Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ - Η διαδικασία του εμβολιασμού -Οι πολίτες θα λαμβάνουν βεβαίωση

 


Η τροπολογία «κλείδωσε» την έκδοση Βεβαίωσης Εμβολιασμού

Στην πολυσέλιδη τροπολογία για τους εμβολιασμούς, περιλαμβάνεται και μια ενδιαφέρουσα διάταξη (άρθρο 5), η οποία τιτλοφορείται ως «Σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού».

Σε αυτό το άρθρο επισημαίνεται ότι συστήνεται στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 και πως αντικείμενό του είναι η ακριβής καταγραφή των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, που θα διενεργηθούν στο γενικό πληθυσμό της χώρας.

Υπεύθυνος επεξεργασίας του Μητρώου ορίζεται το υπουργείο Υγείας, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσώπων και της ιδιωτικής τους ζωής. Στο επίμαχο σημείο τονίζεται ότι «δημιουργείται ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εκδοσης Βεβαίωσης Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, η οποία λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)».


Οπως προκύπτει, μετά τη διενέργεια εμβολιασμού κάθε πολίτης μπορεί να αιτηθεί την έκδοση Βεβαίωσης Εμβολιασμού, η οποία θα περιέχει: το όνομα, το επώνυμο, τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), την ημερομηνία εμβολιασμού, το εμβολιαστικό κέντρο ή τη δομή όπου διενεργήθηκε ο εμβολιασμός και τον τύπο του εμβολίου.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι ευαίσθητες πληροφορίες θα κρυπτογραφούνται και θα χρησιμοποιούνται και τεχνικές ανωνυμοποίησης.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/emvoliogovgr-i-diadikasia-toy-emboliasmoy