Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ιούλιος 2022 "τα τρία τέταρτα της Κρήτης, ανήκουν στην Τουρκία"- ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ; - 1983 Γέροντας Γεννάδιος «Και εδώ στην Κρήτη θα έλθουν οι Τούρκοι. Λένε πως η Κρήτη είναι δικής τους, πατρογονική»

 

To τουρκικό δίκτυο TR Haber φιλοξενεί τις απόψεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, απόστρατου αξιωματικού και γεωπολιτικού - στρατιωτικού αναλυτή Yumit Yalim, ο οποίος υποστηρίζει πως τα τρία τέταρτα της Κρήτης, ανήκουν στην Τουρκία, πως η Ελλάδα τα κατέχει παράνομα και πως μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά.
Ιδού τι γράφει το σχετικό δημοσίευμα:

Μετά τον Α’ Π.Π, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλά τουρκικά νησιά στο Αιγαίο παρέμειναν με αβέβαιο νομικό καθεστώς. Το σημαντικότερο από αυτά τα νησιά, που δόθηκαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής χωρίς την έγκριση της Τουρκίας είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με τη θέση της να θυμίζει αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου. Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς παρέμεινε αδιευκρίνιστο έναν αιώνα μετά τον πόλεμο. Ουσιαστικά δεν ανήκε ποτέ στα χαρτιά στην Ελλάδα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/amyna-diplomatia/articles/632504/tourkika-media-ta-tria-tetarta-tis-kritis-mas-anikoun

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

« Όλα θα ξεκινήσουν από ένα μαύρο σύννεφο καπνού πολεμικής οχλοβοής νότια της Κρήτης που θα μεταφερθεί αστραπιαία στο Βόρειο ΑΙΓΑΙΟ» βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/08/blog-post_48.html

 

Το πιο ισχυρό Ελληνικό όπλο τώρα είναι η μετάνοια του Λαού, η ενότητα και η αποφασιστικότητα του αλλά   και η ψυχραιμία απέναντι σε αυτά τα σκοτεινά που πρόγραψαν για εμάς.

Foreign Policy: Γεωπολιτική θύελλα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κρήτη είναι «κόκκινη γραμμή». Άντε τώρα να μην πιστέψεις τον Γέροντα Γεννάδιο από τα Ακούμια της Κρήτης και άλλους  σύγχρονους  πατέρες;

Ο Γέροντας που κοιμήθηκε το 1983 έλεγε:   «Και εδώ στην Κρήτη θα έλθουν οι Τούρκοι. Λένε πως η Κρήτη είναι δική τους, πατρογονική»

Όλοι οι ξένοι περιμένουν μέρα με την μέρα καταιγιστικές εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο , νότια της Κρήτης και στο ΑΙΓΑΙΟ.

Όσο αφήνουμε τον τούρκο μπόσικα, αυτός θα μας κτυπήσει με μεγαλύτερη οργή και το κακό θα είναι μεγαλύτερο.

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το επισημάναμε από παλαιότερα και το είπαμε :

Πριν μερικά χρόνια πνευματοφόροι Γέροντες « είδαν»  ένα μαύρο πυκνό σύννεφο στα νότια της Κρήτης ( έμοιαζε σαν να γίνεται μεγάλη σύγκρουση εκεί). Αστραπιαία αυτό το σύννεφο μεταφέρθηκε στην Λέσβο και στην Χίο, όπου από τις Μικρασιατικές ακτές ερχόταν αποβατικά. Οι πατέρες τα είδαν γεμάτα με στρατιώτες που έμοιαζαν με Γερμανούς γιατί φορούσαν τα κράνη των Γερμανών του Β΄ΠΠ με τα αυτιά. Μετά την διευκρίνιση μας όμως, κατάλαβαν ότι ήταν τούρκοι πεζοναύτες που σήμερα φορούν πανομοιότυπα κράνη.

Τότε τα λέγαμε αυτά και φαινόταν ή παράδοξα ή μακρινά ή ουτοπικά , αλλά σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Foreign Policy: Γεωπολιτική θύελλα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κρήτη είναι «κόκκινη γραμμή». ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ από το άρθρο.

Στο άρθρο με τίτλο «Πώς εξελίχθηκε η Ανατολική Μεσόγειος στο μάτι μιας γεωπολιτικής καταιγίδας;», ο Μάιλ Τάντσουμ, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων υπογραμμίζει ότι «επί δεκαετίες οι διαφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα ήταν θέμα τοπικό», αλλά με τις ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου, την τελευταία πενταετία, η Ανατολική Μεσόγειος μετατράπηκε σε «στρατηγική αρένα», με την Ιταλία και τη Γαλλία να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή, που έφερε σε ακόμη μεγαλύτερη αντιπαλότητα την ήδη περίπλοκη σχέση της ΕΕ με την Τουρκία. Ως πυροκροτητής αυτών των εξελίξεων ήταν η ανακάλυψη τον Αύγουστο του 2015 του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ από την Eni σε αιγυπτιακή θαλάσσια ζώνη.»

 «Αν και είχε λογική από εμπορικής άποψης, υπήρχε ένα γεωπολιτικό ζήτημα (…) καθώς δεν άφηνε ρόλο στην Τουρκία και τις υποδομές των αγωγών της προς την Ευρώπη, ακυρώνοντας τα εν εξελίξει σχέδια της Άγκυρας για μετατροπή της σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.»

 

« Η Τουρκία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις εξελίξεις αυτές, επιδιδόμενη σε μια σειρά ασκήσεων ''διπλωματίας των κανονιοφόρων'', με την αποστολή με ναυτική συνοδεία ερευνητικών σκαφών και γεωτρύπανων σε κυπριακά ύδατα. Συνεχίζει δε να αρνείται να αναγνωρίσει τις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, που η Αγκυρα υποστηρίζει ότι χαράχθηκαν παράνομα εις βάρος της Τουρκίας. Και υποστηρίζει ότι έτσι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων (…)».

 

 

Πώς μπήκε η Λιβύη στο κάδρο της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο

 

«Η μεγάλη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη παρέχει τώρα στην Αγκυρα μια πλατφόρμα για να προκαλεί την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκμεταλλευόμενη την πρόσφατα ενισχυμένη θέση της, η Τουρκία προσπάθησε να δώσει ώθηση στις διεκδικήσεις της εις βάρος της Ελλάδας στέλνοντας το ''Oruc Reis'', συνοδεία πέντε πολεμικών σκαφών, σε διαφιλονικούμενα ύδατα κοντά στο Καστελλόριζο».

«Κόκκινη γραμμή» η Κρήτη για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Η ΄΄κόκκινη΄΄ γραμμή που δεν μπορεί να περάσει η Τουρκία είναι η Κρήτη, τα νότια ύδατα της οποίας θεωρείται ότι περιέχουν σημαντικές ποσότητες πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Αν και διεθνώς αναγνωρίζονται ως ελληνικά χωρικά ύδατα, ο χάρτης Αγκυρας-Τρίπολης παραχωρεί την περιοχή στη Λιβύη. Αν η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος κοντά στις νότιες ακτές της Κρήτης, τότε όλα είναι ανοικτά.

Μέχρι στιγμής, η Τουρκία δεν πέρασε αυτή τη γραμμή. Ισως η Αγκυρα να κρατά ως διαπραγματευτικό χαρτί τις έρευνες στα ύδατα της Κρήτης», σχολιάζει ο αρθρογράφος του Foreign Policy

https://www.iefimerida.gr/kosmos/foreign-policy-anatoliki-mesogeio-toyrkia-kokkini-grammi-kritis

Όμως  ουρανός πληροφορούσε τους φίλους του για το τι έρχεται εξ αιτίας των αμαρτιών μας.

   Ο Μοναχός Γεννάδιος, όπως και πολλοί ασκητές της εκκλησίας, ήταν Πνευματοφόρος και Χριστοφόρος.

Προφητεία για την Κρήτη «Γεννάδιος και Ιωακείμ, δύο Ρεθύμνιοι άγιοι Μοναχοί», Στυλ.
Παπαδογιαννάκη, θεολ. καθηγητού, Ρέθυμνο 2002)

https://xristianos.gr/profiteia-gia-tin-kriti-kai-tin-ellada-monaxou-genadiou/

Και εδώ στην Κρήτη θα έλθουν οι Τούρκοι. Λένε πως η Κρήτη είναι δικής τους, πατρογονική. 

Θα ξεμπαρκάρουν οι Τούρκοι από το νότιο μέρος της Κρήτης, από τα Πρεβελιώτικα (Μοναστήρι Πρέβελη) και από το Μαριδάκι, από το χωριό Χόνδρος, κοντά στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου.

 Οι Τούρκοι θα κάνουν ένα πέρασμα και από τα μέρη που θα περνούν θα κάνουν  καταστροφή.

 Στην Επαρχία Μεραμβέλλου Λασιθίου, θα γίνει καταστροφή. Το  κλάμα των ανθρώπων θα ακούεται από την Βουβάλα, βουνό στις Μελάμπες Ρεθύμνου.

Εις το τέλος της περιπέτειας αυτής, οι Τούρκοι θα νικηθούν και καταστραφούν οριστικά. Θα οπισθοχωρούν άτακτα και θα τους καταδιώκουν ακόμα και γυναίκες με τις ρόκες, με ασήμαντα δηλαδή μέσα.

Βέβαια θα υπάρχει Ελληνικός Στρατός εις την Κρήτη, αλλά δεν θα γίνει αντιληπτό σε ποιο σημείο θα ξεμπαρκάρουν οι Τούρκοι. Στο σημείο αυτό θα έχει πέσει και ομίχλη, κατά παραχώρηση Θεού, ακριβώς δια να αποβιβαστούν ανενόχλητοι και να μας τιμωρήσουν για τα αμαρτήματά μας.

Η Κρήτη θα « βουλιάξει όχι από βόμβες» , αλλά από τις αμαρτίες μας.

Εκατομμύρια χρήματα διατίθενται από τους ξένους δια να απομακρύνουν τους Έλληνες από την Ορθόδοξη πίστη και ιστορία τους. Αν, όμως, εγκαταλείψουν την πίστη τους, αυτό θα φέρει την καταστροφή τους.

Ό,τι έπαθαν οι Κύπριοι το 1974 από τους Τούρκους, που κατέλαβαν την μισή Κύπρο, τα ίδια θα πάθωμεν και εμείς, οι Έλληνες, εάν δεν επιστρέψωμεν εις τον Θεό.

Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι, ακονίζουν τα μαχαίρια, αλλά δεν ήλθε η ώρα, δεν το επιτρέπει ακόμα ο Θεός.

Υπομένει ο Θεός. Περιμένει την μετάνοιά μας.

ΠΗΓΗ («Γεννάδιος και Ιωακείμ, δύο Ρεθύμνιοι άγιοι Μοναχοί», Στυλ.
Παπαδογιαννάκη, θεολ. καθηγητού, Ρέθυμνο 2002)

 

Ευχόμεθα η ΜΕΤΑΝΟΙΑ και η ΠΙΣΤΗ μας να ανατρέψουν όλα αυτά και στο τέλος να μην γίνουν. Υπάρχει όμως έμπρακτη μετάνοια , υπάρχει πίστη ; Κάτι άσχημο τούτες τις ώρες αιωρείται στην πνευματική ατμόσφαιρα, ίσως να είναι τα πονηρά σχεδία που ήδη εξυφάνθηκαν, αλλά τώρα ετοιμάζονται να υλοποιήσουν για να τρώσουν την μικρή, αλλά μεγάλη Ελλάδα.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας