Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ δάκρυσε την πρώτη φορά στις 10 Ιουλίου όταν ανακοίνωσαν την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και συνεχίζει να δακρύζει.

 « τὸν γὰρ ἀόρατον ἐχθρὸν κατεπάτησας στερρῶς ὀφθέντα σοὶ Ἀθληφόρε.»  στην φώτο είναι η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ στον ΜΑΙΣΤΡΟ της Αλεξανδρούπολης. Πάμε όμως στην Κύπρο να δούμε τι συνέβη εκεί από  10 Ιουλίου που ανακοινώθηκε η βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί.

 

BINTEO: «Δάκρυσε η εικόνα της Αγίας Μαρίνας σε εκκλησάκι της Πύλας, είναι η δεύτερη φορά»

Βίντεο που δείχνει την εικόνα της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται σε ένα πολύ μικρό εκκλησάκι στην Πύλα, της επαρχίας Λάρνακας, να δακρύζει, λίγες ώρες πριν την εορτή της, κατέγραψε πιστή που βρέθηκε στο εκκλησάκι. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Αγία Μαρίνα δακρύζει, όπως αναφέρει, τις τελευταίες επτά ημέρες. https://cyprusnews.eu/larnakaonline/10820298-binteo-larnakaonline.com.cy (Κύπρος)

 

2020-07-17 16:23

 

« Δάκρυσε και 10 Ιουλίου που έγινε η ανακοίνωση της βεβήλωσης της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Και χθες

Δεύτερη φορά

Έξω από την Λάρνακα είναι» 

μας μεταφέρθηκε και σε μήνυμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το εκκλησάκι αυτό

Αγία Μαρίνα & Άγιος Ευστάθιος στην Πύλα από το

https://www.bigcyprus.com.cy/el/destinations/pyla/agia-marina-agios-eystathios-stin-pyla


« Το εξωκλήσι του Αγίου Ευσταθίου κτίστηκε μόλις το 2010, δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο. Υπήρχε και παλαιότερα εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ευστάθιο, η οποία όμως κατεδαφίστηκε από τους Άγγλους αποικιοκράτες για να κτιστεί σχολείο.

Αποτελεί ένα απλό γραφικό εκκλησάκι κτισμένο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με πέτρα. Το εσωτερικό του δεν διαθέτει εικονοστάσι και οι εικόνες είναι αναρτημένες στους τοίχους. Ξεχωρίζει η αγιογράφηση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται στο Ιερό Βήμα πίσω από την Αγία Τράπεζα.

Η μνήμη του Αγίου Ευσταθίου εορτάζεται στις 20 Σεπτεμβρίου και της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου.»