Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Διαπραγματεύσεις με την τουρκία – το τέλος της λογικής.


Άραγε πως κυττάζει τα γενόμενα ο  ΑΓΓΕΛΟΣ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πίσω από τις κουρτίνες;

Κάπως έτσι και εμείς ήδη παρακολουθούμε συνομιλίες – διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν στο παρασκήνιο πίσω από την ανέκαθεν βαριά ιστορική  καμαρίλα που στοίχισε στην Ελλάδα και την Κύπρο πολλά.

 

 Ένα γνωρίζουμε ότι ο εχθρός καραδοκεί και όταν θα νομίζουμε ότι υπάρχει ησυχία, ξάφνου θα σκάσει μύτη και θα μας επιτεθεί αίφνης. Για αυτό και πολλοί πατέρες  ομιλούν για αιφνιδιαστικές κινήσεις των τούρκων, αφού βρουν αποσταθεροποίηση μέσα εδώ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

« Μεγάλη επιτυχία του Ερντογαν. Ενώ ήτανε με την πλάτη στον τοίχο για κυρώσεις, λόγο της Αγιάς Σοφιάς.

Γύρισε το παιχνίδι με τη φοβέρα ότι θα βγάλει το Ρους ρέις για έρευνες και μας σέρνει σε διαπραγματεύσεις, για μοιρασιά της περιουσίας μας. Και γλυτώνει και τις όποιες κυρώσεις.» γράφει εύστοχα ένας σχολιαστής

Και εμείς συμπληρώνουμε « πήραμε λένε χρόνο ένα μήνα ( αν πήραμε;)

 Καιρός για διακοπές, αλλά με μάσκες. Όχι με τις γνωστές θαλασσινές μάσκες των παιδικών μας χρόνων που και αυτές σήμερα χρειάζονται για να δούμε στον βυθό τον αμείλικτο πόλεμο των υποβρυχίων στα δήθεν αμφισβητούμενα νερά που μυρηκάζουν ξεδιάντροπα οι δήθεν εχθροί του σουλτάνου και δικοί μας δήθεν φίλοι.

Το ψαχνό  για τον τούρκο δεν είναι τα νερά, αλλά τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ  (η αποστρατικοποίηση τους)  και η ΚΡΗΤΗ.

Το μυαλό του σουλτάνου μετά την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ορέγεται Κρήτη για αυτό ενώ στο παρασκήνιο υπήρχαν συνομιλίες Τουρκίας- Γερμανίας αυτός άνοιγε θέμα γενοκτονίας τουρκοκρητικών του 19ου αιώνα.

Όταν τελειώνει η λογική ξεκινάει η βία.

 

 Ενώ  το ζήτημα της μετατροπής της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί  την ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013( βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_60.html)  ,  την αποστρατικοποίηση των νησιών  του ΑΙΓΑΙΟΥ  την ξεκίνησε με αφορμή νύξεις του για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης τον Σεπτέμβριο του 2016. Τότε στην δεύτερη περίπτωση δάκρυσε η εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ( βλ. http://koukfamily.blogspot.com/2016/10/1-30-28.html)  και (βλ.https://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/733734/anatrixila-dakryse-i-eikona-toy-agioy-paisioy)

 

Λένε κάποιοι όταν πας για διαπραγματεύσεις με τους τούρκους πρόσεξε κάτω από το τραπέζι μήπως υπάρχει καμία χαντζάρα και κανένας Ευρωπαίος  κλόουν.  

 

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας