή συνεδριάζει συνήθως κάθε τρεις μήνες, αλλά ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγκέσους, αποφάσισε να τη συγκαλέσει δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο για να συζητηθούν συγκεκριμένα οι παραλλαγές του νέου κορωνοϊού, που είναι πιο μεταδοτικές και προκαλούν φόβους για νέα έκρηξη της πανδημίας σε ορισμένες χώρες.

Τα ιδιαιτέρως μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική εντοπίζονται στο εξής σε τουλάχιστον 50 χώρες, σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από ένα νέο κύμα μολύνσεων, που οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και οι εκστρατείες εμβολιασμού δεν καταφέρνουν να το περιορίσουν.


Διαφορετικές παραλλαγές του κορωνοϊού σε 70 χώρες

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο αριθμός των χωρών και εδαφών όπου υπάρχει η παραλλαγή που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία ανέρχεται ήδη σε 50 και σε 20 των χωρών που έχουν εντοπίσει την παραλλαγή που ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, αλλά ο ΠΟΥ θεωρεί αυτή την εκτίμηση πολύ πιθανόν υποτιμημένη.


Οι παραλλαγές αυτές μπορούν να ταυτοποιηθούν μόνο με την αλληλουχία του γενετικού τους κώδικα, μια ανάλυση που δεν είναι δυνατή παντού.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΒΡΕΘΗΚΕ

Μια τρίτη μετάλλαξη, που προέρχεται από την Αμαζονία της Βραζιλίας και της οποίας την ανακάλυψη ανακοίνωσε η Ιαπωνία την Κυριακή, αναλύεται αυτή τη στιγμή και θα μπορούσε να επηρεάσει την ανοσολογική απόκριση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο οποίος μιλά στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό του δελτίο για «ένα ανησυχητικό παραλλαγμένο στέλεχος».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΠΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ;

 Σε σχέση με την καθιέρωση πιστοποιητικών εμβολιασμού ως προϋπόθεση εισόδου σε μια χώρα, η Επιτροπή Εκτακτης Ανάγκης εκτίμησε ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλές θεμελιώδεις άγνωστες (παράμετροι) όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τη μείωση της μετάδοσης (του ιού) και τα εμβόλια δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, παρά σε περιορισμένη ποσότητα».


Η Επιτροπή υπογραμμίζει στις συστάσεις της ότι μια απόδειξη εμβολιασμού δεν πρέπει να καταργεί άλλα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης." 

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/kosmos/poy-kosmos-agona-koronoio-prospathei-na-metallahthei


Με  ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΙΑ μας αυτά επισημαίναμε, ότι η διαχείριση αυτή της πανδημίας  λόγω των πολλών στελεχών- παραλλαγών - μεταλλάξεων  του κορονοιού που προκύπτουν συνέχεια  απαιτεί  να κινητοποιηθεί  η πολιτεία, ο λαός και η κοινωνία υπεύθυνα και φιλότιμα και όχι με εντολές απάνθρωπες  και πρόστιμα βαρύτατα . 

Ένα φιλότιμο κινητοποιείται όταν του πεις την πάσα αλήθεια και έχεις χαράξει μια στρατηγική από την αρχή σταθερή και όχι με παλινωδίες που εκθέτουν και απαξιώνουν την κοινή λογική, την οικονομία και το εκκλησιαστικό φρόνημα  

Και κάτι προς τους φωστήρες και τις πυθίες που τα έβαλαν με την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 

" ΤΏΡΑ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ - ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΌΝΤΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ" 

αυτά άλλωστε λέει περίπου και ο ΠΟΥ  παραπάνω   με τα τόσα προβλήματα που επισημαίνει και έχουμε φυσικά μέλλον σε άγνωστα μονοπάτια.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας