Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ - ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ;


Αυτοί που θα κάνουν το ήδη υφιστάμενο εμβόλιο θα πρέπει να ξανα- εμβολιαστούν για αυτήν την νέα επικίνδυνη ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ; όπως συμβαίνει με την γρίπη 

Δεν γνωρίζουν ακόμα τίποτε για αυτήν την επικίνδυνη μετάλλαξη και αν την πιάνουν τα ήδη  τα εμβόλια τους; 

Από το https://www.bbc.com/news

Ο καθηγητής Alan McNally, από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια μετάλλαξη , δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι σημαίνει βιολογικά.

"Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συμπεράσματα σχετικά με το πόσο σημαντικό αυτό μπορεί ή όχι."

Οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη των ακίδων οδηγούν σε ερωτήσεις σχετικά με το εμβόλιο, επειδή τα τρία κορυφαία τρύπημα - Pfizer, Moderna και Oxford - εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτεθούν στην ακίδα.

Ωστόσο, το σώμα μαθαίνει να επιτίθεται σε πολλά μέρη της ακίδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υπεύθυνοι υγείας παραμένουν πεπεισμένοι ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει ενάντια σε αυτήν την μετάλλλαξη.

Αυτός είναι ένας ιός που εξελίχθηκε σε ζώα και έκανε το άλμα να μολύνει ανθρώπους πριν από ένα χρόνο.

Έκτοτε, κάνει περίπου δύο μεταλλάξεις το μήνα - πάρτε ένα δείγμα σήμερα και συγκρίνετέ το με τα πρώτα στελέχη  από το Wuhan στην Κίνα,  υπάρχουν περίπου 25 μεταλλάξεις που μας  χωρίζουν από τότε.

Ο κοροναϊός εξακολουθεί να δοκιμάζει διαφορετικούς συνδυασμούς μεταλλάξεων για να μολύνει  τους ανθρώπους.

Έχουμε δει αυτό να συμβαίνει στο παρελθόν: Η εμφάνιση και η παγκόσμια κυριαρχία μιας άλλης παραλλαγής (G614) θεωρείται από πολλούς καθώς ο ιός εξελίσσεται καλύτερα .

Αλλά σύντομα ο μαζικός εμβολιασμός θα ασκήσει διαφορετικό είδος πίεσης στον ιό, διότι θα πρέπει να αλλάξει για να μολύνει άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Εάν αυτό οδηγεί στην εξέλιξη του ιού, ίσως χρειαστεί να επικαιροποιούμε  τακτικά τα εμβόλια, όπως κάνουμε για τη γρίπη, για να συνεχίσουμε." Από τον James Gallagher

ανταποκριτή Υγείας και Επιστημών

https://www.bbc.com/news/health-55312505


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι βρίσκεται σε «στενή επαφή» με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής κοροναϊού.

Ο ΠΟΥ είπε ότι ήταν σε επαφή με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη νέα παραλλαγή ( μετάλλαξη του ιού) .

Ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζεται πληροφορίες από συνεχιζόμενες μελέτες σχετικά με τη μετάλλαξη και ότι ο ΠΟΥ θα ενημερώσει τα κράτη μέλη και το κοινό "καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά αυτής της παραλλαγής ιού [και] τυχόν επιπτώσεις".

Αν και υπάρχει «μεγάλη αβεβαιότητα», ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από την παλιά.

Ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, καθηγητής Chris Whitty, δήλωσε ότι η εξέλιξη «θα έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα».

Οι μεταλλάξεις του ιού εντοπίζονται συχνά, είπε ο Δρ Van Kerkhove του ΠΟΥ στο BBC, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε "τι κάνουν αυτές οι παραλλαγές και πώς συμπεριφέρονται" ΠΗΓΗ https://www.bbc.com/news/world-55382212


ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ 

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΥΤΗ  Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ; 

Αντιμετωπίζουν τα εμβόλια αυτή τη μετάλλαξη του κορωνοϊού;

«Σχεδόν σίγουρα ναι, ή τουλάχιστον για την ώρα», γράφει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι τα εμβόλια αναπτύσσουν μια ανοσοαπόκριση ενάντια στην υπάρχουσα ακίδα, γι 'αυτό και προκύπτει το ερώτημα. Τα εμβόλια εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτεθούν σε διάφορα μέρη του ιού, οπότε παρόλο που ένα μέρος της ακίδας έχει μεταλλαχθεί, τα εμβόλια θα πρέπει να εξακολουθούν να λειτουργούν. «Αλλά αν το αφήσουμε να προσθέσει περισσότερες μεταλλάξεις, τότε αρχίστε να ανησυχείτε» δήλωσε ο καθηγητής Gupta.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/ti-xeroyme-gia-ti-nea-metallaxi-koronoioy

https://www.bbc.com/news/health-55388846


ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Εκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ μετά τη μετάλλαξη κορωνοϊού -Αναστέλλονται οι πτήσεις από τη Βρετανία

 

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Συναγερμός στην Ιταλία: Εντοπίστηκε ασθενής με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τα μέλη του στην Ευρώπη να «ενισχύσουν τους ελέγχους τους» λόγω της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού που κυκλοφορεί στη Βρετανία, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο το παράρτημα του ΠΟΥ στην Ευρώπη.


ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ

για το https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ


Δρ