Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

" και λέγαμε πότε θα ανοίξουν τα Βαλκάνια;"

 
Ο πόλεμος στην Ουκρανία ταράζει τις ισορροπίες στη Σερβία - Οι απειλές επηρέασαν 70 σχολεία στα οποία φοιτούν μαθητές σερβικής εθνικότηταςΚόσοβο: Βράζουν τα Βαλκάνια, απειλές για βόμβες σε... σχολείο που φοιτούν παιδιά Σερβικής καταγωγής

Τις γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες μετακινεί ο πόλεμος στην Ουκρανία που φέρνει στην επιφάνεια αισθήματα πόλωσης και απωθημένα του παρελθόντος
Προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός πως - σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, τα σερβικά σχολεία του Κοσόβου έλαβαν, προ ενός 48ωρου, απειλές για βόμβες, με αποτελέσμα να επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση και να διαταχθεί άμεση εκκένωση.


Υπολογίζεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ότι οι απειλές επηρέασαν 70 σχολεία στα οποία φοιτούν μαθητές σερβικής εθνικότητας.

Είναι, πάντως, η πρώτη φορά που απειλές για βόμβα επηρεάζουν σχολεία του Κοσόβου.

«Δεν θα κρυφτούμε. Θα σκοτώσουμε. Θα καταστρέψουμε. Λυπούμαστε ειλικρινά που υποφέρουν αθώοι. Δεν υπάρχει όμως άλλος τρόπος. Θα ανατρέψουμε τη σερβική κυβέρνηση. Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στον πρόεδρο της Σερβίας και τον στενό του κύκλο. Θα τους σκοτώσουμε» αναφερόταν σε ένα από τα μηνύματα που εστάλη σε μορφή email, με γράμματα του κυριλλικού αλφάβητου.

Διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα της αποστολή των απειλητικών μηνυμάτων στο Κόσοβο, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες αποστέλλονται προειδοποιήσεις σκοτεινού περιεχομένου σε δημόσια γραφεία, δικαστήρια, μεγάλα καταστήματα, νοσοκομεία, αεροδρόμια.