Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΦΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ;


ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ;

ΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕ ;

ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ; 

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΝΕΙ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ 

" Ο Τούρκος πρόεδρος δεν μίλησε για τα παράλογα αιτήματα που έθετε το προηγούμενο διάστημα όπως την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και την... αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους.

Καμία αναφορά δεν έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά κατά την τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Ο Ερντογάν στον ελάχιστο χρόνο στον οποίο μίλησε δεν έθεσε κανένα από τα ζητήματα που έθετε στον δημόσιο διάλογο όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου" .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/politics/article/1259564/kamia-anafora-apo-erdogan-gia-ta-ellinotourkika-sti-sunodo-tou-nato/

ΕΝΤΩ ΜΕΤΑΞΥ

Τέως διευθυντής κρατικού Anadolu: “Θα κάνουμε στρατιωτική επιχείρηση σε ελληνικά νησιά 

Ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής και πρώην διευθυντής του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, ο Κεμάλ Οζτούρκ, εμφανίστηκε σίγουρος πως η Τουρκία θα κάνει στρατιωτική επιχείρηση σε ελληνικά νησιά. 

Μάλιστα τόνισε ότι η τουρκική επιχείρηση θα γίνει σε ελληνικά νησιά και νησίδες που η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία τους, «όπως έγινε στα Ίμια»,  «θα γίνει σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί το καθεστώς τους» για να δείξει όπως είπε, τη σοβαρότητα που δίνει στο ζήτημα αυτό.

Είναι η πρώτη φορά που ακούμε για στρατιωτική επιχείρηση τύπου Ιμίων στην τουρκική τηλεόραση και μάλιστα από υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβερνητικής μηχανής Ερντογάν.

https://warnews247.gr/sovari-exelixi-teos-diefthyntis-kratikou-anadolu-tha-kanoume-stratiotiki-epicheirisi-se-ellinika-nisia-opos-sta-imia-eimai-sigouros/

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ 

Τα απόρρητα έγγραφα για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών: Oι «Οδηγίες Λουνς» και η «απονεύρωση» Λήμνου