Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα

ΦΩΤΟ ( από αρχείο μας ) 

Από τον περασμένο Οκτώβριο με το μπούμ του επιδημιολογικού φορτίου στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  επισημαίναμε υποθέτοντας  ότι αυτό το άγριο πράγμα μοιάζει με μετάλλαξη του κορονοιού . Ήδη είχαν περάσει οι ανέμελες  όμορφες μέρες του καλοκαιριού, όταν άνοιξαν τα σύνορα και τότε  διαφήμιζαν στα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης, ότι είμαστε μια ασφαλής χώρα για να κάνει κάποιος τουρισμό.

Γνωρίζουμε επίσης σήμερα ότι η Βρετανικής εκδοχής μετάλλαξη εντοπίστηκε  μέσα Σεπτεμβρίου του 2020 ( αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κυκλοφορούσε και πιο πριν στον πλανήτη) στην περιοχή του Κέντ της Αγγλίας, την οποία και σήμερα  σαρώνει. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Περί τα τέλη Δεκεμβρίου ( μπορεί και νωρίτερα;)  μπήκε στη Βόρεια Ελλάδα το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού ( έρευνα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)

" Εξετάσαμε κάποια δείγματα και βρέθηκαν μεταλλαγμένα. Ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ πως πρόκειται για τη βρετανική μετάλλαξη του στελέχους, που έχει φέρει την αύξηση των μολύνσεων στην Κεντρική Ευρώπη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Α' Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγήτρια Άννα Παπά-Κονιδάρη." 

 https://www.iefimerida.gr/kosmos/apth-metallaxi-koronoioy-sti-boreia-ellada

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΨΑΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΦΤΑΙΧΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( αν ήταν δυνατόν;)

" Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ ξεκίνησε ήδη να επανεξετάζει δείγματα της περιόδου της μεγάλης επιδημιολογικής έξαρσης στη Θεσσαλονίκη, ώστε να διαπιστωθεί αν το βρετανικό στέλεχος σχετίζεται με το ότι η πόλη αποτέλεσε το επίκεντρο της πανδημίας κατά το δεύτερο κύμα της στη χώρα.

«Μέχρι τώρα, στα δείγματα του Νοεμβρίου που έχουμε εξετάσει δεν έχουμε εντοπίσει το βρετανικό στέλεχος του ιού», διευκρίνισε η κ. Παπά-Κονιδάρη, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστούν τα δείγματα των προηγούμενων μηνών, μέχρι να εντοπιστεί πότε εισήχθη το βρετανικό στέλεχος στη Βόρεια Ελλάδα.

Από τη στιγμή που κάποιο δείγμα θα επιβεβαιωθεί θετικό στον SARS-CoV-2 απαιτείται ένα 24ωρο για να διαπιστωθεί αν πρόκειται και για το μεταλλαγμένο στέλεχος του." 

https://www.iefimerida.gr/kosmos/apth-metallaxi-koronoioy-sti-boreia-ellada

ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ;

24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 αναφέρουμε: 

" η φετινή ακατάπαυστη μυροβλησία του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είναι ιδρώτας αγωνίας για την Ελλάδα"

 


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ( μας λένε φίλοι και αδελφοί)

" η φετινή ακατάπαυστη μυροβλησία του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είναι ιδρώτας αγωνίας για την Ελλάδα" 

μας είπε και συμπλήρωσε...

" αχνίζει από μύρο η  ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, όπως ιδρώνει το δικό μας το κεφάλι, όταν τρέχουμε για να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο κίνδυνο" 

" αυτή την στιγμή συμβαίνει κάτι μοναδικό ιστορικά. Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ τρέχει στα τείχη των συνόρων της Ελλάδος, αλλά ταυτόχρονα  βλέπει και μέσα τους εχθρούς που άλωσαν το μέρος" 

" είναι να μην ιδρώνει και να μην μουσκεύει με το μύρο του τα πάντα;"  

Μας είπε σεβαστός γέροντας απο την Πρωτεύουσα της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας.


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ  ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ; 

ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ - Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΜΥΡΟ - ΕΥΩΔΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ

 Παραθέτουμε το μήνυμα και τις φώτο όπως μας ήρθαν.

4 ώρες πριν
"Το μύρο του Αγίου Δημητρίου έρεε από τη λάρνακα πάνω στο φελωνιο του π. Ευθυμίου καθώς τη μεταφερανε από το κιβωριο στο μέσο του ναου
Χθεσινοβραδινή φωτογραφία από την κάρα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη "ιδρωμενη" από ΜύροΤώρα που έχουμε ανάγκη ο Άγιος είναι δίπλα μας¨
" Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη.
Αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες
την έπαρσιν εν τω σταδίω θάρρυνας τον Νέστορα, ούτως
`Αγιε Μεγαλομάρτυς, Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε
δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.¨
Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ μας τα είπε όλα ότι ο εχθρός είναι μέσα - έξω, ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε .
Κωνσταντίνος Βαρδάκας