Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Μπροστά στην φωτιά που θα ανάψει στο Κοσσυφοπέδιο και στο Κουρδικό , το ΑΙΓΑΙΟ θα μοιάζει με την κάμινο των ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ.

φώτο από militaire. gr
 
Να μην μας  θαμπώνουν με διερευνητικές για το ΑΙΓΑΙΟ  την στιγμή που ανοίγει το Κουρδικό και τα Βαλκάνια ( βλ. Κοσσυφοπέδιο και πέριξ του)  

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Εξαντλήθηκαν τα πληκτρολόγια να αναλύουν τι θα γίνει με τις διερευνητικές που ξεκινούν με την τουρκία την Δευτέρα.

Όλες οι αναλύσεις συνιστούν, επισημαίνουν  και δείχνουν το αποτέλεσμα.

Οι περισσότερες ομιλούν για αποτυχία. "Ειρήνη και Πόλεμος" το γνωστό έργο στην θεατρική σκηνή.

Ουσιαστικά είναι ο 61ος κύκλος κλειστών διαβουλεύσεων και ο καθείς πολιτικός σχηματισμός ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα ( ψηφαλάκια) ενόψει έκτακτων εκλογικών αναμετρήσεων αν απαιτηθεί από τις συγκυρίες.

Τσαβούσογλου: Μέτρα κατά της Τουρκίας δεν θα πάρετε (αλλά η τουρκία θα σας πάρει μέτρα) κάτι τέτοιο 

 " Συνέντευξη στο Politico παραχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ανέφερε ότι είπε «σε όλους ότι τυχόν περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας θα καταστρέψουν τα πάντα» και συμπλήρωσε ότι «αυτός ο διάλογος πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ώστε κανείς να μην μπορεί να δικαιολογήσει περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας».

«Αρχίσαμε να δίνουμε θετικά μηνύματα επειδή πήραμε την κοινή δήλωση της συνόδου κορυφής του Δεκεμβρίου ως τεταμένο χέρι της ΕΕ προς την Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανταποκριθήκαμε» σημείωσε ο Τούρκος Υπουργός.

Όπως αναφέρει το άρθρο, υποστήριξε ότι η γλώσσα που χρησιμοποίησαν οι ηγέτες της ΕΕ τον Οκτώβριο ήταν απλώς «απειλητική», ενώ η γλώσσα τον Δεκέμβριο ήταν «καλύτερη», αλλά εξακολουθούσε να περιέχει μέρη με τα οποία δεν συμφωνούσε η Άγκυρα." https://www.onalert.gr/kosmos/tourkia/tsavoysogloy-metra-kata-tis-toyrkias-tha-katastrepsoyn-ta-panta/406886/

Είναι γνωστό τι γίνεται γύρω μας, οι παλιές πληγές

(ανοικτά θέματα) επί της προεδρίας του Τραμπ σκεπάστηκαν πρόχειρα - πρόχειρα ενώ από κάτω πυορρούσαν.

 Η αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό οίκο φέρνει τις παλιές πληγές στην επιφάνεια και εκεί φαίνεται το πύον των προβλημάτων στα τόσα χρόνια που σκεπάστηκαν.

Αν πούμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκκωφαντικές αλλαγές στην αμερικανική στρατηγική , ένα φαίνεται βέβαιο, ότι σαν προτεραιότητα θα επιλεχθεί για να   λυθεί άμεσα  το Κουρδικό και τα Βαλκάνια ( βλ. Κοσσυφοπέδιο)

Οι τούρκοι τα γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά και με τις διερευνητικές με την Ελλάδα θέλουν να θαμπώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη, ότι κατά αρχάς είναι καλά παιδιά που δεν τα τιμωρείς ( βλ. παραπάνω δηλώσεις Τσαβούσογλου ) και κατά δεύτερο επιθυμούν στις νέες συμφωνίες για το Κουρδικό και τα Βαλκάνια να έχουν λόγο και να πάρουν το κάτι τις τους.

Από πολλά σημεία και εξελίξεις διαφαίνεται ότι η ρωσοτουρκική φιλία βαίνει προς το τέλος την στιγμή που η Ρωσία κλυδωνίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του Πούτιν.

Ο τούρκος ετοιμάζεται να κάνει την τελευταία κυβίστηση του και όλα να τα βάλλει φωτιά.

Το Κοσσυφοπέδιο και το Κουρδικό είναι δυο έτοιμες πυρίκαυστες αποθήκες μεγάλων γεγονότων που στην μέση το πρόβλημα  του ΑΙΓΑΙΟΥ θα μοιάζει  με ένα επεισόδιο μόνο λίγων ημερών.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας