Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

« Όλα αυτά που βιάζονται να κάνουν είναι γιατί θέλουν να μας αλλάξουν ¨λογισμικό¨»

 




ΦΩΤΟ: Σε ένα μεσαιωνικό καλντερίμι κοντά σε ένα τοξωτό γιοφύρι στο Περαχώρι της Ιθάκης γενέτειρας του ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ βρίσκεται ένα προσκύνημα προς τιμή του ΑΓΙΟΥ στο μέρος όπου για τελευταία φορά αποχαιρέτησε τον πάτερα του ως ιερομόναχος κατευθυνόμενος για την μεγάλη αγιοπνευματική του πορεία – ομολογία και προς το ΜΑΡΤΥΡΙΟ στην αγιοτόκο Λέσβο. Ο ίδιος ο ΑΓΙΟΣ το υπέδειξε το σημείο αυτό του αποχαιρετισμού και ανοικοδομήθηκε το λιθόκτιστο αυτό προσκυνητάρι , όπου οι ντόπιοι ανάβουν το κανδήλι του.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είναι μηνύματα Πόνου και Προσευχής  που λαμβάνουμε από Πατέρες τούτες τις δύσκολες τις ώρες. Στιγμές που βιώνουμε και δεν δυνάμεθα να περιγράψουμε.

Οι περισσότεροι όμως αισθανόμαστε κάτι κοινό. Έχουμε την αίσθηση, ότι θηρία μας περικύκλωσαν και ετοιμάζονται να μας φάνε. Φέρνουμε στον νου μας τα λόγια του Μακρυγιάννη « πολλοί τρώνε από εδώ, αλλά μένει και μαγιά»

Έτσι θα αφήσουμε τον λόγο του Γέροντα  να μας δώσει το δικό του πνευματικό στίγμα:

 

-Παιδί μου 

« Ο Ουρανός κήρυξε εκλογές.»

 «Εκλογές επί της γης.»

« Αυτές οι εκλογές έχουν κόμματα.»  

«Δύο κόμματα , την ήρα και το σιτάρι.»

« Ο καθένας διαλέγει . Υπάρχουν και ψηφοδέλτια, πολλά ψηφοδέλτια.»

« Πάει ο καθένας και παίρνει τα χαρτιά που γράφουν επάνω: Μετάνοια , ταπείνωση , συγχωρητικότητα , πίστη , εξομολόγηση αγάπη , ελεημοσύνη , νηστεία . Όσα περισσότερα "ψηφοδέλτια" κρατάει ο καθένας , τόσο καλλίτερα είναι για εκείνον.»  

 « Όλα αυτά που βιάζονται να κάνουν είναι γιατί θέλουν να μας αλλάξουν ¨λογισμικό¨»   

« Αυτό που βλέπω είναι, ότι δυστυχώς σ' αυτή τη δόλια πατρίδα, που έπεσε σε χέρια μαχαίρια, θάρθει  η ώρα και η στιγμή που θα αρχίσουν συσσίτια.»  

« Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τα μεγάλα κτίρια γραφείων στις κεντρικές λεωφόρους των Αθηνών που στεγάζουν μεγάλες εταιρείες φαίνεται να αδειάσουν, γιατί θα βάλουν τους υπαλλήλους, όσους θα έχουν ακόμα δουλειά, να δουλεύουν από το σπίτι. Θα έλθουν μετά ξένες εταιρείες να πάρουν αυτά τα κτίρια για ένα κομμάτι ψωμί;»  

 « Όλα αυτά τα μαζικά  σχέδιά τους θα τα χαλάσει ο τούρκος.»  

  «Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει  να  κάνουμε φίλο τον Χριστό, έτσι απλά και ταπεινά και ο ΚΥΡΙΟΣ θα προστρέξει, όπως ο πατέρας του άσωτου στον άσωτο»   

 

« Που είναι οι ταγοί  να μιλήσουν; Είναι εις τύπον και τόπον Κυρίου. Θα έπρεπε να έχουν μιλήσει απέναντι σε αυτά που φαίνεται να προγραμματίζουν. Και αυτό είναι να έχουν κλειστές τις εκκλησίες και τον Μάρτιο (Ευαγγελισμός) και το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο.»  

   « Να ποθούμε τον Κύριο, όπως επιποθεί η έλαφος τα βουνά , οι ιχθύες τη θάλασσα , ο διψασμένος το νερό.»  

 « Το έχουμε πει από πολύ παλιά . Βάλλουν εναντίον του Σταυρού , εναντίον της Ορθοδοξίας , εναντίον της Πίστεως. Να αφήσουν λοιπόν τα της Εκκλησίας στην Εκκλησία.»

« Φοβούνται την ΜΑΝΑ Εκκλησία»  


«Αυτό που θέλουν είναι να μην έλθει το πλάσμα του Θεού σε κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων.»  

 

« Τα Άχραντα Μυστήρια είναι υγεία για το φθαρτό σώμα και την αθάνατη ψυχή . Όπως είχε πει ο Κύριος "τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν" . Το Μυστήριο αυτό των Μυστηρίων δίνει ζωή αιώνιον.»  

 « Ντροπή , βάζουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα συγκρίνουν με τον Ναό του Θεού . Θα μπορούσα να πω ότι όλοι  αυτοί είναι σαν σύγχρονοι ¨Διοκλητιανοί¨.»

« Και όχι μόνο είναι ως ¨Διοκλητιανοί¨, αλλά δηλώνουν και χριστιανοί για συλλογή  ψήφων.»

« Αυτή η μεγαλειώδης υποκρισία κινητοποιεί τον ΟΥΡΑΝΟ για να χρησιμοποιήσει τα πάντα, ώστε  να πέσουν  στα θηρία που οι ίδιοι ετοίμασαν για το πλάσμα του ΘΕΟΥ»

« Τώρα όμως οι εκλογές θα είναι διαφορετικές, διαφορετικά τα κόμματα και διαφορετικά τα ψηφοδέλτια»

« ακόμη και αυτοί που βαυκαλίζονται, ότι είναι πατριώτες και προσπαθούν δίχως έμπρακτη συναίσθηση μετάνοιας να εκμεταλλευθούν καταστάσεις  θα αποτύχουν παταγωδώς»

« εσύ παιδί μου το έγγραψες πριν καιρούς, ότι τώρα δεν θέλουμε ήρωες, αλλά Αγίους , σου λέω λοιπόν, ότι πρέπει να γίνουμε ΚΥΡΗΝΑΙΟΙ στο Σημερινό Σταυρό της Ελλάδος μας και να μην διαχωρίζουμε τους συνανθρώπους μας σε χρώμα , φυλή ή γένος, γιατί τότε δεν είμαστε πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΘΕΟΙ»

« έρχεται πολύ σύντομα ο καιρός που θα γίνουμε ορφανοτρόφοι ακόμα και στα ορφανά της τουρκίας»

« άκουσες αυτό που σου λέω;»

« η φτωχή Ελλάδα θα περιθάλψει ορφανά και οι εχθροί της θα έρθουν να προσκυνήσουν το μεγαλείο της ψυχής της»

Για το  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας