Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Μαρτυρίες που έρχονται λένε ότι «χάθηκε» από την θέαση μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ για να μπορέσουν να τελέσουν οι ισλαμιστές εκεί μέσα την βεβήλωση που ετοιμάζουν;


Πως το κατάφεραν αυτό θα φανεί τα επόμενα 24ωρα και  τι τεχνικά μέσα χρησιμοποίησαν είναι άξιον απορίας . Ελπίζουμε  να μην υπάρχουν μελλοντικές φθορές

« Η ονομασία  ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ προέρχεται από τον χαρακτηριστικό στίχο του μεγαλυναρίου της θείας λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου (θεοτοκίον του όρθρου της Κυριακής του πλ. δ΄ ήχου): Ἐπὶ σοὶ χαίρει, Κεχαριτωμένη, πᾶσα ἡ κτίσις, Ἀγγέλων τὸ σύστημα, καὶ ἀνθρώπων τὸ γένος, ἡγιασμένε ναέ, καὶ Παράδεισε λογικέ, παρθενικὸν καύχημα, ἐξ ἧς Θεός ἐσαρκώθη, καὶ παιδίον γέγονεν, ὁ πρὸ αἰώνων ὑπάρχων Θεὸς ἡμῶν. Τὴν γὰρ σὴν μήτραν, θρόνον ἐποίησε, καὶ τὴν σὴν γαστέρα, πλατυτέραν οὐρανῶν ἀπειργάσατο. Ἐπὶ σοὶ χαίρει Κεχαριτωμένη, πᾶσα ἡ κτίσις, δόξα σοι.»

Όταν στο παρελθόν οι τουρκαλάδες προσπάθησαν να καλύψουν την ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ με ασβεστοκονίαμα , όπως έκαναν με τον Παντοκράτορα στον Τρούλο και τα άλλα περίτεχνα εναπομείναντα ψηφιδωτά λένε οι θρύλοι ότι  έπεφταν από τις σκαλωσιές , δεν μπορούσε να κολλήσει ο ασβέστης αλλά  και πολλοί εργάτες σκοτωνόταν.

Στις 24 Ιούλιου οι κάμερες του σόου που ετοιμάζουν δεν θα στοχεύουν πάνω σε  όλα αυτά τα ανυπέρβλητου παγκόσμιου κάλλους  ψηφιδωτά για να μην φανούν τα εγκλήματα .

 

« Ἡ Ἁγια-Σοφιά εἶναι ἕνα ἐκτυφλωτικό φῶς, πού ἄλλους φωτίζει καί ἄλλους τυφλώνει.» Νικηφόρος Βρεττάκος  

Τους τυφλώνει και τους δαιμονίζει

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας