Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Το φυτίλι ξεκινάει από τα νότια της Κρήτης και φτάνει στον Περσικό κόλπο. Σε ποια άκρη του θα ανάψει τώρα για να πυροδοτήσει τον πόλεμο;

 


φώτο από το https://www.echedoros-a.gr

Λίγες ώρες πριν βγει το 2020 η τουρκία κάνει άσκηση στα νοτιανατολικά  της Κρήτης δίνοντας νόημα στις απειλές της.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ενώ υπάρχει συζήτηση για διερευνητικές επαφές σύμφωνα με τα συμπεράσματα της τελευταίας συνόδου κορυφής που δήθεν θα έβαζε κυρώσεις στην τουρκία, αλλά τις άφησε για να τις επανεξετάσει στις 25 Μαρτίου του 2021( κάποιοι παίζουν με τα νεύρα μας, όταν τότε συμπληρώνονται 200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση του 21) , η τουρκία δείχνει το κανονικό της πρόσωπο, ώστε να μην έχουμε καμία αμφιβολία πότε και που θα κτυπήσει , προετοιμάζοντας μάλιστα η ίδια  το πεδίο των επόμενων γεωτρήσεων της. 
Διαβάζουμε απο το έγκυρο https://www.echedoros-a.gr/2020/12/blog-post_228.html#more
"Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα «νοτιοδυτικά σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας» όπως σημειώνει σχετικό δημοσίευμα.

Η άσκηση όπως τονίζεται θα γίνει δίπλα στο νησί της Κρήτης.

Έχει προγραμματισθεί την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου.

Στο χάρτη που δημοσιεύεται, το σημείο της αναφερόμενης άσκησης φαίνεται στη γραμμή που καθορίζει η  λεγόμενη τουρκο-λιβυκή συμφωνία που καταπατεί το διεθνές δίκαιο."   Δεκέμβριος 25, 2020. 18:37 


Türk Deniz Kuvvetleri Mavi Vatan'ın güneybatı sınırlarında, Girit Adası'nın yanında atış eğitimi yapacak. 29 Aralık'ta belirtilen sahada atış eğitimleri icra edilecek. #MaviVatan
Εικόνα
Εικόνα

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

https://www.echedoros-a.gr

Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο YAVUZ ζεσταίνει τις μηχανές του στο λιμάνι της Σελεύκειας και από ότι φαίνεται ετοιμάζεται για τον "χαμένο θησαυρό" νότια της Κρήτης.

Το παρασκήνιο της κόντρας Ιράν και ΗΠΑ γράφει αυτές τις στιγμές ιστορία , την ώρα που ο Τράμπ θέλει και δεν θέλει να φύγει από την εξουσία και φέρνει ως δικαιολογία τον κίνδυνο που ελλοχεύει απο τα πυρηνικά του Ιράν.

Με πρόσχημα την μη συμμετοχή του Ιράν στην πυρηνική συμφωνία του Ομπάμα που πρόκειται όπως λέει να επικαιροποιήσει ο νέος πρόεδρος Μπαίντεν στα ρωσικά ΜΜΕ οργιάζουν οι φήμες, ότι θα κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ για επανακαταμέτρηση των ψήφων. 

(βλ.https://sputniknews.com/us/202012251081568989-pentagon-secretly-discusses-scenario-of-actions-if-trump-introduces-martial-law-report-claims/)  

Τελικά γνωρίζουμε την διαδρομή του φυτιλιού, αλλά δεν γνωρίζουμε από ποια άκρη του θα ανάψει δηλ. αν θα είναι από τα νότια της Κρήτης ή από τον Περσικό κόλπο και την ευρύτερη Μεσοποταμία;

Όταν θα ανάψει όμως θα πυροδοτήσει όλη την διαδρομή από την οποία διέρχεται και όλες τις παράπλευρες χώρες.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ αδελφοί

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας