Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΗΜΕΡΑ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ η ΠΑΝΑΓΙΑ λούζει με τα αγιαστικά δάκρυα ΤΗΣ το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ.

Στις σημερινές Καταβασίες των Χριστουγέννων άνοιξαν οι Χαριτόβρυτες ροές των δακρύων - ναματών των Τιμίων Οφθαλμών της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και έλουζαν το ΤΕΧΘΕΝ ΒΡΕΦΟΣ στην Εφέστιο Εικόνα την γνωστή πλέον στην Παγκόσμια Ορθοδοξία, της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ.

Ποιός δύναται να εξηγήσει το έκτακτο αυτό γεγονός που συμβαίνει απο την ημέρα του ΓΕΝΕΣΙΟΥ της ( 8 Σεπτεμβρίου 2020)  ίσαμε την ημέρα του ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ;

Μόνο ένας Μέγας Βασίλειος , Ιερός Χρυσόστομος , Γρηγόριος Θεολόγος , Γρηγόριος Παλαμάς θα μπορούσαν να ψηλαφήσουν αυτό το ΜΥΣΤΗΡΙΟ και να το ερμηνεύσουν το τι σημαίνει για τις ημέρες μας.

Ο 'Αγιος Παίσιος, ο Όσιος Πορφύριος και ο Όσιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης που οι τοιχογραφίες τους περιστοιχίζουν την εν λόγω εφέστια αυτή  εικόνα της ΔΑΚΡΥΟΡΡΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα  έχουν αλλοίωσει  ικετευτικά τις μορφές τους παρακολουθώντας το όλο αυτό έκτακτο Θεοσημείο.




" Είναι αδελφοί μου και δάκρυα παρηγορίας, συγκίνησης και χαράς για αυτήν την Μεγάλη ημέρα της ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ" είπε ο ιερέας από το ιερό βήμα στην απόλυση.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ αυτό που συμβαίνει , ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ παρόλο την αμετανοησία μας και τον πόλεμο που κάνουν στο Παιδί ΤΗΣ, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό δεν μας άφησε , νοιάζεται για εμάς και προσπαθεί να μας σώσει από τα υποστατικά και νοερά θηρία των ημερών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας