Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

" ψήθηκε" δίπλα σε μεγάλους Ιεραπόστολους και σήμερα δίνει τον δικό του αγώνα

 


Πολλές φορές μιλήσαμε και μεταφέραμε φωτογραφικό υλικό απο την Ιεραποστολική δραστηριότητα του Αρχιμανδρίτη πατρός Τιμοθέου Ντούμπα στο Αν. Κογκό και το κάναμε αυτός ως δείγμα ότι συμπορευόμαστε με τα μικρά αδέλφια μας εκεί κάτω που δέχονται και βιώνουν τον Ευαγγελικό Λόγο.
Θεωρήσαμε σκόπιμο να συμπληρώσουμε κάποια στοιχεία από την διαδρομή αυτού του Ιεραπόστολου που σήμερα είναι ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας στην αφιλόξενη και σκληρή αυτή περιοχή που όμως φιλοξενεί ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ.
Ο πατέρας Τιμόθεος είχε σαρκικό πατέρα ένα πρώτο Ιεραπόστολο της περιοχής αυτής που τον έστειλε στην Ελλάδα να μάθει τα ωραία γράμματα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Έτσι αφού τελείωσε την Αθωνιάδα Σχολή στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ συμπλήρωσε τις θεολογικές σπουδές του στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ.
Μετά τον ανέλαβαν οι πνευματικοί πατέρες του - άγια αναστήματα της Ιεραποστολής της Αφρικής ( δείτε ένα μικρό ένθετο παρακάτω)
Αλλά αδελφοί δεν είναι μόνο οι σπουδές και οι πνευματικοί που κάνουν την διαφορά , είναι οι ίδιοι οι καρποί που παράγει η κληματσίδα αυτή στον Αμπελώνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο Διάκονος π. Τιμόθεος Ntumba. Το 2007:

Διακονική χειροτονία στον Ι. Ναό «Ανάληψη του Κυρίου» Κανάνγκας από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιγνάτιο Μανδελίδη Κεντρώας Αφρικής, ο οποίος αργότερα έγινε Μητροπολίτης Πενταπόλεως, διαδεχόμενος τον Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως τον εν Αιγίνη και εκοιμήθη στις 09.11.2017, 87 ετών, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου.

Από το 2007 έως το 2011 ως Διάκονος υπηρέτησα στον Ι. Ναό «Άγιος Μάρκος» Kinshasa-Kauka και στον Καθεδρικό Ναό «Άγιος Νικόλαος» Kinshasa-Gombe, ενώ παράλληλα ήμουν μόνιμος Διακονητής της Επισκοπικής κατοικίας, συνοδός του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιγνάτιου Μανδελίδη σε όλες τις ιεραποστολικές του περιοδείες στο Κονγκό Κινσάσα, το Κονγκό Μπραζαβίλ, το Μπουρούντι και τη Ρουάντα, Διερμηνέας, Ιδιαίτερος Γραμματέας του Μητροπολίτου, ο οποίος και με διόρισε Διοικητικό Γραμματέα του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου « Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» Kinshasa, όπου δίδαξα θεολογικά μαθήματα επί 4 συναπτά έτη, διακονώντας τον Σεβ. Ιγνάτιο Πρύτανη του Πανεπιστημίου και τον Ακαδημαϊκό Γραμματέα της Σχολής Μακαριστό Σεβ. Νικηφόρο Μικραγιαννανίτη, μετ’ έπειτα Μητροπολίτη Κινσάσας.




ο ΧΡΙΣΤΟΣ εκεί κάτω στα μικρά αδέλφια μας πεινάει και μας δείχνει τι είναι πείνα

 


Το σημερινό γεύμα αγάπης ( κρέας με πατάτες και σαλάτα) για τα άπορα παιδιά της Ενορίας « Άγιος Νεκτάριος» Γκόμας το προσφέρει, μέσω του Γέροντος π. Δαμασκηνού Γρηγοριάτη, η κ. Ιουλία Μαρία από την Ρουμανία. Την ευχαριστούμε εκ καρδίας για την χειρονομία της.

Le repas de charité d’aujourd’hui (viande avec pommes de terre et salade) pour les enfants nécessiteux de la paroisse "Saint Nectaire" Goma est offert, par l'intermédiaire de Gerondas père Damaskinos Grigoriatis, par Mme Iulia Maria de Roumanie. Nous la remercions du fond du cœur pour son geste d’amour.







Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba, Πατριαρχικός Επίτροπος Γκόμας του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας .
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ
Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Σας δίνω την πλήρη μας Ταχυδρομική Διεύθυνση
PERE TIMOTHEE NTUMBA
EGLISE ORTHODOXE
DIOCESE DE GOMA
AVENUE BUNAGANA 087
VILLE DE GOMA
B.P. 214
GOMA/ NORD-KIVU/ R.D. CONGO
TEL : 00243 815386620
E-mail : Timotheosntumba@gmail.com