Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

" αυτός ο τυφώνας είναι εκεί έξω στον δρόμο"

  


«Έρχεται οικονομικός τυφώνας». Τάδε έφη ο «πολύς» CEO της JP Morgan, Jamie Dimon.

Αφού στην αρχή έκανε λόγο για «σύννεφα καταιγίδας τα οποία μπορεί και να παρέλθουν», το αφήγημα, λίαν συντόμως, άλλαξε και, όπως είπε ο ελληνικής καταγωγής manager, «αυτήν τη στιγμή βλέπω να έρχεται τυφώνας. Υποτίθεται πως η Fed έχει υπό έλεγχο την κατάσταση και ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς.
Ωστόσο, αυτός ο τυφώνας είναι εκεί έξω στον δρόμο.
Δεν ξέρουμε αν μπορεί να εξελιχθεί σε υπερκαταιγίδα.
Καλύτερα να προετοιμαστείτε».
Φυσικά, o Dimon δεν είναι ο μοναδικός CEO που νιώθει έτσι.
Ο δείκτης εμπιστοσύνης των CEOs δείχνει ότι οι περισσότεροι ανησυχούν για το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία τα επόμενα τρίμηνα.

ΤΥΦΩΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 
το Ιράν κλιμακώνει περαιτέρω την επιχείρηση εμπλουτισμού ουρανίου, καθώς ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει προηγμένες φυγόκεντρους IR-6 στις υπόγειες εγκαταστάσεις της περιοχής Φορντό, οι οποίες μπορούν να καταστήσουν ευκολότερη την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών επιπέδων εμπλουτισμού, σύμφωνα με έγγραφο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) που περιήλθε εις γνώση του πρακτορείου Reuters.....
Κατά τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, το Ιράν θα έχει προσεχώς στη διάθεσή του επαρκή ποσότητα ουρανίου εμπλουτισμένου κατά το 60%, κοντά στα επίπεδα που απαιτούνται για την κατασκευή πυρηνικού όπλου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΥΦΩΝΕΣ 

Η ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ
 
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΙ ΣΙΤΗΡΩΝ Η ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΉ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΤΥΦΩΝΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΛΛΆ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ   

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΑ ΛΟΓΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ  - ΘΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟ; ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ;