Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Δεν είναι υπερβολή. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ από το 1990 σαν να διάβαζε αυτά που έγραψε ο τουρκικός τύπος πριν δυο μέρες εν έτη 2021

ΦΩΤΟ ( πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρία για την Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας στην Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2018)
Ποιανού μυαλό το χωράει αυτό;  Τουρκικά δημοσιεύματα πριν δυο μέρες να επιβεβαιώνουν  πρόρρηση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ το 1990;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δαρδανέλια - Βόσπορος στο μάτι των Δυτικών. Το επιβεβαιώνουν οι τούρκοι και έτσι επιβεβαιώνεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ που είπε αυτά  το 1990 ακριβώς με τις ίδιες λέξεις.

Τι είπε ο ΑΓΙΟΣ το 1990;

" Οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία."

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


ΤΟΥΡΚΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

«Στόχος τους είναι τα Δαρδανέλια και ο Βόσπορος» λέει τούρκικο δημοσίευμα για την ελληνική άσκηση https://www.echedoros-a.gr/2021/01/blog-post_663.html

"Αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου,  δημιουργώντας διασύνδεση μεταξύ των βάσεών τους στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, γράφει χαρακτηριστικά η τουρκική Γενί Ακίτ.

Η Ελλάδα έχει διαθέσει βάσεις στις ΗΠΑ σε απαγορευμένες περιοχές κατά της Τουρκίας, στόχος τους είναι παρακάμψουν τα Στενά.

Η Ελλάδα, η οποία κατέλαβε 18 από τα νησιά μας ( σημείωση: !!!), έδωσε τώρα μια βάση στις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, η οποία θα έπρεπε να είναι χωρίς στρατιώτες σύμφωνα με την Ειρηνευτική Συμφωνία τηςΛωζάνης." https://www.echedoros-a.gr


ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ- ΣΤΕΝΑ( Βόσπορος);

«Οι Τούρκοι θέλουν την ΘΡΑΚΗ για να μην χάσουν την ΠΟΛΗ»

«και στο Βυζάντιο την ΠΟΛΗ την προστάτευε η ΘΡΑΚΗ»

Επισημαίναμε κατ επανάληψη

" Τι εστί η ΘΡΑΚΗ; Πάρα πολλά για πολλούς."

" Όμως για την Τουρκία η Αν. Θράκη είναι ο ομφάλιος λώρος της με την ΕΥΡΩΠΗ.
Έτσι και την «απωλέσει» χάνει αυτομάτως την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και φυσικά τα ΣΤΕΝΑ."

" Όποιος κατέγινε με την ιστορία κατανόησε την αξιακή γεωστρατηγική θέση αυτής της στενής λωρίδας γης που λέγεται Θρακική γη."

" Σήμερα η Θράκη ταυτίζεται με τις διαδρομές των ενεργειακών αγωγών προς την Ευρώπη με ότι αυτό σημαίνει για να αναδειχθεί η γη αυτή στο μέγιστο επίπεδο χάραξης γεωπολιτικών θέσεων και σχηματισμού όψιμων συμμαχιών."

" Δεν θα μπορούσε η αιματοβαμμένη και αγιοτόκος ΘΡΑΚΙΚΗ ΓΗ να μην παίξει σημαντικό ρόλο στα σημερινά δρώμενα."

" Και ήδη παίζει διότι οι εξελίξεις που θα επιφέρουν παγκόσμιες ανατροπές ξεκίνησαν από αυτήν δίχως να το έχουμε κατανοήσει."

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ το 1990

«Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».  ΔΗΜΟΣΙΕΎΘΗΚΕ στις  23 Σεπτεμβρίου 2012 ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΗΓΓΙΚΕΝ 
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΟΣ BLOGGER ΠΟΥ ΔΙΈΣΩΣΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ http://topothoumeno.blogspot.com/2018/03/blog-post_67.html

Από το «ΗΓΓΙΚΕΝ», 23 Σεπτεμβρίου 2012


« Είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που γνώριζε τον γέροντα Παΐσιο για δεκαπέντε χρόνια και είχε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του.

Κάναμε αρκετά χιλιόμετρα για να τον γνωρίσουμε από κοντά και το υλικό που μας εμπιστεύθηκε νομίζω πως είναι σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να το προβάλλουμε σταδιακά.
Ξεκινάμε με μια μαρτυρία, λόγω επικαιρότητας που έχει σχέση με τα ελληνοτουρκικά. Από βαθιά ταπεινότητα και μόνο, ο εν λόγω κύριος δεν θέλησε να δημοσιεύσουμε ούτε το όνομά του, ούτε την πόλη που μένει :

«Βρισκόμαστε στο 1990 που είδα τον γέροντα. Ήταν η τελευταία φορά γιατί μετά από λίγο αρρώστησε. Με έβαλε μέσα στο κελλί του και καθόταν στο πάσι. Κάθε φορά που τον επισκεπτόμουν, του πήγαινα καμιά μάλλινη φανέλα για το κρύο. Πήρα και τον σάκκο μαζί μου και τον έβαλα σε μια γωνιά.

Μου λέει «μην τον πειράζεις τον σάκκο»…

Εγώ μέσα στον σάκκο είχα ένα μαγνητοφωνάκι που κατέγραφε από απόσταση συνομιλίες και είχα σκοπό μόλις πάω να βγάλω την φανέλα να το πατήσω και να αρχίσει να καταγράφει τα λόγια του γέροντα.

Μόλις σηκώθηκα μου λέει «Κ. μην το ανοίγεις, δεν πρόκειται να δουλέψει. Φέρ’ το εδώ να το δω κι εγώ.»

Αφού με κατάλαβε το πήρα και του το έδωσα. Μου λέει «τίνος είναι αυτό;». Του λέω «είναι του φίλου μας του Β.» ο οποίος ήταν γνωστός του γέροντα. Άρχισε να το περιεργάζεται και λέει «είναι πολύ ωραίο αλλά να ξέρεις δεν θα λειτουργούσε. Αφού δεν είχες ευλογία δεν θα λειτουργούσε.»

Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελλί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί.

Μόλις ήρθε μέσα του λέω «γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο».

Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. 

Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.

Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».

Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»

«Όχι!», μου λέει. »Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. 

Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. 
Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»
( ευχαριστούμε και τον κ. Κώστα Δεσπότη που διέσωσε αυτή την μαρτυρία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και την κατέθεσε στο παραπάνω ιστολόγιο σε ανύποπτο χρόνο. Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ενεργεί αθόρυβα με τους ανθρώπους του)

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας