Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Πολεμικός Καύσωνας στα Βαλκάνια - ξεκίνησε τον μήνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ( βίντεο)

 



Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ; είναι αλεπού σε αυτά. 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Στα πρόθυρα πολέμου Σερβία-Κόσοβο- Α.Kurti:”Μας γάζωσαν σερβικές δυνάμεις”- Βελιγράδι: Σχεδιάζουν να μας φέρουν την κόλαση αλλά θα νικήσουμε!

Αναπτύσσονται δυνάμεις στα σύνορα - Μετασταθμεύσεις σερβικών μαχητικών

Καταιγισμός πυρών στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου: Ηχούν σειρήνες πολιτικής άμυνας – Συμπλοκές Αλβανών & Σέρβων- Aπευθύνει διάγγελμα ο Α.Βούτσιτς

Ραγδαία αιφνιδιαστική κλιμάκωση

Αιφνιδιαστική κλιμάκωση έχει σημειωθεί μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου τις τελευταίες ώρες καθώς έχουν σημειωθεί ένοπλες συμπλοκές μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στην περιοχή. Στην Μιτροβίτσα ηχούν εδώ και 1,5 ώρα οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Σερβίας θα απευθύνει διάγγελμα προς τον σερβικό λαό σε λίγη ώρα ενώ ο Στρατός τέθηκε σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας. Ήδη σερβικές ειδικές δυνάμεις λαμβάνουν θέσεις μάχης στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Οι σειρήνες πολιτικής άμυνας ηχούν επίσης και στην Σερβία στις περιοχές που συνορεύουν με το Κοσσυφοπέδιο.

Σειρήνες και πυροβολισμοί έχουν αναφερθεί στην περιοχή του Νόβι Παζάρ της Σερβίας κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο. Σερβικές πηγές μιλούν για πυροβολισμούς και στο Kolašin.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εκκλησίες χτυπούν ασταμάτητα τις καμπάνες στην περιοχή της Μιτροβίτσα.

Περισσότερα στο https://warnews247.gr/ektakto-kataigismos-pyron-sta-synora-servias-kosovou-ichoun-seirines-politikis-amynas-syblokes-alvanon-servon-apefthynei-diangelma-o-a-voutsits/

Μποτιλιαρίσματα σε όλο το Κόσοβο


σύνδεσμος https://youtu.be/UHaZf6nxJic

Η απόφαση της κυβέρνησης του Κοσόβου για την αντικατάσταση από την 1η Αυγούστου όλων των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας προκαλεί ένταση  ανάμεσα στο Βελιγράδι και την  Πρίστινα.

Από απόψε τα  μεσάνυχτα δεν θα γίνονται αποδεκτές ούτε  οι σερβικές αστυνομικές ταυτότητες για την είσοδο στο Κόσοβο.

Όσοι τις έχουν θα προμηθεύονται στα σύνορα προσωρινό έγγραφο που θα τους εξασφαλίζει διάρκεια παραμονής 90 ημερών.

Η αντίδραση του Βελιγραδίου ήταν άμεση. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση και εκτίμησε ότι πρόθεση της Πρίστινας είναι να αναγκάσει τους Σέρβους να εγκαταλείψουν το Κόσοβο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.rthess.gr/epikairotita/krisi-pristinas-veligradiou-me-aformi-pinakides-kykloforias-kai-taftotites/