Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΝΕΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

 


«Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υποστηρίζει πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού της Τουρκίας για τον στόλο των F-16», δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους η Σελέστ Βαλάντερ, βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. 

Σιγά - σιγά βγαίνουν τι έχει να λαμβάνει ο σουλτάνος, ενώ μέχρι τώρα μείναμε στο γεγονός ότι αποδέχτηκε αυτά που του πρόσφεραν μόνο η Φινλανδία και η Σουηδία για να άρει το βέτο.  

"ο ποιο καλός ο μαθητής ήμουν εγώ ο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ και οι δάσκαλοι με είχαν μη βρέξει και μη σταξει" αυτό μπορεί να σιγοψιθύριζε ο σουλτάνος .

Η σιωπή του Ερντογάν να μην μιλήσει ( να φωνάξει ) στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ για αποστρατικοποίηση του ΑΙΓΑΙΟΥ όπως με προηγούμενες δηλώσεις του διατεινόταν δείχνει πολλά και φυσικά ότι δεν έχασε την λαλιά του. 

ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ

" Bluebay: Νικητής ο Erdogan στο ΝΑΤΟ, πήρε αυτό που ήθελε - Υπέκυψε μέχρι και ο Biden"  

Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/630819/bluebay-asset-management-nikis-o-erdogan-sto-nato-pire-afto-pou-ithele-ypekypse-mexri-kai-o-biden

 Τι του υποσχέθηκαν πέρα από αυτά που δημοσιεύονται για να άρει το βέτο ; 

ΚΑΤΙ  ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ; ή τίποτε άλλο; 

 

Μάλιστα την στιγμή που τα έπαιξε όλα και  με την  κίνηση του  αυτή φαίνεται  ο Σουλτάνος να διακινδυνεύει την σχέση του με την Ρωσία, η οποία έχει ήδη  εξοργιστεί   γιατί οδηγείτε σε ολική πολεμική κινητοποίηση μετά την είσοδο κυρίως της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Θα πρέπει η Ρωσία μετά ταύτα να αντιμετωπίσει μια συνοριογραμμή 1200 χιλιομέτρων με την Φινλανδία  όπου το ΝΑΤΟ μπορεί να τοποθετήσει τελευταίας τεχνολογίας στρατηγικά όπλα. 

Από εδώ και πέρα όταν ο σουλτάνος σε λίγες ώρες  μόλις επιστρέψει στην τουρκία και αρχίζει πάλι να φωνάζει για αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών μέσω τρίτων  ( τώρα όμως με άλλον αέρα) οι καλοί σύμμαχοι θα μας συστήνουν ψυχραιμία γιατί είναι πολύτιμη η σύμμαχος αυτή χώρα. 

 Η Ελληνική κυβέρνηση σε πολλή δύσκολη θέση; ίσως τραγική; η τουρκία ενδυναμώνεται και όλοι φαίνονται μέσα στην χαρά γιατί τα βάζει ανοικτά πια με την Ρωσία.

ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ .. ΕΤΣΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
με βάσει αυτό μια φίλη η Ιωάννα Σκ. μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

" έστιν ούν τραγωδία, μίμησις πράξεως, σπουδαίας καί τελείας..." Καί τό τελείας σημαίνει πώς τό έργο έχει αρχή, μέση καί τέλος ... μέσα από τό έλεος καί τόν φόβο έρχεται ή κάθαρσις...
Στό τέλος ή αποκατάσταση τής ηθικής αξίας ή ή ηθική νίκη τού τραγικού ήρωα, ηρεμούν καί χαροποιούν τό κοινό...
Συγγνώμη, μακρυγόρησα...
Αυτή είναι ή Ελλάδα μας, ή πατρίδα μας καί μέ τήν Ορθοδοξία της καί μέ τήν Ιστορία της καί τίς τραγωδίες της καί ό τελευταίος λόγος δικός μας... Δεν είναι έπαρση... Αυτοί είμαστε...
Ωραίοι ώς Έλληνες

ΣΤΩΜΕΝ καλώς.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Οι Άγιοι Απόστολοι να μας βοηθήσουν...