Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

2008 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ " ήταν ένα γεροντάκι που όταν σήκωνε τα μάτια στον Ουρανό δεν έβλεπε τίποτε γαλάζιο αλλά μόνο να κατεβαίνει φωτιά "

 

Τότε το πείραζαν το γεροντάκι του αυτό και του έλεγαν να πάει να δει τα μάτια του μήπως έχει καταρράκτη. Αλλά το γεροντάκι επέμενε " έρχονται καταρράκτες φωτιάς , μετάνοια , μετάνοια παιδιά μου" Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σήμερα το θυμηθήκαμε το γεροντάκι αυτό, ας είναι αιωνία η μνήμη του, διαβάζουμε αδελφοί αυτά που έβλεπε η ασκητική αυτή ψυχή.    


" Παγκόσμιος κίνδυνος ανεξέλεγκτης πυρηνικής σύρραξης - Η προειδοποίηση των Βρετανών και η «νέα τάξη ασφαλείας»

Για παγκόσμιο κίνδυνο διολίσθησης σε ανεξέλεγκτη πυρηνική σύρραξη της Δύσης με τη Ρωσία και την Κίνα, προειδοποιεί η Βρετανία, δια στόματος του επικεφαλής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ηνωμένου ΒασιλείουStephen Lovegrove.

Διασπορά επικίνδυνων όπλων
«Ο κόσμος εισέρχεται σε μία «επικίνδυνη νέα εποχή διασποράς» χημικών και βιολογικών όπλων, πυρηνικών κεφαλών, κατευθυνόμενων ενεργειακών όπλων, drone, συστημάτων στο διάστημα, στοχευμένων σε συγκεκριμένα άτομα γενετικών όπλων και όπλων στον κυβερνοχώρο, κάτι που εγείρει το φάσμα «διολίσθησης σε ανεξέλεγκτη σύρραξη», προειδοποίησε ο επικεφαλής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας.
Για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να επιβληθούν έλεγχοι στη διασπορά αυτών των όπλων που είναι όλο και πιο εύκολο να αποκτηθούν και όχι μόνο από κυβερνήσεις και εθνικούς στρατούς.
Θα πρέπει παράλληλα να υιοθετηθούν νέες μέθοδοι αποτροπής σύρραξης, ανέφερε ο Βρετανός αξιωματούχος σε ομιλία του στις ΗΠΑ, σε μια σπάνια και εξαιρετικά ειλικρινή δημόσια τοποθέτησή του στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσιγκτον, όπως σχολιάζουν τα διεθνή πρακτορεία Ειδήσεων.
Ο Stephen Lovergrove ανέφερε πως οι μηχανισμοί αποκλιμάκωσης που δημιουργήθηκαν κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, μεταξύ Δύσης και Σοβιετικής Ένωσης, πλέον δεν επαρκούν για να αποτρέψουν συγκρούσεις.

Ανησυχία στη Βρετανία για την Κίνα και το πυρηνικό της οπλοστάσιο

Όπως πρόσθεσε ενδεικτικά, η Βρετανία έχει «σαφείς ανησυχίες» ότι το Πεκίνο επεκτείνει και εκσυγχρονίζει το πυρηνικό του οπλοστάσιο, ενώ διατηρεί τη στάση «περιφρόνησης» την συμφωνιών περί ελέγχου διασποράς όπλων.
Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί μία «τρομακτική» προοπτική και αυξάνει την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου Δύσης-Κίνας «από λάθος υπολογισμό».
Κάνοντας περαιτέρω ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Κίνας και στην εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία, ο κ. Stephen Lovegrove σχολίασε: «Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς - η στρατηγική σταθερότητα κινδυνεύει».