Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

το ΙΡΑΝ και το ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα πάρουν μαζί φωτιά με φονικά όπλα - Ένας κόσμος όχι αγγελικά πλασμένος

 

φώτο από το putniknews.com/military/202007241079973087-kremlin-says-russia-committed-to-demilitarization-of-space-amid-us-claims-about-anti-sat-arms-tests/

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΤΟΥΣ

Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ

Η ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

" Το Ιράν παράγει μισό κιλό καυσίμου ουρανίου υψηλής ποιότητας ανά ημέρα, λέει ο επικεφαλής της ατομικής ενέργειας

από τον James Tweedie και το https://sputniknews.com/middleeast

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία εξέδωσαν κοινή δήλωση το Σάββατο με την οποία καταδικάζουν το Ιράν για την επανάληψη του εμπλουτισμού ουρανίου υψηλού βαθμού κατά παράβαση της συμφωνίας πυρηνικής ενέργειας του 2015 - την οποία αποχώρησε η Ουάσιγκτον το 2017, επιβάλλοντας εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας του Ιράν αναφέρει ότι η χώρα παράγει περισσότερο από ένα κιλό καυσίμου ουρανίου κορυφαίας ποιότητας την ημέρα.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Ali Akbar Salehi, δήλωσε ότι 500 γραμμάρια καυσίμου εμπλουτισμένα με περιεκτικότητα 20% του σχάσιμου ισότοπου Uranium-235 παράγονται καθημερινά από τις αρχές του μήνα.

Το Ιράν ξεκίνησε τον εμπλουτισμό με υψηλό ποσοτικό προσδιορισμό στις αρχές Ιανουαρίου, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την κοινή συμφωνία συνολικού σχεδίου δράσης του 2015 (JCPOA) που συμφωνήθηκε από κοινού με τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν εξαγωγές πετρελαίου .

Οι Ιρανοί επιστήμονες «παράγουν 20 γραμμάρια κάθε ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι στην πράξη παράγουμε μισό κιλό κάθε μέρα», δήλωσε ο Salehi στον ιστότοπο του Grand Ayatollah Ali Khamenei.
Ο Salehi πρόσθεσε ότι αν άλλα μέρη επέστρεψαν στους όρους της συμφωνίας, «θα επιστρέψουμε και στις δεσμεύσεις μας». Μόνο οι ΗΠΑ έχουν αποσυρθεί πλήρως από το JCPOA, αν και πέρυσι ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo προσπάθησε ανεπιτυχώς να πιέσει τα υπόλοιπα μέρη να επιβάλουν κυρώσεις στην Τεχεράνη για φερόμενη παραβίαση των όρων της.

Περίπου το Σάββατο, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία - η λεγόμενη ομάδα "E3" του συνόλου των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και η Γερμανία - προειδοποίησαν το Ιράν να μην παράγει μεταλλικό ουράνιο, καλώντας την επανάληψη της υψηλής βαθμός εμπλουτισμού «η πιο πρόσφατη προγραμματισμένη παράβαση» του JCPOA.

«Το Ιράν δεν έχει αξιόπιστη πολιτική χρήση για μέταλλο ουρανίου», ανέφεραν τα τρία ευρωπαϊκά έθνη σε κοινή δήλωση. "Η παραγωγή μετάλλου ουρανίου έχει δυνητικά σοβαρές στρατιωτικές επιπτώσεις."
Ο εμπλουτισμός στο 20% είναι πολύ υψηλότερος από το 3 έως 5% που χρησιμοποιείται στους περισσότερους μη στρατιωτικούς πυρηνικούς σταθμούς - αλλά πολύ κάτω από το βέλτιστο επίπεδο 90% για τα πυρηνικά όπλα.


Ωστόσο, το ουράνιο High-Assay Low-εμπλουτισμένο (HALEU) με έως και 20 τοις εκατό U235 θα χρησιμοποιηθεί σε μια νέα γενιά πυρηνικών αντιδραστήρων , με περισσότερες από 20 εταιρείες στις ΗΠΑ μόνο να τις αναπτύσσουν. Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ εργάζεται για την αύξηση της προσφοράς καυσίμων HALEU.
Το HALEU χρησιμοποιείται επίσης σε αντιδραστήρες ταχείας-νετρονίων, μια παλαιότερη τεχνολογία που μπορεί δυνητικά να μειώσει την ποσότητα των ραδιενεργών αποβλήτων που παράγονται, και επίσης σε ναυτικούς αντιδραστήρες που χρησιμοποιούνται σε πυρηνικά πλοία και υποβρύχια." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από το

https://sputniknews.com/middleeast/202101191081818046-iran-producing-half-a-kilo-of-high-grade-uranium-fuel-per-day-says-atomic-energy-chief/

ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΕΤΣΙ - ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ
ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΜΌΝΟ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.
ΑΝ ΚΤΥΠΗΘΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΜΈΣΩΣ 24ΩΡΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

" Η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει ένα επίγειο όπλο λέιζερ το οποίο θα μπορούσε να απενεργοποιήσει ή να τυφλώσει διαστημικούς αισθητήρες των ΗΠΑ σε δορυφόρους παρακολούθησης σε τροχιά, δήλωσε ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  (ΡΝΝ) John Ratcliffe την Τετάρτη.

Η Ρωσία νωρίτερα φέτος είχε έναν από τους δορυφόρους με κίνηση  ελιγμών  κοντά σε έναν κυβερνητικό δορυφόρο των ΗΠΑ σε τροχιά, πρόσθεσε ο επικεφαλής του DNI.

Η οικονομική ευημερία των ΗΠΑ και η εθνική ασφάλεια βασίζονται τώρα στα διαστημικά συστήματα που απειλούν όλο και περισσότερο οι αντίπαλοί τους, δήλωσε ο Ράτκλιφ.

Ανέφερε επίσης ότι η Κίνα, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια , μπορεί να καταστρέψει τους δορυφόρους των ΗΠΑ μέχρι τη γεωσυγχρονική τροχιά (πάνω από 22.000 μίλια πάνω από τη γη)." 

https://sputniknews.com/world/202012091081411580-russia-deployed-ground-based-laser-to-blind-american-space-sensors-us-intelligence-chief-says/

ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΝΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΚΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΌΠΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ.

ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ

ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Ο ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΑΣ - ΣΤΑΥΡΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας