Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

κυβερνήσεις στο χύμα και η Ελλάδα στο κύμα ( όταν θα μάθουμε γιατί μας έβαλαν στα μνημόνια)

καλοκαιρινή η φωτό αλλά ο κόσμος βράζει όχι μόνο στις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από Οργή.
Αρχίζουν και ανοίγουν στόματα και θυμάμαι μια φράση ενός φίλου που σπούδασε τα οικονομικά να μου λέει " με τέτοιο τύπωμα που έγινε θα μας λείψει το χαρτί υγείας" 

ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ;
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ 
" Πούτιν πριν λίγο " Άνοιξαν τη μηχανή τυπώματος στις ΗΠΑ και τύπωσαν 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια! Αυτό αντιστοιχεί στο 38% όλων των κυκλοφορούντων χρημάτων!" " Τα τύπωσαν σε διάστημα δύο ετών, κάτι που είναι χοντρικά το ποσό που τυπώθηκε τα προηγούμενα 40 χρόνια" Δηλ.στα χρόνια της πανδημίας 
Το ίδιο ποσοστό. Και στη Ευρωζώνη, τύπωσαν 2,5 τρισεκατομμύρια!

Απελευθέρωσαν αυτά τα χρήματα στην οικονομία και τα μοίρασαν στον κόσμο, κάτι που δεν είναι κακό αυτό καθαυτό. Κι εμείς χρησιμοποιήσαμε μια παρόμοια τακτική. 

Αλλά ήμασταν πολύ προσεκτικοί, έγινε με μέτρο κι έτσι αυτό δεν οδήγησε σε ένα τέτοιο κύμα πληθωρισμού
Εκεί πέρα, τα μέτρα κατά της πανδημίας χρηματοδοτήθηκαν από ελλείμματα του προϋπολογισμού, κάτι που τους οδήγησε στο να αγοράσουν ολόκληρη την ποσότητα προμηθειών τροφίμων απ’ τις παγκόσμιες αγορές.
Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, οι ΗΠΑ ήταν ένας καθαρός εξαγωγέας τροφίμων, τώρα είναι ένας καθαρός εισαγωγέας τροφίμων. Αγόρασαν 17 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο φαγητό απ’ όσο πούλησαν.

Τι λέει αυτό; Επιδείνωσαν τα προβλήματα για τις αναπτυσσόμενες / φτωχές χώρες και σταμάτησαν τα δικά τους προβλήματα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός μονοπωλίου των αποθεματικών νομισμάτων, του δολαρίου και του ευρώ.
Αυτό ξεκίνησε στα τέλη του 2019, αρχές του 2020. Έπειτα οι αντιρωσικές κυρώσεις επιδείνωσαν την κατάσταση, έκαναν ένα σωρό λάθη στον ενεργειακό τομέα, ανέβηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου και η πρόσβαση στο αέριο είναι το θεμέλιο για πολλά λιπάσματα."