Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Δες τι έγγραφες το 2018 «οι τούρκοι κάνουν προσομοίωση απόβασης( με αλιευτικά) …με κινήσεις σοκ και δέους; Σήμερα κοίτα τι γίνεται.


Αυτό μας είπε ένας καλός φίλος που θυμήθηκε αυτό που επισημάναμε τον Ιανουάριο του 2018.

Όμως πριν πάμε στα σημερινά να μεταφερθούμε αργά το βράδι ΚΑΙ  τι πληροφορία δώσαμε δηλ. πριν ακόμα βγουν από τα ΣΤΕΝΑ τα θεόρατα τουρκικά αλιευτικά που μοιάζουν με αποβατικά.

« ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ: υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι θα έχουμε  άσχημες προκλήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα με την τουρκία»  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_35.html

Σήμερα το μεσημέρι ήρθαν τα κακά μαντάτα. Πολύ το τρέχει το πράγμα ο σουλτάνος – ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

« Η τουρκική «αποστολή» αλιευτικών στο Αιγαίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από το μεσημέρι που γράψαμε για τα 150 αλιευτικά που έπλεαν στα Στενά από προχθές τα ξημερώματα!

Μέχρι  στιγμής έχουν βγει στο Αιγαίο 35 σκάφη και κάποια πλέουν νότια. Μεταξύ των 35 βρίσκονται και τα σκάφη που είχαν …απαγκιάσει στη Μύκονο! Για να τελειώσει κι αυτό το παραμύθι» https://www.militaire.gr/fortonei-me-alieytika-to-aigaio-i-toyrkia-fthasame-sta-35/

Αυτό που συμβαίνει σήμερα συνέβη σε μικρότερη κλίμακα τον Ιανουάριο του 2018 στο ύψος του ποταμού Νέστου ξεδιάντροπα. Για αυτό επισημάναμε τότε και αναρτήθηκε σε πολλά ιστολόγια

« Μήπως οι τούρκοι κάνουν προσομοίωση απόβασης στο ύψος του Νέστου με κινήσεις σοκ και δέους;»

http://koukfamily.blogspot.com/2018/01/blog-post_636.html

https://epanastasilae.blogspot.com/2018_01_29_archive.html

https://shmantikanea.blogspot.com/2018/01/blog-post_666.html?view=flipcard

Τι αναφέραμε τότε

Λαδοξέρα - Μπάμπουρας - Εκβολές ποταμού Νέστου το επόμενο κρίσιμο τρίγωνο που καρφώθηκε ο βάσκανος οφθαλμός του τούρκου.

«Σύντομα με το Σκοπιανό μπορεί να δούμε και τους Τούρκους στα νερά του ΑΙΓΑΙΟΥ που βρέχουν την Μακεδονία;»

25 Ιανουαρίου του 2018, αυτά γράφαμε και τσουπ ήρθαν οι «πειρατές τούρκοι»...

«Το βράδυ της Κυριακής (28-01-2018), σύμφωνα με τις καταγγελίες 5-10 τουρκικά γρι-γρι είχαν εισέλθει στα Ελληνικά ύδατα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος Καβάλας.

Ένας Έλληνας καπετάνιος, ο Πέτρος Καραβέτης, έδωσε εικόνες από ραντάρ όπου εμφανίζονταν πάνω από 50 τουρκικά σκάφη ανατολικά της Θάσου.

Ο ίδιος κατήγγειλε πως οι Τούρκοι προκαλούν συχνά, περνώντας κοντά από από τα ελληνικά αλιευτικά με μεγάλες ταχύτητες, κάποιες φορές και χωρίς φώτα.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, κάποια τουρκικά σκάφη είναι μήκους άνω των 50 μέτρων - ενώ επεσήμανε ότι, σε αντίθεση με τους Έλληνες, οι Τούρκοι δεν δεσμεύονται από τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς αλιείας, οπότε, για παράδειγμα, στην περίπτωση της αλίευσης τόνου, ψαρεύουν όποτε θέλουν και όσο θέλουν, τη στιγμή που για τους Έλληνες επιτρέπεται μόνο έναν μήνα τον χρόνο, με ειδική άδεια και πλαφόν.» https://www.pentapostagma.gr/ 29 Ιανουαρίου 2018

Από το 2015 επισημαίνουμε «προσέξτε το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ». Αυτό είναι σήμερα ο Εθνικός μας ζωτικός χώρος που συνδέει βρέχοντας την γεωστρατηγική λωρίδα της ηπειρωτικής γης της Ελληνικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με την αντίστοιχη ΘΡΑΚΗ και τα κρίσιμα ΣΤΕΝΑ.

Και τα γιγαντιαία τουρκικά αλιευτικά στο παιχνίδι του ακήρυχτου πολέμου που ήδη ενεργείται.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε το μέγεθος και το σχήμα των βοηθητικών συνοδευτικών βαρκών των τουρκικών αλιευτικών που μοιάζουν με αποβατικά για να καταλάβετε πολλά ( από το 3:53)

"Ναυμαχία" Ελληνικών-Τουρκικών Αλιευτικών Σκαφών ανατολικά της Θάσου - Οι πρώτες εικόνες

ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/0NEuocev80k«ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Το βάσκανο μάτι του Μογγόλου βλέπει ψαχνό στο Βόρειο Αιγαίο για αυτό από το 2015 επανειλημμένα αρθρογραφούμε

«ΠΡΟΣΟΧΗ στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Γιατί στο Βόρειο Αιγαίο;

Ο Ερντογάν φτιάχνει λιμάνι δίπλα στην Αλεξανδρούπολη για να μεταφέρει το πετρέλαιο της Λαδοξέρας στην ΠΟΛΗ;

«Την πόλη Αίνος, ακριβώς στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, μια παλιά βυζαντινή μητρόπολη με πολλές βυζαντινές μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, επέλεξαν οι Τούρκοι για να στήσουν ένα καινούργιο μεγάλο λιμάνι πολλών προδιαγραφών με αραβικά κεφάλαια.

Η περιοχή αυτή του κόλπου του Σάρου, θεωρείται μια άκρως ευαίσθητη περιοχή, αφού οι Τούρκοι συχνά παρενοχλούν τα ελληνικά αλιευτικά πλοία, με αποκορύφωμα τις προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στην ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα, καλύτερα Λαδοξέρα, όνομα που παραπέμπει σε πετρελαϊκά κοιτάσματα στην περιοχή. www.nikoswxeiladakis.gr

Που βρίσκεις λοιπόν καλής ποιότητας πετρέλαιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη;

Μα φυσικά στην Ζουράφα και στον διπλανό Μπάμπουρα που ανήκουν στο ίδιο ενεργειακό υποθαλάσσιο αντίκλινο του Βόρειου Αιγαίου.

Το 1978, δηλαδή πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε μια περιοχή για την οποία γινόταν πολύς λόγος.

Πρόκειται για την περιοχή στην οποία η Χούντα είχε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολύ πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα αλλά η προηγούμενη μελέτη είχε χαθεί.

Η μελέτη ανέφερε ότι 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ της Θάσου, υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, ΑΜΕΣΑ αξιοποιήσιμο, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια και με κόστος εξόρυξης ίσο με αυτό των πηγαδιών που υπάρχουν στη Σ. Αραβία!

Το κόστος εξόρυξης στη Σ. Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη καταδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ το κόστος ήταν μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μια οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος.

Αντίθετα, οι εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πάντοτε ακριβότερες όπως αυτές για παράδειγμα του πετρελαίου Μπρέντ.

Στον ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ, το κοίτασμα ήταν «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μια παραγωγή που μπορούσε να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως. http://www.istorikathemata.com/

19 Ιανουαρίου 2011

"Το σημαντικότερο από τα κοιτάσματα του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκεται στην αμφισβητούμενη ζώνη των 10,5 μιλίων. Δηλαδή η εκμετάλλευση του απαιτεί την επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια."

Η βραχονησίδα της Λαδοξέρας συνιστά το υπαρκτό και με ανθρώπινη δραστηριότητα (λόγω λειτουργίας του φάρου ναυσιπλοΐας, γεωγραφικό σημείο που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας.

Και το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Ελλάδα, τον σχεδιασμό της δικής της ΑΟΖ, χωρίς καμία διακοπή, από Αλεξανδρούπολη, μέχρι Καστελόριζο.

Η Λαδοξέρα με πράξεις και ενέργειες παράνομες αμφισβητείται ευθέως από τους τούρκους πειρατές.

Η κρίση του προσφυγικού στο ΑΙΓΑΙΟ ,το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου, οι διάδρομοι ναυσιπλοίας στο Βόρειο Αιγαίο και η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των Τούρκων συνθέτουν το εκρηκτικό μίγμα των ημερών μας.

Οι Αμερικάνοι έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο δυναμιτίζει το σκηνικό και υπονομεύει ευθέως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο δίαυλο Στενά – Αιγαίο – Μεσόγειος.

Ο κ. Ερντογάν δεν ζητάει μόνο επέκταση της τουρκικής ΑΟΖ στα ενεργειακά πεδία του ΑΙΓΑΙΟΥ, αλλά ζητάει νησιά και αυτό με μια κίνηση, απαιτώντας την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης.

Μετά τα τουρκικά αλιευτικά οι γείτονες μπορεί να σκοπεύουν να φέρουν και το ογκώδες  Deepsea Metro II πλοίο εξόρυξης πετρελαίου που το αγόρασαν πρόσφατα με ένα κάρο χρήματα ;

Φυσικά από πριν μπορούν να προετοιμάσουν το κρίσιμο τρίγωνο ΛΑΔΟΞΕΡΑΣ - ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ – ΕΚΒΟΛΩΝ ΝΕΣΤΟΥ με κινήσεις σοκ και δέους;

Νομίζουν ότι επειδή το μαγαζί ξεπουλάει δωρεάν μπορούν να έρθουν να αρπάξουν;

Είναι γελασμένοι καθότι έχουν γνώση οι ορατοί και οι αόρατοι φύλακες.

Εδώ σταματάμε …»


ΑΥΤΑ επισημαίναμε πριν δυο χρόνια. ΣΉΜΕΡΑ το ΑΙΓΑΙΟ με τα τουρκικά αλιευτικά και εν όψει της βεβήλωσης της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ θέλει ο σουλτάνος να το παραδώσει στην τουρκία σαν γαλάζια πατρίδα.

« Τα τουρκικά αλιευτικά πιθανόν να προχωρήσουν σε νέες κινήσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και συγκεκριμένα ψάρεμα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, σε μεγάλα νησιά ή σε βραχονησίδες τις οποίες αμφισβητεί η Τουρκία, οι οποίες μπορεί να μην έχουν υφαλοκρηπίδα αλλά έχουν αιγιαλίτιδα ζώνη 6 ναυτικών μιλίων.»  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/897408_sto-aigaio-ta-toyrkika-alieytika-ehoyn-perikyklosei-farmakonisi

Όμως η ΠΑΝΑΓΙΑ και η δική μας μετάνοια - ομόνοια και εγγρήγορση θα σταματήσουν τα άνομα σχέδια των τούρκων και των χορηγών τους.


https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας