Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

" κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όταν δολοφονούνται εξεγερθείτε" μας είπε ΑΓΙΟΣ στάρετσ το 2015

 Πρέπει να γονατίσουμε αδελφοί παγκοσμίως για να μην πέσει η ΟΡΓΗ επί των κεφαλών μας.

οι Άγγελοι των μικρών και οι ψυχές των δολοφονημένων  παιδιών διαμαρτύρονται ενώπιον του Θρόνου του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

Σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη το ίδιο δράμα, σε λίγο η πείνα και οι δοκιμασίες θα γίνουν κοινό θέμα ακόμα και για τους χορτάτους και τους ασεβείς 

Μόνο δια ΧΡΙΣΤΟΥ η Σωτηρία , μόνο με ΧΡΙΣΤΟ θα αναπνεύσει η Δημιουργία  από την αμαρτία που κατέκλυσε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τα μηνύματα πολλά αλλά το ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ είναι ο ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

 ΠΕΙΝΑ φέρνει τον ΕΜΦΥΛΙΟ και ο εμφύλιος την πείνα  - μια εικόνα που έρχεται εδώ σε εμάς για να μας χτυπήσει καμπάνα.

" τους τρέφουν με ΧΡΙΣΤΟ αλλά δεν μπορούν να ταίσουν την πείνα τους"  -  "αυτό επαφίεται σε εμάς" 

Δεν τους έφτανε η πείνα , οι αρρώστιες , έχει εισέλθει στην καθημερινότητα τους και ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ.

" Αγαπητοί μας αδελφοί. μας λέει ο πατήρ Τιμόθεος ...Αυτά ζούμε κάθε τόσο εδώ στο Ανατολικό Κονγκό. Αδειάζουν τα χωριά μας γύρω από την Γκόμα. Οι πληθυσμοί μετακινούνται μαζικά προς πιο ασφαλή κέντρα. Οι Άγιοι Πάντες ας πρεσβεύουν υπέρ ημών πάντων" ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ βλ.https://www.facebook.com/timotheos.ntumba.3/posts/pfbid02RubiBtv2t5TfyQtven6jCYuVAeWHMuNPySaiPsrQpqxBt9UcRKjsjCr46Lef4qeGl?__cft__[0]=AZWQgGEh5z4RHTugksMFvfgMBZ70fnBr0KDppkB

  Πίσω από το Εμφύλιο κρύβονται οι ίδιοι και οι ίδιοι κοσμοκράτορες του αιώνος τούτου που θέλουν να εξαθλιώσουν λαούς πονεμένους και να υφαρπάξουν τους θησαυρούς της γης τους.

Άραγε Έλληνες μας θυμίζει τίποτε αυτό που αυτές τις ώρες έρχεται και μας ακουμπάει δραματικά;

Όμως ζει ΚΥΡΙΟΣ ο ΘΕΟΣ ημών και πορεύεται ενώπιον των Εθνών αυτών για να τα σώσει.

όπου υπάρχει ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ και διαδίδεται έστω και με  φοβερές συνθήκες υπάρχει και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 

διαβάζουμε το μήνυμα του Πατριαρχικού Επίτροπου  του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας  στο Ανατολικό Κογκό ( Επισκοπή Γκόμα) Αρχιμ. π. Τιμόθεου Ντούμπα  που ζει εκεί αυτό το δράμα και μας το μεταφέρει με γλαφυρό τρόπο  με όλες τις αλήθειες. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



«ΆΓΙΕ ΠΑΤΗΡ ΗΜΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΕ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ».

Αγαπητοί μας φίλοι, καλησπέρα με υγεία! Όταν ήλθα στη Γκόμα, βρήκα κάπου 40 πιστούς που μαζεύονταν τακτικά. Τώρα σε τρείς μήνες εγγίζουν τους 300 και δεν έχουμε θέση να καθίσουν.

Ίσως είχαν πληροφορηθεί από τους άλλους της Μπούνιας, ποιος ξέρει….΄Έχει ο Θεός.
Τα παιδιά είναι πολλά κοντά μας και είναι το μέλλον της τοπικής Εκκλησίας. Δόξα τω Θεώ, διότι στέλνει ανθρώπους στην Εκκλησία Του!

Τους τρείς μήνες αυτούς έμεινα αμετακίνητος στη Γκόμα να δημιουργήσω πρώτα μια σταθερή βάση στο κέντρο, και στη συνέχεια θα κάνω περιοδείες στο Μπουκάβου, Ουβίρα και Μανιέμα.

Ο Άγιος Καθηγούμενος Ι. Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Γέροντας Εφραίμ, υποσχέθηκε σε όλο τον κόσμο, με δημοσιεύσεις που ακολούθησαν, να αγοράσει οικόπεδο και να χτίσει τον πρώτο Ι. Ναό στην περιοχή της Γκόμας στην τιμή του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και εις αεί μνήμη του Αγίου Γέροντος Εφραίμ Αριζόνας, αλλά μέχρι σήμερα καθυστερεί δραματικά αυτή η υπόσχεση …..Πιστεύουμε ότι δεν θα το ξεχάσει!!

Εμείς όμως, σε λίγες μέρες θα βάλουμε θεμέλια, για να αρχίσουμε, με την βοήθειά σας, φίλοι και φίλες, να κτίσουμε τον πρώτο Ι. Ναό της Ι. Επισκοπής Γκόμας εις τιμή του Αγίου Νεκταρίου. Ο Άγιος Νεκτάριος να κάνει το θαύμα Του, να χτίσουμε και Ι. Ναό και σχολείο στο δικό μας οικόπεδο της Εκκλησίας που έχουμε αγοράσει, για τα παιδιά της Γκόμας στο μαρτυρικό Ανατολικό Κογκό.

Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba, Πατριαρχικός Επίτροπος Γκόμας

ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ
Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Σας δίνω την πλήρη μας Ταχυδρομική Διεύθυνση
PERE TIMOTHEE NTUMBA
EGLISE ORTHODOXE
DIOCESE DE GOMA
AVENUE BUNAGANA 087
VILLE DE GOMA
B.P. 214
GOMA/ NORD-KIVU/ R.D. CONGO
TEL : 00243 815386620
E-mail : Timotheosntumba@gmail.com