Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΌΣ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 


26 Φεβ 2019 προβλέψαμε την πρόθεση των τούρκων να προχωρήσουν σε ναυτικό αποκλεισμό νησιού μας - σήμερα επιβεβαιωθήκαμε 
26 Φεβ 2019-Ο Τούρκος δε βγαίνει μόνο για τσάρκα στο ΑΙΓΑΙΟ. Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ακόμη και του αποκλεισμού ελληνικού νησιού 

βλ..https://www.freepen.gr/2019/02/blog-post_604.html?m=1

14 Ιουνίου του 2022 " Στο CNN Türk συζητούν για ενδεχόμενο ναυτικό αποκλεισμό των νησιών από την Τουρκία" βλ.https://www.capital.gr/diethni/3640506/sto-cnn-turk-suzitoun-gia-endexomeno-nautiko-apokleismo-ton-nision-apo-tin-tourkia?fbclid=IwAR0dCT1VLnXJPrTutltjK1bPAkfp0sMaTBLUaaxflpKNYS0vY9kZkbIRoi8


 ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΑΜΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΑΝ 

Καλή είναι η ψυχραιμία αλλά περισσότερη ωφέλιμη είναι η πρόληψη.

Ο Ερντογάν μεταφέρει την προεκλογική εκστρατεία των δημοτικών εκλογών  του στο ΑΙΓΑΙΟ και δίνει το «έναυσμα»  της Ελληνικής προεκλογικής περιόδου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 Ο ψυχισμός του τούρκου δεν εξηγείται με καμιά λογική.

Ο σουλτάνος πειράχτηκε σφόδρα όταν άκουσε απαξιωτικά λόγια από την αντιπολίτευση του , ότι τόσο καιρό  και με τέτοια  έξοδα αγοράς γεωτρύπανων δεν έβγαλε ούτε ένα βαρέλι πετρέλαιο.

Δεν βρίσκονται  μόνο σε προεκλογική περίοδο οι δυο χώρες αλλά και σε πολεμική υβριδική.

Μήπως η  επόμενη τουρκική πρόκληση είναι  Ναυτική ομηρεία μεγάλου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ νησιού δίχως απόβαση για να μας σύρει σε παζάρι; 

Τις  γεωπολιτικές αναλύσεις σήμερα τις προλαβαίνουν οι εξελίξεις.  

Τα γεγονότα ομιλούν από μόνα τους. 

ΚΥΠΡΟΣ – ΑΙΓΑΙΟ 

Κάπως έτσι ξεκινούν και οι ναυτικοί αποκλεισμοί νησιών με ανθρώπινη δραστηριότητα ..μετά όλα τα άλλα έρχονται..  

Η νευρικότητα και η ανασφάλεια του τούρκου σήμερα θα επιταχύνει τις εξελίξεις.  

Από την Κύπρο μέχρι τα Αιγαιοπελαγίτικα νερά η αναγγελία του πολέμου θα είναι σαν ένα ΤΡΙΣΑΓΙΟ στην μνήμη των αγνοουμένων μας. 

Είναι πρώτη φορά στα ιστορικά δρώμενα που έχουμε σαν Έθνος να αντιμετωπίσουμε ένα τσουνάμι εξωτερικών και εσωτερικών απειλών 

Ο κ. Ερντογάν βιάζεται, επιθυμεί εδώ και τώρα την μοιρασιά των ενεργειακών πεδίων του ΑΙΓΑΙΟΥ, που το θεωρεί φυσικό του χώρο (βλ. γαλάζια πατρίδα)

Η βιασύνη του οφείλεται στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία.

Τώρα μας εκφοβίζει με  θρασύτατες δηλώσεις και με στοχευμένες ενέργειες κλιμακωτές .

Ταυτόχρονα με τις κινήσεις αυτές η τουρκική πλευρά μας ψυχομετρεί.

Δεν περιφέρονται εις μάτην  στο ΑΙΓΑΙΟ ... «οι θαλασσόλυκοι της στέπας  τούρκοι», έχουν ΣΧΕΔΙΟ.

«Αποκλεισμός Ελληνικών νησιών η νέα τουρκική στρατηγική»

Πρέπει να εντρυφήσουμε στις από ετών  επισημάνσεις του Χρήστου Μακρυγιάννη  Αξιωματικού  ε.α και να εξάγουμε συμπεράσματα, που βρισκόμαστε,  τι κάναμε , που πάμε ;

Παραθέτουμε αποσπάσματα.... 

Φυσικά αυτά ειπώθηκαν στις 30/05/2014

Από τότε όμως άλλαξαν πολλά αλλά τα παρακάτω είναι χρήσιμα. 

Η Τουρκική Πολεμική Τακτική στο Αιγαίο Αλλάζει !

«Μέχρι τώρα οι Ελληνικές δυνάμεις της ΑΣΔΕΝ είχαν και έχουν αμυντική τακτική με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε νήσους φρούρια και να εκπαιδεύονται σε αμυντικό τακτικό αγώνα και με τη χρησιμοποίηση Καταδρομών και τοπικών Πυρήνων Εθνοφυλακής, να επιφέρουν χτυπήματα σε επιλεγμένους στόχους του Τούρκικου Στρατού, που θα επετίθετο με Ειδικές Δυνάμεις σε επιλεγμένους στόχους, αεροδρόμια, βάσεις ανεφοδιασμού και λιμάνια !

Οι διαπιστώσεις όμως του Τούρκικου Γενικού Επιτελείου, ότι τα νησιά με τις υπάρχουσες Ελληνικές Δυνάμεις επικουρούμενες από εφέδρους που θα φτάσουν στους χώρους διασποράς σε μηδενικό χρόνο και από δρομολόγια που τους είναι εκ των προτέρων γνωστά και άμεση προμήθεια οπλισμού του τοπικού πληθυσμού και των οργανωμένων Ομάδων εφέδρων με σύγχρονο οπλισμό θα τους έδινε το πλεονέκτημα να επιφέρουν φονικότατα χτυπήματα στους επιτιθέμενους Καταδρομείς, αλλά και η ρίψη Αλεξιπτωτιστών θα ήταν ολέθριο σφάλμα!

Ελάχιστοι από τους Αλεξιπτωτιστές θα προσγειωνόντουσαν ζωντανοί και κανείς τους δεν θα επιβίωνε, έχοντας στο κατόπι του ειδικές ομάδες που έχουν οργάνωση, Ιεραρχία και άριστη γνώση του εδάφους λόγο εντοπιότητας! 

Τα νησιά μας είναι οργανωμένα έτσι ώστε να είναι αυτάρκεις αλλά και εκπαιδευμένα για αγώνα εναντίον των Τούρκικων μαχητικών σε τομείς καθορισμένους ακριβώς για το κάθε Α/Α Όπλο, είναι δε και αυτάρκεις σε διοικητική Μέριμνα τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της Μάχης!

Διαπιστώνοντας οι Τούρκοι την πραγματικότητα, προχώρησαν σε αλλαγές της τακτικής του πολέμου στο Αιγαίο και πλέον έχουν εγκαταλείψει την τακτική της Απόβασης ή της αεροαπόβασης τουλάχιστον σε μεγάλο νησί του Ανατολικού Αιγαίου που θα έχει ανύπαρκτα αποτελέσματα... και προχώρησαν στην τακτική του ναυτικού αποκλεισμού  του  χωρίς να εγκαταλείψουν την απόβαση σε μικρά νησιά με ελάχιστες δυνάμεις...

Η τακτική του αποκλεισμού των νησιών του Αιγαίου μεγάλων αλλά και μικρών νησιών, που ακόμη και οι Αλλαγές της φρουράς γίνονται με μικρά σκάφη ή με τα μεταγωγικά ελικόπτερα, που είναι ευάλωτα ακόμη και σε μικρά φορητά όπλα ή και από φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους, αποτελούν κίνδυνο και στόχο των Τούρκικων καταδρομών.

Φανταστείτε να υπάρχει Ναυτικός αποκλεισμός μικρών νησιών, βραχονησίδων και κατοικημένων περιοχών χωρίς να πέσει ντουφεκιά και χωρίς καν την έναρξη εχθροπραξιών !

Η επίδραση στο ηθικό του προσωπικού και των κατοίκων των νησιών αυτών θα είναι καθοριστική!

Όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι κινούνται σε αυτό το επίπεδο και θα δούμε εντός τους έτους ασκήσεις σχεδιασμένες ραμμένες και κομμένες σε αυτό το μοτίβο!

Το ότι τα πολεμικά πλοία των Τούρκων θα έχουν την προστασία της Πολεμικής τους Αεροπορίας που θα βρίσκεται σε κοντινές αποστάσεις, θα τους δώσει σοβαρό πλεονέκτημα, ενώ από την άλλη εμείς δεν θα μπορούμε να στείλουμε τα Πολεμικά μας χωρίς να έχουν την απαιτούμενη Αντιαεροπορική Προστασία (Φρεγάτες) !

Τα μαχητικά μας θα αναγκαστούν να επιχειρούν από τα αεροδρόμια διασποράς και σε ρόλο αναχαίτισης, καθώς θα εμπλακούν σε εμπλοκές και αερομαχίες και όχι να επικρατήσουν στο αέρα άσχετα των ικανοτήτων των των Χειριστών !

Οι Τούρκοι έχουν πολύ μεγάλο το πλεονέκτημα στον τομέα των πληροφοριών αφού τα γνωστά σε μας "CN-235" οργώνουν καθημερινά το Αιγαίο και καταγράφουν τα πάντα... 

Εμείς κατεβάσαμε τα αεροσκάφη Ναυτικής συνεργασίας πρόωρα και χωρίς λόγο...

Είναι όμως τόσο άσχημα τα πράγματα θα αναρωτηθεί κάποιος που το Ανατολικό Αιγαίο και μάλιστα το Νοτιοανατολικό είναι καταδικασμένο ;

Δεν υπάρχουν λύσεις ;

Κατά την ταπεινή μας γνώμη υπάρχουν και λύσεις και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ακόμη και τις αδυναμίες μας, αν και πρέπει να τρέξουν άμεσα τα προγράμματα του Πολεμικού μας Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας !

Τα υπερσύγχρονα συμβατικά Υποβρύχια της Ελλάδος μαζί με τα αξιόπιστα τύπου 209 θα γίνουν οι φονιάδες του Αιγαίου και ο εφιάλτης των Τούρκων, αφού η δράση τους στις εξόδους των λιμανιών και στα "στενά" θα στείλουν τα Τούρκικα να διαβάσουν τις γραμμές του βυθού και τους Τούρκους να φάνε πιλάφι στον παράδεισο !

Η χρήση των αρπακτικών της θάλασσας "ZUBR" με την μεγάλη τους ταχύτητα, χωρίς να αφήνει στίγμα ώστε να αποτελούν στόχο τορπιλών, θα αποτελέσει ένα από τα καλύτερα και τα ταχύτερα μέσα για την άμεση μεταφορά Πεζοναυτών !

Αν προχωρήσει γρήγορα και το πρόγραμμα των F-16 Blog 16+ θα αλλάξει ο συσχετισμός του Αιγαίου και η "Μοίρα Αστέρι" θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο Αιγαίο ...

(Τα περίπου 56 F-16 Block 52+ και 39 F-16C/D Block 50 της ΠΑ θα αποκτήσουν έγχρωμες οθόνες CMFD με προβολή ψηφιακού χάρτη, νέο υπολογιστή αποστολής MMC 7000, ικανότητα μεταφοράς κατευθυνόμενων πυρομαχικών JDAM, JSOW, βλημάτων αέρος αέρος IRIS-T και σκοπευτικά επί κάσκας JHMCS και τερματικό MIDS για ζεύξη δεδομένων Link 16 που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τη μαχητική ισχύ τους.)

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πολεμικό μας Ναυτικό ετοιμάζεται να θέσει ξανά σε λειτουργία κάποια από τα αεροσκάφη της ναυτικής Συνεργασίας, που ήταν τα καλύτερα του ΝΑΤΟ στο τομέα των πληροφοριών και κάποιοι τα κατέβασαν πρόωρα και άγνωστο γιατί, όπως προαναφέραμε .

Από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το ΓΕΕΘΑ αλλάζει τα σχέδια ώστε να μην μπορέσει η Τουρκία να αποκλείσει τα νησιά μας, ενώ φονικότατο έργο θα εκτελέσουν οι εποχούμενοι (exocet ) που το Ναυτικό έχει διασκορπίσει στο Αιγαίο και σε συνεργασία με τα Ιπτάμενα Radar σε ρόλο κατάδειξης στόχου, θα στείλουν τα Τούρκικα στο βυθό από μακριά !

Οι Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ από ότι φαίνεται έχουν διαβάσει τους Τούρκους, αλλά η ταπεινή μας γνώμη είναι να σχεδιαστούν χτυπήματα υποδομών εντός του Τουρκικού εδάφους με στόχο το ηθικό !

Το πόσο σύντομα θα δούμε να ξετυλίγεται μπροστά μας αυτό το σενάριο εξαρτάται από τις διαθέσεις του Νέο Οθωμανού Σουλτάνου Ερντογάν .

Θα κληθούμε όμως πολύ σύντομα να υπερασπιστούμε την "ΑΟΖ" και όχι αναγκαστικά με στρατιωτικά μέσα  και δεν θα μπορούμε να κάνουμε πίσω ...

Αλλά από ένα εχθρό που σχεδιάζει μπαμπέσικα όλα είναι πιθανά και πρέπει να μας κρατάνε σε εγρήγορση !» 

http://www.onalert.gr/stories/apokleismos-ellinikon-nision-i-nea-tourkiki-stratigiki/34736

«Το θέατρο επιχειρήσεων του Αιγαίου είναι ένα σύνθετο πεδίο επιχειρήσεων στο οποίο πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζουν το Π.Ν και η Π.Α ενώ ως πολλαπλασιαστές ισχύος λειτουργούν τα σύγχρονα μέσα διοίκησης και ελέγχου, οι επικοινωνίες (όπως είναι η διασύνδεση και η διαλειτουργικότητα) και φυσικά όπως προαναφέρθηκε η έγκαιρη διάγνωση των τουρκικών προθέσεων.»   

https://www.thinknews.gr/

 

Άντε να ξυπνάμε...

Οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ είναι έξυπνος  στρατηγικός σχεδιασμός που υιοθετήθηκε από την τουρκική πλευρά αναφανδόν για να δημιουργήσει τετελεσμένα με δήθεν ανθρωπιστικές ζώνες ασφάλειας και σε επόμενο στάδιο, αναθεωρήσεις διεθνών συνθηκών, όπως Λωζάννης, της Συμβάσεως του Montreux.

Όταν ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε  ότι θα μας πειράξουν οι τούρκοι ένα - δύο νησιά, πιθανώς να εννοούσε και αυτό το σενάριο σε πρώτη φάση.

Αυτές τις ημέρες η τρέλα του γείτονα κορυφώνεται.

Αλλά στο ΑΙΓΑΙΟ  και όσα γίνουν σε αυτό η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ είναι η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ .

Το είπε η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

«προσπάθησε να αγιογραφήσει την ΠΑΝΑΓΙΑ, είναι αγιογράφος»

Όταν την τελείωσε είπε «την τελείωσα»

Και της εμφανίστηκε η ΠΑΝΑΓΙΑ και της λέει:

«δεν τελείωσες, ΕΓΩ είμαι ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ»

«ένας στρατηγός έχει γαλόνια»

«και θα μου βάλλεις γαλόνια»

Και μάλιστα της είπε η ΠΑΝΑΓΙΑ:  

«ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»  

 

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/