Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Το American Missile Destroyer USS Porter μπήκε χθες στη Μαύρη Θάλασσα παρά τις αντιρρήσεις από τη Ρωσία και ανάβει τα αίματα και τις προφητείες.

 

φώτο από https://sputniknews.com/military/

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Εγκαινιάζεται η νέα αλλαγή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής με την αλλαγή της ηγεσίας της.

Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ο ΒΟΣΠΟΡΟΣ - τα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ και σε λίγο το ΑΙΓΑΙΟ εισέρχονται σε εξελίξεις απρόβλεπτες.

Η ΡΩΣΙΑ ανακοινώνει, ότι  θέτει σε άμεση παρακολούθηση το βαρύ φορτωμένο με διαστημικό εξοπλισμό αμερικανικό πολεμικό.

" Οι δυνάμεις και τα μέσα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αρχίσει να παρακολουθούν τις ενέργειες του αμερικανικού  πολεμικού που φέρνει πολλαπλές κεφαλές πυραύλων. Το  Porter,  εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 19:00 [16:00 GMT] στις 28 Ιανουαρίου 2021",αναφέρει  ο εθνικός έλεγχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας " 

 " Η Μόσχα έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας ότι δεν εξυπηρετούν σκοπούς ασφαλείας και αποσταθεροποιούν μόνο την κατάσταση στην περιοχή. Σύμφωνα με την άποψη του Κρεμλίνου, μόνο οι περιφερειακές δυνάμεις θα πρέπει να διεξάγουν τέτοιες επιχειρήσεις εκεί, αν και οι διεθνείς συμφωνίες ( βλ. Συνθήκη του Μοντραί) επιτρέπουν και άλλα  κράτη  να διασχίσουν τον Εύξεινο Πόντο."

ΠΗΓΗ putniknews.com/military/202101281081909875-american-missile-destroyer-uss-porter-enters-black-sea-despite-previous-objections-from-russia/

Τέτοιες κινήσεις στοχεύουν στην Κριμαία.

Το ΝΑΤΟ γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει η Ρωσική παρουσία  στην  Χερσόνησο αυτή της Ελληνιστικής Ταυρίδος, σημερινής Κριμαίας.

Όλη αυτή η κίνηση στοχεύει να δώσει ένα μήνυμα στην Ρωσία , ότι βρισκόμαστε κοντά σας μέσω του Βοσπόρου και του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Φυσικά τέτοιες κινήσεις ενοχλούν τον Πούτιν που πριν λίγες ώρες δήλωσε: 

" δεν βλέπω να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με τις ΗΠΑ, αλλά αν δεν λύσουμε  τις περιφερειακές συγκρούσεις ανά τον κόσμο αυτές μπορούν να μας οδηγήσουν σε παγκόσμια σύρραξη" 

Σαν να λέει,  ότι αν δεν λυθούν οι διαφορές της Ελλάδος και της Τουρκίας για το ΑΙΓΑΙΟ από όπου έρχονται δια μέσου των Στενών στην Μαύρη θάλασσα τα αμερικανικά πολεμικά σαν το Porter θα αρπαχτούμε άσχημα.

ΚΑΙ δυστυχώς αδελφοί αυτό θα γίνει, γιατί δεν πρόκειται να τα βρούμε με την Τουρκία που ζητάει τα "μαλλιά της κεφαλής" της και έτσι θα πάρουν όλα φωτιά από το ΑΙΓΑΙΟ, τα Δαρδανέλια και την Μαύρη Θάλασσα. 

Πράγματι αυτές τις ώρες συμβαίνουν τέτοια συγκλονιστικά πράγματα και ευθυγραμμίζονται στον ίδιο άξονα τα προφητευόμενα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και σε λίγο με τα πολεμικά συμβάντα.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας