Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

«Αυτό με ανησυχεί για την υγεία των ανθρώπων, μακροπρόθεσμα, που λαμβάνουν εμβόλια COVID ή παθαίνουν λοίμωξη από κορωνοϊό»δρ. Φούλερ.

 


Γράφει: ο Άρης Δημητρακόπουλος

email: dimitrakopoulos@pronews.gr

Η καταξιωμένη ιολόγος και καθηγήτρια ανοσολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δρ. Οβέτα Φούλερ ήταν ένα από τα 4 μέλη της επιτροπής 22 ειδικών της FDA (Υπηρεσίας ελέγχου φαρμάκων) που ψήφισαν «όχι» στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer και με επιστολή της στα ΜΜΕ εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση παραθέτοντας μάλιστα μία σειρά από πιθανές  σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου.

η ιολόγος παραθέτει μία σειρά από σοβαρές παρενέργειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από το εμβόλιο της Pfizer, φέροντας μάλιστα και το παράδειγμα του αιμορραγικού πυρετού.

«Αυτοάνοσες ασθένειες, υπερφλεγμονή, αλλεργίες ή άλλα άγνωστα (σσ. νοσήματα) – σκεφτείτε τον αιμορραγικό δάγκειο πυρετό που συμβαίνει κατά την επαναμόλυνση (διαφορετικός μηχανισμός, αλλά η δεύτερη μόλυνση ενός ανοσοποιημένου ατόμου από διαφορετικό στέλεχος ιού προκαλεί ασθένεια). Τι συμβαίνει με τον COVID-19 σε ανοσοποιημένους ξενιστές με την πάροδο του χρόνου»;, είπε.

«Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή με πολλά άγνωστα - το ανοσοποιητικό σύστημα, την παθογένεση του SARS-CoV-2, την πρώτη μαζική χρήση εμβολίου mRNA για έναν ιό RNA, τη διανομή ψυχρής αποθήκευσης που απαιτεί εμβόλιο. Αυτό με ανησυχεί για την υγεία των ανθρώπων, μακροπρόθεσμα, που λαμβάνουν εμβόλια COVID ή παθαίνουν λοίμωξη από κορωνοϊό».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η δρ. Φούλερ θεωρεί πως είναι πρόωρη μία έγκριση του εμβολίου για ευρεία χρήση στον πληθυσμό και χρειάζονται περαιτέρω έρευνες:

«Μία EUA (Έγκριση έκτακτης ανάγκης)  μου φαίνεται πρόωρη».Με λίγο πιο συντονισμένη προσπάθεια, μπορούμε να γνωρίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων».

«Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους κινδύνους (όχι από τη λήψη του εμβολίου), αλλά από επαναλαμβανόμενες εκθέσεις στον ιό, ατόμων που θα έχουν εξαιρετικά υψηλή ανοσία στην πρωτεΐνη CoV-2 Spike σε μια κοινότητα που κυκλοφορεί ένας ιός όπως ο SARS-CoV-2 που προκαλεί συστημικά αποτελέσματα σε πολλά όργανα», αναφέρει.

«Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα τους μηχανισμούς που προκαλούν αυτά τα συστημικά ή μακροπρόθεσμα προβλήματα που προκαλεί ο COVID-19». προσθέτει.

ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr/ygeia/945234_melos-epitropis-tis-fda-gia-emvolio-pfizer-pithanon-na-prokalei-aytoanosa-agnosta