Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ - μάλλον πρέπει να κρατήσουμε την αναπνοή μας- Η Ουκρανία βομβάρδισε ρωσικές πλατφόρμες γεώτρησης – Μόσχα: Θα υπάρξουν συντριπτικά αντίποινα

 


Οι Ουκρανοί άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου καθώς βομβάρδισαν με τρεις πυραύλους τις πλατφόρμες γεώτρησης ανοιχτά της Κριμαίας. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν και επτά ακόμη αγνοούνται μέχρι στιγμής. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Η Μόσχα μιλά για “συντριπτική απάντηση” η οποία θα επηρεάσει και Δυτικές χώρες αν αποδειχτεί ότι η επίθεση έγινε με δυτικά όπλα!

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ουκρανική επίθεση έγινε είτε από δύο Su-27 είτε με αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon. πληροφορίες από το https://warnews247.gr/ektakto-anoixe-o-askos-tou-aiolou-i-oukrania-vomvardise-rosikes-platformes-geotrisis-moscha-tha-yparxoun-syntriptika-antipoina-i-dysi-ferei-efthyni/

Η Ουκρανία φαίνεται ότι επιτέθηκε σε ρωσική πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, στη θάλασσα ανοιχτά της Κριμαίας.

Από την επίθεση, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, αγνοούνται επτά άνθρωποι.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες και επτά αγνοούμενοι. Διαβεβαιώνουμε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν», ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Telegram ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης είχε δηλώσει: «Σήμερα το πρωί ο εχθρός επιτέθηκε στις πλατφόρμες γεώτρησης της Tchernomorneftegaz. Είμαι σε επαφή με τους συναδέλφους μας στο υπουργείο Άμυνας και (τη ρωσική υπηρεσία Πληροφοριών) FSB, προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους».

Η εταιρεία Tchernomorneftegaz εκμεταλλεύεται πολλά κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, στα ανοικτά της Κριμαίας. Πρόκειται για το πρώτο πλήγμα εναντίον εξωχώριων υποδομών γεώτρησης στην Κριμαία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-epithesi-rosikis-platformas-geotriseon

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Ρωσία παρέδωσε τελεσίγραφο στη Λιθουανία: Απειλεί με στρατιωτική δράση – “Ο αποκλεισμός του Καλίνινγκραντ συνιστά άμεση επίθεση”

Φωτιά στην Βαλτική έβαλε η Λιθουανία