Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

« αυτά τα 200 χρόνια μνήμης από το 21 θα τα έχουμε ήδη γιορτάσει με πραγματικά πυρά και με νέους ήρωες »




Δεν θα πρέπει να  ετοιμάσουμε τους νησιώτες μας, να προστατέψουμε τα γυναικόπαιδα για να μην πάθουμε ότι πάθαμε στην Κύπρο το 74;

Δεν θα πρέπει να είμαστε ψυχικά και υποστατικά πανέτοιμοι για ότι προκύψει αίφνης;

Γράφει από Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αν και όλες οι συμπεριφορές  για πιθανή προσβολή των Ελληνικών νήσων του ΑΙΓΑΙΟΥ και όλοι οι παράπλευροι δείκτες δείχνουν ότι αυτά που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι χειρότερα από το Κυπριακό το 74.

Το 74 δεν είχαμε κατακλυσμό από αποβίβαση ανθρωπίνων ροών μη διαχειρίσιμων , δεν είχαμε μια Ελλάδα της φτώχιας λόγω μνημονίων , δεν είχαμε μια τουρκία εξοπλισμένη αστακό.

Μπορεί να μην είχαμε δημοκρατία, αλλά η προδοσία τότε οργίαζε και οι  γεωπολιτικές ισορροπίες εκείνης της περιόδου ήταν παρόμοιες με τις σημερινές.

Αυτά που σας μεταφέρουμε είναι από πόνο καρδιάς γιατί μας μεταφέρθηκαν από άγια χείλη πριν ένα και χρόνο.

Πολλά επισημάναμε άλλα τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

-« το πρώτο ωστικό κύμα πρόκλησης θα είναι ένα επεισόδιο νότια της Κρήτης» αυτό σήμερα ωριμάζει με το τουρκολιβυκό σύμφωνο

- « το δεύτερο ωστικό κύμα  θα είναι ξέσπασμα αναρχίας μέσα σε μεγάλες πόλεις» δεν χρειάζεται να πούμε τις αιτίες και τους αιτίους

- « το τρίτο ωστικό κύμα θα είναι σε απόσταση χρονική μπορεί και 2-3 ωρών από το δεύτερο με αποβατικές κινήσεις των τούρκων»

-« Δεν θα πρέπει να  ετοιμάσουμε τους νησιώτες μας, να προστατέψουμε τα γυναικόπαιδα για να μην πάθουμε ότι πάθαμε στην Κύπρο το 74;»

Αυτά μας είπε Γέροντας τότε και δεν έχουμε κανένα λόγο να τον αμφισβητήσουμε, όταν σήμερα όλα βοούν ΠΟΛΕΜΟ και σύγκρουση.

Όποιος ετοιμάζεται και ξέρει τι του γίνεται μπορεί να τα αντιμετωπίσει όλα.

Η ψυχραιμία και η ομοψυχία είναι το ΠΑΝ εκείνες τις δύσκολες ώρες που μακάρι να μην έρθουν, αλλά δυστυχώς έρχονται. ( πολλές φορές  ομιλήσαμε για τον εξ ανατολών κίνδυνο, ενώ άλλοι επένδυαν στην ελληνοτουρκική φιλία και στις παχιές αναλύσεις , τονίζοντας μας να μην εξοργίζουμε τους τούρκους για να μην χαλάσει το κανταΐφι)  

Και πώς να μην έρχονται όλα αυτά,  όταν τα πάντα  δείχνουν που πάμε.    

« Η Τουρκία έχει σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα, με το κωδικό όνομα ενός στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα, σύμφωνα με μυστικά έγγραφα, γράφει το Nordic Monitor.  

Το δημοσίευμα του Nordic Monitor- το οποίο υπογράφει ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ- κάνει αναφορά σε μυστικά έγγραφα τα οποία συμπεριλήφθηκαν, από λάθος σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, στον φάκελο υπόθεσης που κατατέθηκε από εισαγγελείς σε δικαστήριο της Άγκυρας.  

«Σύμφωνα με παρουσίαση power point που προετοιμάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για εσωτερική αξιολόγηση σχεδίων, η Τουρκία κατάρτισε ένα πλάνο για μυστική στρατιωτική επιχείρηση με την κωδική ονομασία "TSK Cakabey Operation Planning Directive" (Οδηγία σχεδιασμού της επιχείρησης Τσάκα Μπέη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων).

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα επικαιροποιήθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία, έπειτα από αναθεώρηση προγενέστερης έκδοσης και κατά πάσα πιθανότητα είναι ακόμη ενεργό», αναφέρει το Nordic Monitor.»  Πηγή: www.lifo.grhttps://www.lifo.gr/now/greece/286283/nordic-monitor-mystika-eggrafa-apokalyptoyn-sxedio-tis-toyrkias-gia-eisvoli-stin-ellada

 

Όταν η θρασύτητα καταντά γελοιότητα πρέπει να μας κάνει να μην αισθανόμαστε κανένα φόβο απέναντι στην τουρκία που ξέρει τι θα πάθει.


 « Η Ελλάδα με τη στάση της στο Αιγαίο κλιμακώνει την ένταση, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ,  σημειώνοντας πως η χώρα του δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Remaining Time-0:01

Fullscreen

Mute

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του από τη Λιβύη, όπως μεταδίδει το philenews.com, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η στάση της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο κλιμακώνει την ένταση.
 
"Η στρατιωτικοποίηση των 16 από τα 23 νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών είναι απαράδεκτη. Το να δοθεί καθεστώς στρατιωτικοποιημένων νησιών στα νησιά αυτά δεν είναι αποδεκτό. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση της Συνθήκης της Λοζάνης. Δεν υπάρχει κανένα νησί στον κόσμο που να έχει δέκα μίλια εναέριο χώρο και έξι μίλια χωρικά ύδατα.  Ενώ δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στο Αιγαίο, λέτε ‘όλα είναι δικά μου’", ανέφερε.
https://www.capital.gr/diethni/3465865/prokalei-o-akar-i-tourkia-den-tha-epitrepsei-tetelesmena-se-mesogeio-aigaio-kai-kupro?fbclid=IwAR06fL6J9gDPRVqL7O4U

Κατά επανάληψη  ασκητές πατέρες  μας τόνισαν:

« το πρόβλημα δεν είναι ο τούρκος αλλά τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τόσα χρόνια εδώ μέσα»

« ο τούρκος και οι δορυφόροι του θα μας κτυπήσουν για τελευταία φορά πριν συμπληρωθούν τα 200 έτη από την επανάσταση του 21»

« αυτά τα 200 χρόνια μνήμης από το 21 θα τα  έχουμε ήδη γιορτάσει  με πραγματικά πυρά και με νέους ήρωες »

 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

  ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας