Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ; Κορωνοϊός: Ο φαρμακευτικός όμιλος Merck διακόπτει τις εργασίες του για την ανάπτυξη εμβολίων

 Ο αμερικανικός φαρμακευτικός όμιλος Merck ανακοίνωσε ότι διακόπτει την εργασία για δύο πιθανά εμβόλια κατά της COVID-19, μεταξύ των οποίων εκείνο το οποίο ανέπτυσσε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία, εκτιμώντας πως δεν είναι περισσότερο αποτελεσματικά από εκείνα που έχουν αναπτυχθεί από άλλες εταιρίες.

Τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών των εν λόγω εμβολίων, του V590 και του V591, έδειξαν πως «η ανοσοαπόκριση (των ανθρώπων στους οποίους χορηγήθηκαν) ήταν κατώτερη εκείνης που προκαλείται από μια φυσική μόλυνση και εκείνης που αναφέρθηκε για άλλα εμβόλια» κατά της COVID-19, εξηγεί η εταιρία σε μια ανακοίνωση.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ηεγκατάλειψη αυτών των δύο σχεδίων εμβολίων κατά της COVID-19 συμβαίνει την ώρα που οι εταιρίες που έχουν ήδη λάβει έγκριση για τα εμβόλιά τους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Ο όμιλος Merck προβλέπει, αντίθετα, ότι θα συνεχίσει τις έρευνές του για δύο θεραπευτικά σκευάσματα κατά του νέου κορονοϊού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-merck-ergasies-anaptyxi-embolion