Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

" όλος ο ανθρώπινος πόνος του πλανήτη περνάει από τα ΣΤΕΝΑ του ΒΟΣΠΟΡΟΥ"

 


ΝΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΉ ΚΡΊΣΗ 

Όμως αυτό το γεγονός πρόκειται να επιδεινωθεί όταν η Ρωσία καταλάβει το μοναδικό λιμάνι που έχει ακόμα η Ουκρανία στην Μαύρη θάλασσα που από αυτό τέτοιο μήνα γινόταν οι εξαγωγές εκατομμυρίων τόνων  σιτηρών μέσω των ΣΤΕΝΩΝ της τουρκίας προς όλες τις γωνίες του πλανήτη.

Πάλι η τουρκία κρατάει το κλειδί και όλοι τρέχουν προς αυτήν  για να συζητήσουν μαζί της.

Όμως τι συζήτηση θα κάνουν, όταν έτσι και αλλιώς λόγω της ναρκοθέτησης όλης της ακτογραμμής της Οδησσού δεν γίνονται πλέον εξαγωγές σιτηρών αλλά  κατευθύνονται ελάχιστες τέτοιες σιδηροδρομικώς μέσω Ρουμανίας και μετά με πλοία μέσω των Στενών και του Αιγαίου διανέμονται στις αγορές;

Όλα πλέκονται μεταξύ τους , τα ΣΤΕΝΑ , η επισιτιστική κρίση , η ενεργειακή κρίση , το μεταναστευτικό , τα γεωπολιτικά και ο καθένας θέλει να ρίξει τον άλλο με αποτέλεσμα ο ανθρώπινος πόνος να ταξιδεύει μέσω του Βοσπόρου λίγο  έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. 

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑ - ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ- ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ- ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ.  

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ πάνω σε αυτά:  

" Η ΕΕ προειδοποιεί: Πείνα... προ των πυλών για όλο τον πλανήτη - «Καταστροφικές οι συνέπειες του πολέμου»https://www.iefimerida.gr/kosmos/symboylio-ton-ypoyrgon-peina-planitis

" Η επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία για να συζητήσει την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, <...> έχουμε μόνο λίγες εβδομάδες για αυτό», είπε, μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων του βρετανικού κοινοβουλίου.

 «Υποστηρίζουμε το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών, αλλά καταβάλλουμε επίσης προσπάθειες μαζί με τους συμμάχους για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πλοίων και την πλήρη άμυνα της Οδησσού.

Αύριο θα πάω στην Τουρκία για να συζητήσω εκεί τι άλλο μπορεί να γίνει για να βγάλουμε σιτηρά από την Οδησσό», είπε η επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών." 

dailysabah.com https://www.echedoros-a.gr/2022/06/blog-post_434.html

" Η Ρωσία υποστήριξε σήμερα ότι η άνοδος στις τιμές των σιτηρών, που έχει εντείνει τους φόβους για παγκόσμια επισιτιστική κρίση, ήταν αποτέλεσμα των «καταστροφικών» ενεργειών της Δύσης και όχι του αποκλεισμού των ουκρανικών εξαγωγών από τη Μόσχα.

«Σχετικά με την πιθανότητα επισιτιστικής κρίσης, όλο και περισσότεροι ειδικοί κλίνουν προς ένα απαισιόδοξο σενάριο (…) Φταίνε τα δυτικά καθεστώτα, που ενεργούν ως προβοκάτορες και καταστροφείς», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram.

Σύμφωνα με την ίδια, η Δύση έχει κάνει «συστηματικά λάθη» στον σχεδιασμό της αγροτικής της πολιτικής και προκάλεσε άνοδο του πληθωρισμού παγκοσμίως με «κοντόφθαλμους» χρηματοοικονομικούς και νομισματικούς μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ισχυρίστηκε πως η άνοδος των τιμών είναι επίσης αποτέλεσμα μιας πολιτικής για την ενεργειακή μετάβαση που ήταν «κακώς μελετημένη» από τις χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, κάνοντας ειδική μνεία στην αναγκαστική εισαγωγή βιοκαυσίμων.

Τέλος, η Μαρία Ζαχάροβα έκανε λόγο για «παράνομους περιορισμούς» που επέβαλε η Δύση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι οποίοι προκάλεσαν διαταραχές στη ρωσική εφοδιαστική αλυσίδα, ιδιαίτερα στις εξαγωγές σιτηρών." 

Πηγή: ΑΜΠΕ https://www.naftemporiki.gr/story/1874944/polemos-zaxaroba-apo-lathi-tis-dusis-i-episitistiki-krisi