Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

" Να μην γίνει... Ουκρανία η Ελλάδα" λέει η FAZ αλλά ο Πανιερ. Μόρφου μας συμβουλεύει να Μορφωθούμε πραγματικά.

 

 
φώτο από το fb και την Φιλιππία Βενετσάνου


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τι ακούμε και δεν επαναστατούμε κατά της ανοησίας  να έχουμε ξένους να ανησυχούν για εμάς , ενώ εμείς βρισκόμαστε αλλού για αλλού ;

ΔΗΘΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ 

ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΡΑΣΗ 

" FAZ: Να μην γίνει... Ουκρανία η Ελλάδα, οφείλουμε να πάρουμε σοβαρά τις τουρκικές απειλές

Τη γερμανική κοινή γνώμη ενημερώνει ο ανταποκριτής και γνώστης των ελληνικών θεμάτων Μichael Martens για τις τουρκικές εδαφικές αξιώσεις που φτάνουν εσχάτως ακόμη και μέχρι την Κρήτη.
Ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει έναν παραλληλισμό με το ουκρανικό.
"Ένα από τα διδάγματα από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ότι, όσο δύσκολο κι αν είναι, πρέπει να παίρνει κανείς στα σοβαρά αυτά που λένε οι αυταρχικοί - ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακούγονται περιπετειώδη και παράλογα.
Οι ειδικοί έχουν συχνά προειδοποιήσει ότι οι ομιλίες, τα κείμενα και άλλες δηλώσεις του Vladimir Putin αποκαλύπτουν τη βούλησή του να καταστρέψει την Ουκρανία.
Όμως δεν ακούστηκαν ούτε ελήφθησαν σοβαρά υπόψη.
Δεν είναι όμως πολύ αργά για να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan και των κολλητών του".
Ο Martens περιγράφει αναλυτικά τους χάρτες που παρουσίασε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί με ελληνικά νησιά, όπως τη Λέσβο, τη Χίο, την Κρήτη, και καμιά δεκαριά ακόμη, με το κόκκινο χρώμα της τουρκικής σημαίας επισημαίνοντας ότι πρόκειται για "ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ειδικά από τη στιγμή που ο Μπαχτσελί είπε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ότι τα νησιά, που κάποτε ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είχαν κλαπεί από την Τουρκία, οπότε πρέπει να της επιστραφούν ΄εθελοντικά ή με τη βία΄.
Αυτό που ανησυχεί είναι ότι ο Bacheli δεν είναι, όπως ίσως θα ήθελε κανείς, κάποιος εγκέφαλος της αντιπολίτευσης σε σύγχυση, αλλά ένας κυβερνητικός εταίρος και εκείνος που εξασφάλισε την κυβερνητική πλειοψηφία του προέδρου Ερντογάν που δεν αμφισβήτησε ποτέ τον μικρό κυβερνητικό εταίρο για την ρεβανσιστική του εμφάνιση, τουλάχιστον όχι δημόσια".
Ο Γερμανός αρθρογράφος εκθέτει εξελίξεις γνωστές σε ένα ελληνικό κοινό, όπως τις απειλές Cavusoglu για πόλεμο εάν η Ελλάδα δεν αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά.
"Δεν χρειάζεται να είναι κανείς έμπειρος σε στρατιωτικά θέματα για να το θεωρήσει αυτό πειστικό.

Το ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεκινήσει επίθεση στην Τουρκία από τα νησιά της είναι περίπου τόσο πιθανό όσο ήταν τον Φεβρουάριο ότι η Ουκρανία θα εισέβαλλε στη Ρωσία, δηλαδή καθόλου". ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/amyna-diplomatia/articles/633528/faz-na-min-ginei-oukrania-i-ellada-ofeiloume-na-paroume-sovara-tis-tourkikes-apeiles

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ:  
" ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ( ΕΚ - ΒΙΑΣΟΥΝ)  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ; ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ" ( τα πνευματικά του κανόνια)