Στρατηγός K.Γκίνης: “Βρισκόμαστε ενώπιον πολεμικών εχθροπραξιών με Τουρκία – Είμαστε στην τελική φάση σύγκρουσης που οδηγεί σε πόλεμο”
“Βρισκόμαστε ενώπιον πολεμικών εχθροπραξιών”
“Βρισκόμαστε ενώπιον πολεμικών εχθροπραξιών. Για να το πούμε ξεκάθαρa ενώπιον απειλής πολέμου από την Τουρκία. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται κάθε φορά είναι πότε θα ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος, θα ξεκινήσει σε έναν μήνα, σε 10 ημέρες ή οποτεδήποτε. Αυτό θα το αποφασίσει η Τουρκία, γιατί αυτή έχει την πρωτοβουλία” είπε αρχικά.
“Επί της ουσίας η Τουρκία από το 1973-1974 έκανε μια στρατηγική επιλογή και μετέφερε το κέντρο βάρους από την Κύπρο στον ελληνικό χώρο, και ειδικότερα στον χώρο του Αιγαίου” υπογράμμισε.
Έχει χαράξει μια γραμμή στον 25ο Μεσημβρινό και πάνω σε αυτόν χτίζει τις απαιτήσεις της.
Οι απαιτήσεις της αν δούμε τους χάρτες που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών πρόσφατα, θα διαπιστώσουμε ότι οι απαιτήσεις δεν είναι μόνο το μισό Αιγαίο, είναι και η Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα.
Νότια μπαίνει στο κάδρο και η Κρήτη με βάση και το τουρκολιβυκό Μνημόνιο και κάτι άλλες κινήσεις. Την βάζουν στην γκρίζα Ζώνη.
Οι επιδιώξεις είναι και η Θράκη και η Κρήτη κατά την άποψή μου” ανέφερε ο κ. Γκίνης.
“Βρισκόμαστε στην τελική φάση σύγκρουσης που οδηγεί σε πόλεμο”
“Τι κάνει η Τουρκία και με κάνει να πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση μιας συγκρούσεως που θα οδηγήσει σε πόλεμο. Ευχαρίστως αν διαψευστώ θα ζητήσω συγγνώμη και θα πω έκανα λάθος. Θα χαίρομαι που έκανε λάθος.
Δυστυχώς η εμπειρία δείχνει έως τώρα όπως στο Κυπριακό, η Τουρκία κάθε φάση την αντιμετώπισε μόνο με στρατιωτική ισχύ και έδωσε τη λύση, όπως την εννοεί, με την κατάληψη του 37% της Κύπρου.
Ερχόμαστε τώρα στο Αιγαίο, υπάρχει περίπτωση όλα αυτά που ζητάει η Τουρκία όποια ελληνική κυβέρνηση να τα συζητήσει; Δεν νομίζω, είναι αδιανόητο.
Η Τουρκία έχει ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη τον απαιτήσεων, που οποιοσδήποτε πολιτικός αν βγει μετά την πτώση ή φυγή από του Ερντογάν από την εξουσία, δεν θα τολμήσει να κατεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων που έχουν χτιστεί σε βάρος της Ελλάδας” πρόσθεσε.
“Η Τουρκία έχει κάνει τα βήματα που χρειάζονται”
Η Τουρκία έχει κάνει τα βήματα που χρειάζονται.
Πρώτον, επιδιώκει τη διεθνή νομιμοποίηση. Το χει κάνει, για παράδειγμα στέλνει επιστολές στον ΟΗΕ. Αυτή είναι η προσφιλής τακτική που εμπνεύστηκε ο Νιχάτ Ερίμ και την εφάρμοσαν στην Κύπρο.
Δεύτερον, στο εσωτερικό της έχει ξεκινήσει μια διαδικασία εσωτερικής νομιμοποίησης. Η κοινή γνώμη να πειστεί ότι η Ελλάδα αποτελεί απειλή, ότι έχει “κλέψει” τα νησιά, ότι παραβιάζει της Συνθήκες.
Τρίτον, διαβάζουμε στον τύπο κάτι που είναι αξιοπρόσεχτο. Ότι ο Ερντογάν έχει υποβάλει εισήγηση στην τουρκική Εθνοσυνέλευση να χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ σε οποιαδήποτε χώρα προκαλεί πρόβλημα με την Λιβύη. Φωτογραφίζει την Ελλάδα