Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

☦Είναι η ώρα της δαιμονικής επίθεσης. ΌΛΟΙ στα καταφύγια

 

Πρέπει να προσευχόμαστε συνέχεια για να συντριβή ο διάβολος κάτω από τα πόδια μας. Διότι είναι αδιάντροπος και άχρηστος πνευματικά (είναι παράδειγμα προς αποφυγή για όλους μας), όμως η ύπαρξή του μας ευεργετεί και βέβαια, αγωνίζεται από κάτω.

Αλλ’ όμως και έτσι νικάει. Και η αιτία είναι, ότι δεν προσπαθούμε εμείς να βρεθούμε πιο ψηλά από τα κτυπήματά του.

Διότι δεν μπορεί να σηκωθή ψηλά, αλλά σέρνεται. Και ο τύπος του διαβόλου είναι το φίδι. Και αν έτσι τον όρισε από την αρχή (από τον Παράδεισο ακόμα) ο Θεός, πολύ περισσότερο αυτό ισχύει τώρα (που ο Θεός έγινε Άνθρωπος, για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία και να τον κάνει θεό κατά Χάρη).

Τι σημαίνει όμως το ότι αγωνίζεται από κάτω; Το να δίνη κτυπήματα από τα πράγματα της γης.

Από την ηδονή, από τον πλούτο, από όλα τα βιοτικά.

Γι’ αυτό, αν δει κάποιον να πετάη προς τον ουρανό, δεν θα μπορέση να πηδήξη προς αυτόν. Κι αν ακόμη όμως επιχειρήσει, γρήγορα θα πέση. Διότι δεν έχει πόδια, μη φοβηθής. Δεν έχει φτερά, μην τρομάξης. Επάνω στη γη σέρνεται και στα πράγματα της γης.
Ας μην έχης λοιπόν, τίποτε κοινό με τη γη και δεν θα χρειαστείς κόπο.
Διότι δεν γνωρίζει την κατά μέτωπο μάχη, αλλά σαν το φίδι κρύβεται στα αγκάθια, παραμονεύοντας συνέχεια στην απάτη του πλούτου.
Κι αν κόψης τα αγκάθια, θα φύγη γρήγορα, διότι είναι δειλός.” ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Βενεδίκτου Ιερομονάχου Αγιορείτου Έκδοσις: Συνοδία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου Νέα Σκήτη Αγίου Όρους (2010) Έκδοσις 14η

Όλοι στο ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ της Μητέρας Εκκλησίας

Τώρα ζούμε την δαιμονική μπόρα γιατί έρχεται κάτι που δεν αρέσει στους κοσμοκράτορες και τους κοσμολάτρες του αιώνος αυτού του απατεώνος .

«Μετά την μπόρα την δαιμονική έρχεται ΛΙΑΚΑΔΑ ΘΕΙΚΗ»

Αυτό το είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ κυριολεκτικά για τις ημέρες μας.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017) αναρτήθηκε από τον ΘΗΒΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ