Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πίσω από τις κουρτίνες δίχως τα κουρτινόξυλα μυστικές συναντήσεις που αφορούν εμάς, δίχως εμάς

 

ΦΩΤΟ από fb και την Φιλιππία Βενετσάνου

διαβάζουμε ...
Η "μυστική" συνάντηση στο Βερολίνο με τους συμβούλους Ερντογάν και Μπάιντεν - Τι είπαν για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση στο Βερολίνο είχαν ο στενός σύμβουλος του Ερντογάν και εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν, καθώς και με αξιωματούχους από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συνάντηση σε επίπεδο ανώτερων αξιωματούχων έγινε ενόψει της επικείμενης συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στο τέλος του μήνα και ενώ εκκρεμούν οι αιτήσεις Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στη Συμμαχία, την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο κλιμακώνονται καθημερινά.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στη γερμανική πρωτεύουσα συμμετείχαν εκτός από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, και ο εκπρόσωπος του Γερμανού Καγκελάριου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Γενς Πλότνερ, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου Στίβεν Λάβγκροβ και ο γενικός διευθυντής πολιτικών υποθέσεων και ασφάλειας στο γαλλικό υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών, Φιλίπ Ερέρα.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, οι ανώτεροι αξιωματούχοι συζήτησαν για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που προγραμματίζεται για τις 29-30 Ιουνίου και τη στρατηγική της σημασία, καθώς και για τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στη συμμαχία.

Τονίστηκε, δε, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, η σημασία της αλληλεγγύης της Συμμαχίας σε μια εποχή που συνεχίζονται οι παγκόσμιες επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και η ανάγκη να υπάρξει μια σαφής στάση κατά της τρομοκρατίας χωρίς διακρίσεις.

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε – σύμφωνα με την Άγκυρα – ότι "δεν θα μπορούσε να σημειωθεί πρόοδος χωρίς να γίνουν συγκεκριμένα βήματα σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις".

Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, τονίζεται ότι υπογραμμίστηκε πως "η Τουρκία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα νόμιμα δικαιώματά της" και πως "η Άγκυρα δεν θα συμβιβαστεί σε ό,τι αφορά τα "νόμιμα" δικαιώματά της σε ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, καθώς και ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά τις προσπάθειές της για την εξεύρεση διπλωματικών λύσεων σε περιφερειακές και παγκόσμιες κρίσεις".

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr 

https://www.capital.gr/diethni/3640832/i-mustiki-sunantisi-sto-berolino-me-tous-sumboulous-erntogan-kai-mpainten-ti-eipan-gia-aigaio-kai-anatoliki-mesogeio