Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ισραηλινό υποβρύχιο διέσχισε το Σουέζ με κατεύθυνση τον Περσικό Κόλπο - ΣΠΑΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ

 



από τό https://www.echedoros-a.gr/2020/12/blog-post_850.html#more-  https://www.echedoros-a.gr
Δεκέμβριος 22, 2020. 09:03 Κάιρο.

" Πηγές πληροφοριών ανέφεραν ότι υποβρύχιο που ανήκει στο ισραηλινό ναυτικό διέσχισε τη διώρυγα του Σουέζ, αφού έλαβε την αιγυπτιακή έγκριση, κατευθυνόμενο προς τον Περσικό Κόλπο, σημειώνει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Το επίσημο ισραηλινό κανάλι «Kan» ανέφερε ότι «υποβρύχιο του ισραηλινού ναυτικού διέσχισε τη διώρυγα του Σουέζ την Κυριακή, φανερά στην επιφάνεια των υδάτων, μετά από αιγυπτιακή έγκριση.

Όπως ανέφερε το ισραηλινό υποβρύχιο θα διασχίσει την Ερυθρά Θάλασσα με πορεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις Αράβων αξιωματούχων πληροφοριών, προς τον Περσικό Κόλπο, εν μέσω της πολύ τεταμένης περιόδου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, όπως σημειώνει και η «eg24.news».

 Με αυτή την κίνηση το Ισραήλ, που είναι σπάνια, προσπαθεί να δώσε ένα μήνυμα στην Τεχεράνη για τη ναυτική παρουσία του στον Κόλπο.

Το «Kan» σημείωσε ότι έχουν διπλασιαστεί οι ισραηλινές προετοιμασίες για τυχόν ιρανικά αντίποινα για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhri Zadeh πριν από 3 εβδομάδες στην Τεχεράνη, η οποία αποδόθηκε στην ισραηλινή Μοσάντ, εκτός από τις αναφορές για αυξανόμενες παραβιάσεις που διαπράχθηκαν από το Ιράν κατά της πυρηνικής συμφωνίας."

Erem News.com

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 https://www.echedoros-a.gr