Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ στην ΕΕ και στο Παρίσι - Ο Μακρόν χάνει την απόλυτη πλειοψηφία - "Πολιτικός σεισμός" από την άνοδο της Λεπέν

 


Για τη Λεπέν, η επιτυχία είναι αδιαμφισβήτητη: πενταπλασιάζει τον αριθμό των βουλευτών της και ξεπερνάει κατά πολύ το όριο των 15 βουλευτών ώστε να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα, για δεύτερη φορά στην ιστορία του κόμματός της, μετά το 1986. Οι πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό αλλά και για τις μεγάλες δυσκολίες που θα έχει εφεξής ο Μακρόν.

Ένα κοινοβούλιο χωρίς πλειοψηφία θα προκαλέσει μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας που θα απαιτεί ένα βαθμό καταμερισμού της εξουσίας μεταξύ των κομμάτων που δεν έχει ξαναζήσει η Γαλλία τις τελευταίες δεκαετίες, διαφορετικά θα οδηγήσει σε πολιτική παράλυση και ακόμη και σε επαναληπτικές εκλογές.

Εάν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί, η ικανότητα του Μακρόν να συνεχίσει την περαιτέρω μεταρρύθμιση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης θα εξαρτηθεί από την ικανότητά του να συσπειρώσει μέλη εκτός της συμμαχίας του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.capital.gr/diethni/3641806/bouleutikes-ekloges-sti-gallia-o-makron-xanei-tin-apoluti-pleiopsifia-politikos-seismos-apo-tin-anodo-tis-lepen