Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΘΑΥΜΑ του Αποστόλου Τιμοθέου ανήμερα της εορτής ΤΟΥ μετά την πρώτη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία μας και ακριβώς στο σημείο που βρέθηκε ο ίδιος.


22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του Αποστόλου Τιμοθέου που το Ελληνικό όνομα του σημαίνει :  "αυτός που τιμά τον Θεό, αλλά και αυτόν που τιμά ο Θεός".

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ήταν βράδυ 21 Ιανουαρίου 2018 μετά από  ένα εξαντλητικό ταξίδι με αδελφούς από την Ξάνθη για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας στην Θεσσαλονίκη 

(ήταν και το πρώτο που έγινε αυθόρμητα από τον Ελληνικό Λαό) επιστρέφαμε πίσω.

Μόλις περάσαμε την διασταύρωση της Εγνατίας οδού για να κατεβούμε στην όμορφη πόλη της Καβάλας για να αφήσουμε εκεί άλλους αδελφούς και ακριβώς  λίγα μέτρα από την  παρακείμενη περίφραξη της γνωστής Ιεράς Μονής του Αποστόλου Σίλα το λεωφορείο που μας μετέφερε  άρπαξε φωτιά και ευτυχώς σταμάτησε  στο φράκτη της Μόνης.

Άρχισαν να βγαίνουν καπνοί και έσβησαν τα φώτα. Το λεωφορείο γέμισε καπνούς και μάγκωσαν οι πόρτες που ήταν ηλεκτρονικές.

Κάποιος συνοδός κληρικός με περισσό θάρρος τις άνοιξε και μπόρεσαν να βγούνε όλοι από μέσα από το λεωφορείο σώοι και αβλαβείς.

Το κρύο ήταν δυνατό και από το σοκ βγαίνοντας έξω  ακουμπήσαμε στον φράχτη του Μοναστηριού.

 Ξημέρωνε η εορτή του Αποστόλου Τιμοθέου ( 22 Ιανουαρίου ) και βρισκόμασταν ακριβώς στο μέρος όπου ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  αυτός βρέθηκε σε αυτό το ιστορικό ύψωμα ( και σήμερα Ιερά Μονή του Αποστόλου Σίλα ) μαζί με τον αγαπημένο του Απόστολο Παύλο και τους συνέκδημους Αποστόλους Λουκά και Σίλα στον δρόμο προς τους Φιλίππους της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας.

Πως βρέθηκαν  οι τέσσερεις απόστολοι εκεί; είναι όλα γνωστά από τις Πράξεις των Αποστόλων.  Διέπλευσαν το Βόρειο Αιγαίο και από την Τρωάδα μέσω Σαμοθράκης αποβιβάστηκαν  στην τότε αρχαία Νεάπολη που στα βυζαντινά χρόνια μετονομάστηκε σε  ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και σήμερα λέγεται Καβάλα ( τουρκική ονομασία πιθανώς)

ΚΑΙ εμείς  ταξιδευτές είμασταν και ερχόμασταν από την Θεσσαλονίκη που πήγαμε για τα δίκαια της Μακεδονίας μας  ενώ οι Απόστολοι ήτανε αγγελιοφόροι  που με τα γυμνά ποδαράκια τους διέσχιζαν τα χώματα της Μακεδονίας του Μεγ. Αλεξάνδρου για να σπείρουν τον ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ με την ευλογημένη Ελληνική λαλιά 

Εμείς  ως ελάχιστοι αμαρτωλοί συγκεντρωνόμασταν  με πόνο  για την Μακεδονία μας το 2018   και οι Απόστολοι πριν τόσα πολλά χρόνια  πήραν το μήνυμα από τον  Μακεδόνα άνδρα στην Τρωάδα ( βλ. όραμα Αποστόλου Παύλου),  ερχόταν δε  σε αυτήν για να κηρύξουν  τον Ευαγγελικό Λόγο. 

Φαίνεται ότι οι Απόστολοι μας λυπήθηκαν και μας έσωσαν από τα χειρότερα ανήμερα του Αποστόλου Τιμοθέου που βρέθηκε μαζί με τους άλλους αποστόλους σε αυτό ακριβώς  το σημείο, όπου έγινε και το συμβάν αυτό.

Μετά  μάθαμε, ότι στο σημείο αυτό που σταμάτησε το λεωφορείο  και έσβησε η φωτιά, μάλιστα  πολύ εγγύς του φράκτη της Ιεράς Μονής προγραμματίστηκε να ανοικοδομηθεί Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Απόστολο Τιμόθεο.

   " Χρηστότητα ἐκδιδαχθείς, καί νήφων ἐν πᾶσιν, ἀγαθήν συνείδησιν ἱεροπρεπῶς ἐνδυσάμενος, ἤντλησας ἐκ τοῦ Σκεύους τῆς ἐκλογῆς τά ἀπόρρητα, καί τήν πίστιν τηρήσας, τόν ἴσον δρόμον τετέλεκας, Ἀπόστολε Τιμόθεε. Πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν" 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΥΓ παρ όλο την βραδυνή  κόπωση  αποφασίσαμε  να το περιγράψουμε και με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουμε τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΙΜΟΘΕΟ και να δοξάσουμε τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ  ΘΕΟ.