Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ - η Τουρκία εξέδωσε τη διεθνή ΝΟΤΑΜ Α4989/20 για άσκηση σε μια τεράστια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης, όπως φαίνεται στο χάρτη:

 

" Η επικίνδυνη και ανεξήγητη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης το 2019 να «μετατοπίσει» την περιοχή Ρόδου- Καστελόριζου από το Αιγαίο στην Αν. Μεσόγειο ( επίσημη τοποθέτηση Ν. Δένδια στη Βουλή, (Οκτώβριος 2019) , λίγο μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, (Σεπτέμβριος 2019),  επιτρέπει τώρα στην Τουρκία να ανακοινώνει διεθνώς ότι η περιοχή αυτή κείται αποκλειστικά και μόνον σε τουρκική κυριαρχία." 

" Το καινούργιο και άκρως επικίνδυνο στοιχείο της τουρκικής άσκησης είναι ότι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Τουρκία εκδίδει αυτή τη ΝΟΤΑΜ για το FIR ΑΓΚΥΡΑΣ ( LTAA) και δηλώνει διεθνώς ότι η περιοχή της άσκησης  κείται αποκλειστικώς σε τουρκική κυριαρχία στην Αν. Μεσόγειο. Δηλαδή η Άγκυρα εξέδωσε μόνη της τη ΝΟΤΑΜ Α 4989/20 και δεν ζήτησε  από την Αθήνα την έκδοση ΝΟΤΑΜ για το τμήμα της περιοχής εντός του FIR Αθηνών, που είναι αρμοδιότητα της Ελλάδας." Της Κύρας Αδάμ από το https://www.militaire.gr/i-kyvernisi-apodechetai-toyrkiki-kyriarchia-anatolika-tis-rodoy-notam-gia-askisi-metaxy-6-kai-10-n-m/