Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Τι συμβαίνει όταν βαπτίζονται οι μάγοι στο Ανατολικό Κογκό ΟΡΘΟΔΟΞΑ;

 


Tα παρακάτω μας τα περιγράφει ο Πατριαρχικός Έξαρχος του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας στο Αν. Κογκό π. Τιμόθεος Ντούμπας;

"Θα πω για όλα τα θαύματα σου" (Ps.9.2)

Μερικοί από τους ανθρώπους που βαφτίσαμε εδώ στο Ανατολικό Κονγκό με εξέπληξαν, επειδή ήταν αρχαίοι μάγοι.


Πριν τη βάπτιση τους, μου έφεραν όλα τα μαγικά που είχαν: τετράδια με μαγικές προσευχές, αιματοβαμμένα χαρτομάντηλα, ειδώλια, σκόνη σε μπουκάλι και αλοιφή που έδωσαν οι μεγαλύτεροι μάγοι της περιοχής, ώστε με την επίκληση του Σατανά ble για να επιβληθούν στους άλλους, να είναι πιο δυνατοί από τους άλλους, να μην μπορούν να τους σταματήσουν όταν διαπράττουν εγκλήματα κτλ.

Μιλάμε για μικρά παιδιά ηλικίας 25-30 κτλ.



Διαβάζοντας τις προσευχές της Εκκλησίας μας προς αυτούς.

Και ανάβουμε φωτιά στην αυλή της εκκλησίας και τους λέω να τα ρίξουν όλα στη φωτιά απαρνηθείτε τον Σατανά.


Την επόμενη μέρα έλαβαν το άγιο βάπτισμα με χριστιανικά ονόματα όπως Θεοφάνη, Σαμουήλ κτλ.



Μερικοί από αυτούς, όταν ήταν μάγοι, δεν έβλεπαν φως στη ζωή τους, ακόμα και να βρουν μια απλή δουλειά να κάνουν ήταν αδύνατο, μετά την ορθόδοξη βάπτιση τους, αφού πήραν τη Θεία Κοινωνία, λίγες μέρες ακόμα καθυστερημένα ο Θεός τους ευλογούσε και βρήκαν δουλειές όπως μια μη κυβερνητική οργάνωση, όπου εργάζονται μέχρι στιγμής, δοξάζοντας τον Θεό! "

ΠΗΓΗ https://www.facebook.com/timotheos.ntumba.3/posts/pfbid0ZSTQYFnL1rTsa3mDUxJfbHc5qj36JoVaMyL79h5geWvMhq3Tq63Vs7Khr7U2QccKl?

Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι, χρόνια πολλά! Βοήθεια μας η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή η Καλλιπαρθένος Μυροφόρος και Ισαπόστολος που γιορτάζουμε ! Κάθε φορά που σας ευλογεί ο Θεός, έχετέ μας στη σκέψη σας, μη μας αφήστε εδώ στην Ιεραποστολή, στην Ι. Επισκοπή Γκόμας, στο Ανατολικό Κογκό!



Αυτά τα φακελάκια που βλέπετε κάνουν θαύματα και σώζουν ζωές. Πολλοί συνάνθρωποί μας έρχονται και μας ζητούν βοήθεια, όπως αυτές οι μητέρες: «Πάτερ, βοήθησέ μας, πεινάμε, εμείς και τα παιδιά μας είμαστε θύματα της καταστροφής του ηφαιστείου Νιραγκόνγκο, έχουμε εγκαταλειφθεί στη θλιβερή μοίρα μας, δεν έχουμε τίποτα να φάμε και τα παιδιά μας είναι συνεχώς άρρωστα και δεν έχουμε τρόπο να τα πάμε στο ιατρείο, έχουν πόνο στο στομάχι, φαγούρα στο σώμα τους και δεν μπορούν να κοιμηθούν την νύχτα, βοήθησέ μας, πάτερ». Οι περιπτώσεις που χρειάζονται βοήθεια είναι καθημερινές και ανά πάσα στιγμή. Οι ανάγκες μας είναι πολλαπλές και πιεστικές.



Η ζωή μας στην Ιεραποστολή είναι προσφορά αγάπης και συμπαράστασης στον πάσχοντα αδελφό μας! Όσοι μπορούν να μας βοηθήσουν τα στοιχεία μας είναι παρακάτω. Πολύ ευλογία του Χριστού να έχετε στη ζωή σας!

Είχαμε γράψει τις προάλλες για τον πατέρα Τιμόθεο

" ψήθηκε" δίπλα σε μεγάλους Ιεραπόστολους και σήμερα δίνει τον δικό του αγώνα βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/07/blog-post_67.html

Πολλές φορές μιλήσαμε και μεταφέραμε φωτογραφικό υλικό απο την Ιεραποστολική δραστηριότητα του Αρχιμανδρίτη πατρός Τιμοθέου Ντούμπα στο Αν. Κογκό και το κάναμε αυτός ως δείγμα ότι συμπορευόμαστε με τα μικρά αδέλφια μας εκεί κάτω που δέχονται και βιώνουν τον Ευαγγελικό Λόγο.

Θεωρήσαμε σκόπιμο να συμπληρώσουμε κάποια στοιχεία από την διαδρομή αυτού του Ιεραπόστολου που σήμερα είναι ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας στην αφιλόξενη και σκληρή αυτή περιοχή που όμως φιλοξενεί ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ.
Ο πατέρας Τιμόθεος είχε σαρκικό πατέρα ένα πρώτο Ιεραπόστολο της περιοχής αυτής που τον έστειλε στην Ελλάδα να μάθει τα ωραία γράμματα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Έτσι αφού τελείωσε την Αθωνιάδα Σχολή στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ συμπλήρωσε τις θεολογικές σπουδές του στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ.
Μετά τον ανέλαβαν οι πνευματικοί πατέρες του - άγια αναστήματα της Ιεραποστολής της Αφρικής.
Αλλά αδελφοί δεν είναι μόνο οι σπουδές και οι πνευματικοί που κάνουν την διαφορά , είναι οι ίδιοι οι καρποί που παράγει η κληματσίδα αυτή στον Αμπελώνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Σήμερα εκεί κάτω από τον Ουρανό της Αφρικής ο π. Τιμόθεος ταΐζει Ευαγγελικό Λόγο και φαγητό στα ορφανά των εμφυλίων πολέμων που μαίνονται στην περιοχή , ας βοηθήσουμε ακόμα και με το δίλεπτο της χήρας.


Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba, Πατριαρχικός Επίτροπος Γκόμας του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας .
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ
Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Σας δίνω την πλήρη μας Ταχυδρομική Διεύθυνση
PERE TIMOTHEE NTUMBA
EGLISE ORTHODOXE
DIOCESE DE GOMA
AVENUE BUNAGANA 087
VILLE DE GOMA
B.P. 214
GOMA/ NORD-KIVU/ R.D. CONGO
TEL : 00243 815386620
E-mail : Timotheosntumba@gmail.com