Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

“Πολλοί, ξέροντας την θέση μου, το ότι δηλαδή δεν συμφωνώ με όλα αυτά για την έκδοση των ταυτοτήτων, είπαν: -Ε, τι κι αν είπε ο Παϊσιος αυτό; Μια γνώμη ενός καλογέρου είναι αυτή, δεν είναι η γνώμη της Εκκλησίας-.”


 Ο Γέροντας Παϊσιος έλεγε το 1987 με αφορμή το θέμα τότε των ταυτοτήτων ότι "βάλθηκαν, με πολύ πονηρό τρόπο, να "περάσουν" αυτό το οικονομικό σύστημα και να παγιδέψουν τους χριστιανούς."

Επίσης ο Άγιος Παϊσιος σχολιάζοντας τις έσχατες αυτές ημέρες έλεγε: "Ενώ τόσο ολοκάθαρα ενεργείται το μυστήριο αυτό, για το οποίο μας προενημέρωσε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος δια της αποκαλύψεως, στεναχωριέμαι, γιατί πολλοί, ακόμα και ιερείς και επίσκοποι, δεν αντιμετωπίζουν το θέμα πνευματικά, αλλά καθαρά κοσμικά."

"Λένε στον κόσμο πως δεν συμβαίνει τίποτα κι ούτε πειράζει το να πάρουν τις ταυτότητες και, γενικά, δικαιολογούν όλα τα αδικαιολόγητα. Δεν είναι σωστό αυτό, γιατί καθησυχάζουν τον κόσμο και τον αφήνουν να βρεθεί ξαφνικά σε μια θέση από την οποία να μην μπορεί πλέον να ξεφύγει. Την ευθύνη ασφαλώς θα την φέρουν εξ ολοκλήρου αυτοί" - προσθέτε ο Άγιος Παϊσιος.

Στην συνέχεια τόνιζε: “Πολλοί, ξέροντας την θέση μου, το ότι δηλαδή δεν συμφωνώ με όλα αυτά για την έκδοση των ταυτοτήτων, είπαν: -Ε, τι κι αν είπε ο Παϊσιος αυτό; Μια γνώμη ενός καλογέρου είναι αυτή, δεν είναι η γνώμη της Εκκλησίας-.”

"Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Εγώ δεν εξέφρασα καμία δική μου γνώμη. Απλώς υποδεικνύω ταπεινά, σε όσους μου το ζητούν, τη γνώμη της Εκκλησίας που είναι το Ευαγγέλιο και τα λόγια του Χριστού”.Κλείνοντας ο Άγιος Παϊσιος είπε: “Συμφωνώ ότι κανείς, είτε Παϊσιος λέγεται αυτός είτε πνευματικός είναι, είτε επίσκοπος, είτε πατριάρχης δεν πρέπει να έχει δική του γνώμη και να την προωθεί στο λαό του Θεού, αλλά όλοι πρέπει να υποτάσσουμε τη γνώμη μας στην γνώμη και το θέλημα του Θεού, που μας γνωστοποιήθηκε διαμέσου του Ευαγγελίου."

πηγή https://www.romfea.gr/pneumatika/41142- Απόσπασμα από το βιβλίο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ του Ιερομ. Χριστοδούλου Αγιορείτου