Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ταραχή στα νερά και θα φοράμε μαγιό;

 

φωτο - " Το αποβατικό πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Arlington μαζί με την 22 Εκστρατευτική Μονάδα των Πεζοναυτών μετείχε στην τουρκική στρατιωτική άσκηση των EFES 22, η οποία περιελάμβανε αποβατική ενέργεια. Απόβαση με σενάρια για νησί του Αιγαίου…" από https://www.militaire.gr/to-amerikaniko-uss-arlington-se-askisi-apovasis-stin-toyrkiki-efes-22/

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ την άσκηση EFES και τις σωρηδόν τουρκικές απειλές έχουμε έντονη κινητικότητα στην ειδησεογραφία σχετικά με την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων και στις δυο πλευρές του ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΕΛΛΑΔΑ

" Θα γίνει «ελληνική λίμνη» το Αιγαίο, αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 ναυτικά μίλια;
γράφει ο Μιχάλης Στούκας
Η «ιστορία» του ζητήματος με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων και την υφαλοκρηπίδα - Οι συνέπειες από την αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια - Οι έωλες τουρκικές θέσεις - Πόσα παράκτια κράτη δεν έχουν ασκήσει το δικαίωμα τους για επέκταση των χωρικών τους υδάτων;
Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είναι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από 6 σε 12 ναυτικά μίλια. Μάλιστα από τις 8/6/1995 με ψήφισμά της η τουρκική εθνοσυνέλευση διακήρυξε ότι ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί casus belli (αιτία πολέμου) για την Τουρκία. Από την πλευρά της «Η Ελλάδα κατά την κύρωση της Σύμβασης για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (Ν. 2321/1995) δήλωσε ρητά ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει σε οποιοδήποτε χρόνο το δικαίωμά της να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 ν.μ.».

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τούρκος αντιναύαρχος: "Θέλουν να μπλοκάρουν την επιχείρηση στη Συρία μέσω Αιγαίου - Η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ."

"Δεν έχετε δει πόλεμο από το 1947 -Ελπίζω να μη δείτε"
Ο απόστρατος Τούρκος αντιναύαρχος Τσεμ Γκιουρντενίζ, ο άνθρωπος που ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό του επεκτατικού δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας», την οποία εμπνεύστηκε ο πρώην διοικητής του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και νυν καθηγητής, Τζιχάτ Γαϊτζί, συνδέει ευθέως την εισβολή στην Συρία κατά των Κούρδων με την ελληνοτουρκική σύγκρουση στο Αιγαίο.

Επίσης αναφέρει ότι “η Ελλάδα έσπασε το status quo στο Αιγαίο” και κάνει λόγο για δήλωση του Ν.Δένδια που μιλά για “επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια”.

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα, ως «αντιπρόσωπος του ιμπεριαλισμού», στάλθηκε στην περιοχή ως στρατιωτική δύναμη για «να εισβάλει στη Δυτική Ανατολία» στις 15 Μαΐου 1919, ο Τούρκος προέβη σε ένα κρεσέντο παραχάραξης των γεγονότων:
«Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή, οι ΗΠΑ και η Αγγλία ήταν στην πρώτη γραμμή εκείνων που ενθάρρυναν την επιχείρηση. Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, αυτές οι προσπάθειες κατέληξαν σε αποτυχία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο



ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΙΛΙΩΝ ισοδυναμεί με συνολική απάντηση στις αιτιάσεις και απειλές της τουρκίας;

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΙΛΙΩΝ το τελευταίο όπλο που έχουμε ;

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΙΛΙΩΝ άραγε έχουμε πλάτες ;

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΙΛΙΩΝ αποφασίζουμε μόνοι μας ;

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΙΛΙΩΝ εδώ που φτάσαμε είναι το λεγόμενο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ πριν κάνει ο τούρκος πραγματικότητα τις απειλές του;

Κάποιος Άλλος αδερφέ κυβερνάει το σύμπαν, και όχι οι μεγάλοι του κόσμου τούτου.
Άγιος Λουκάς Κριμαίας (❈ 11 Ιουνίου)
1961-2022 εξήντα ένα χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Λουκά.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας