Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ψάχνουν να βρουν οικόπεδο που να μην το πλησιάζει η λάβα του ηφαιστείου για να κτίσουν Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

 




Ζ
ει ΚΥΡΙΟΣ ο ΘΕΟΣ ημών και πορεύεται ενώπιον των Εθνών αυτών για να τα σώσει.

Όπου υπάρχει ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ και διαδίδεται έστω και με  φοβερές συνθήκες υπάρχει και άνωθεν ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

 Τώρα πως τα έφερε ο ΑΓΙΟΣ ο ΘΕΟΣ τα ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ να νοιάζονται  για την Ιεραποστολή της Αφρικής , είναι γιατί πιστεύουμε ότι η ΕΛΛΆΔΑ μας ακόμα και η σημερινή η  δυσκολεμένη ΕΛΛΑΔΑ, είναι , ήταν και θα είναι  από μόνη της η Πεμπτουσία της Παγκόσμιας Ιεραποστολής ( για αυτό και την βαρούν από όλες τις πλευρές) γιατί δεν θέλουν την ΑΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ΕΛΛΑΔΟΣ προς τα Έθνη , όπως τόνιζε και ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ( πόσες φορές τα είπαμε)   

Σαν ιστολόγιο γράφουμε και ακολουθούμε την καρδιά και τα πιστεύω  μας,  δηλ. όπου υπάρχει αναγκεμένος και ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ του ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ να προσφέρουμε το ελάχιστο, όπως και εσείς κάνετε αδελφοί εκεί κάτω στην δυστυχισμένη αυτή ήπειρο. Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

 Τις προάλλες γράψαμε σχετικά:

" κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όταν δολοφονούνται εξεγερθείτε" μας είπε ΑΓΙΟΣ στάρετσ το 2015 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/06/2015_24.html

Διαβάζουμε το μήνυμα του Πατριαρχικού Επίτροπου  του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας  στο Ανατολικό Κογκό ( Επισκοπή Γκόμα) Αρχιμ. π. Τιμόθεου Ντούμπα  που ζει εκεί αυτό το δράμα και μας το μεταφέρει με γλαφυρό τρόπο  με όλες τις αλήθειες. 

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, καλό και ευλογημένο μήνα! Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψή μας με τους πιστούς στο οικόπεδό μας όπου θα χτίσουμε, με την Χάρη του Θεού και την βοήθειά σας, τον Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου μας.


Για να το ξέρετε. Η Ι. μας Επισκοπή Γκόμας είναι άδεια χωρίς Ιερούς Ναούς, χωρίς Σχολεία. Τι χρειάζεται όμως για να γίνει ένας Ιερός Ναός, ένα Σχολείο για τα παιδιά;


Πρώτα χρειαζόμαστε ένα οικόπεδο. Εδώ στην περιοχή του Κίβου ( Βόρειο και Νότιο Κίβου) τα οικόπεδα είναι πανάκριβα έως 2 και 3 φορές πιο ακριβά από ότι στο υπόλοιπο Κονγκό.


Λόγω παρουσίας και ακτιβισμού ανταρτών και ένοπλων ομάδων στην ευρύτερη περιοχή, αδειάζουν τα χωριά και ο κόσμος καταφεύγει στα πιο ασφαλή κέντρα.

Το οικόπεδο πωλείται εδώ ανάλογα με την έκταση και την τοποθεσία του στην πόλη.

Ειδικότερα στην Γκόμα λόγω ηφαιστείου, αν το οικόπεδο είναι σε σημείο που δεν φτάνει η λάβα, αυτό επηρεάζει σημαντικά την τιμή του.



Έξω από την πόλη, στα δάση ( όπου είναι επικίνδυνα λόγω παρουσίας ανταρτών), βρίσκεις φτηνά οικόπεδο αλλά είναι δώρο άδωρον. Διότι και Σχολείο να χτίσεις αψηφώντας τον κίνδυνο της ζωής σου, πάλι παιδιά-μαθητές δεν θα βρεις .

Ένα οικόπεδο μέσα στην πόλη μπορεί να φτάσει και στα 150.000$. Είναι πολύ ακριβά τα οικόπεδα εδώ.

Λίγο έξω της πόλεως βρίσκεις και με 30.000$-35.000$ ένα οικόπεδο. Στο ποσό αυτό είναι και τα έξοδα για χαρτιά ιδιοκτησίας, για φίλαρχους, κλπ.

Στην συνέχεια αφού έχεις οικόπεδο ήδη, για να χτίσεις Ι. Ναό θα πρέπει να υπολογίσεις γύρω στα 40.000$ με 50.000$.

Στο ποσό αυτό είναι και τα έξοδα για οικοδομική άδεια που φτάνει μέχρι και τα 10% της αξίας αγοράς του οικοπέδου σύμφωνα με τον νόμο, αλλά γίνεται παζάρεμα.

Ενώ για Σχολικό συγκρότημα θα χρειαστείς άλλα τόσα περίπου.

Το τσιμέντο ανάλογα με την ποιότητα και τον καιρό, την πολιτική κατάσταση που διανύει η περιοχή, φτάνει και στα 15$ το σακί.
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ
Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι:
Τηλ : +243815386620
E-mail : timotheosntumba@gmail.com
Face Book: Timotheos Ntumba
E-mail της Ι. Επισκοπής: eglisegoma@gmail.com