Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

o Εφιάλτης των ειδικών και των ΠΙΣΤΩΝ; - ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ COVID-19 ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑ- τι θα γίνει με τα εμβόλια, θα χρειαστούν άλλα;



Είναι "πολύ απίθανο" ότι η νέα μετάλλαξη δεν θα ανταποκριθεί σε ένα εμβόλιο κοροναϊού, δήλωσε ο κ. Χάνκοκ σήμερα στο Commons.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο εντοπίστηκε μια «νέα παραλλαγή» κοροναϊού, η οποία πιστεύεται ότι προκαλεί την ταχύτερη εξάπλωση στη Νοτιοανατολική πλευρά, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Matt Hancock.
Βρέθηκαν περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις της νέας παραλλαγής, "κυρίως στο νότιο τμήμα της Αγγλίας", δήλωσε ο κ. Χάνκοκ στην Αγγλική Βουλή σήμερα το απόγευμα
Εξαπλώνεται ταχύτερα από το υπάρχον στέλεχος του κοροναϊού και πιστεύεται ότι τροφοδοτεί τις «πολύ έντονες, εκθετικές αυξήσεις» σε περιπτώσεις σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Αγγλία, είπε.
Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί σε 60 περιοχές τοπικής αυτοδιοίκησης και θεωρείται ότι μοιάζει με τη μετάλλαξη που ανακαλύφθηκε σε άλλες χώρες τους τελευταίους μήνες.
Προσδιορίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ρουτίνας παρακολούθησης από τη Δημόσια Υγεία Αγγλία (PHE), με τους υπουργούς να το αναφέρουν την Παρασκευή.
Ο υπουργός Υγείας είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η νέα παραλλαγή δεν θα ανταποκριθεί στα εμβόλια COVID-19 που διατίθενται σε ολόκληρη τη χώρα.
Ευχαριστούμε την φίλη Ιωάννα στο Λονδίνο που μας ενημέρωσε για τα παραπάνω.
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ COVID- 19;
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΆΡΧΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ "καθαρίσαμε";
Αμ δεν είναι έτσι, καθότι θα πρέπει να απαντηθούν σύντομα πολλά ερωτηματικά, όπως:
Α. στο κλασσικό στέλεχος του ιού αυτού πόσο καιρό θα κρατήσει η ανοσία αν εμβολιαστούμε; ( κάποιοι λένε για 6μήνες και περαιτέρω)
Δηλ. μετά θα πρέπει να επαναλάβουμε τις δυο δόσεις εμβολιασμού;
B. αν εμφανιστεί μετάλλαξη του στελέχους του ιού, άραγε θα υπάρξουν νέα επικαιροποιημένα εμβόλια για να μας καλύψουν ;
ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ
Γ. επειδή από ότι φαίνεται δεν " καθαρίζουμε" με ένα εμβόλιο( δυο δόσεις) , άραγε σε τι είδους ψηφιακή μορφή θα είναι το διαφημιζόμενο διαβατήριο- πιστοποιητικό υγείας- ταυτότητα που θα αναγράφονται ψηφιακώ τω τρόπω πότε και πόσους εμβολιασμούς κάναμε;
ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΌ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να βάλει το χέρι ΤΟΥ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας