Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΤΡΙΑ τα σενάρια της Εμπλοκής και ένα της Αποκλιμάκωσης.


Θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολιτικές ηγεσίες όλου του φάσματος ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις ώρες δεν είναι ένα συνηθισμένο επεισόδιο ελληνο τουρκικού σήριαλ αλλά κάτι σοβαρότερο που θα σημαδέψει την πορεία του Έθνους μας.

 

Μετά το πούλημα της ιστορίας της Ελληνικοτάτης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας δεν εμπιστευόμαστε κανένα.

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Το σενάριο της αποκλιμάκωσης αυτή την στιγμή φαίνεται  αδύνατο μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη όλων των στρατιωτικών δυνάμεων εκατέρωθεν  (που συνεχίζεται) και το σύνολο των διπλωματικών ενεργειών που ξεδιπλώνονται ( στου κουφού του Ερντογάν την πόρτα όσο θέλεις βρόντα . Ο κουφός σουλτάνος ακούει μόνο τον ήχο από τα γρόσια)

 

Όταν απέναντι στην λογική υπάρχει το μένος να αρπάξουν με θρασύτητα αυτά που δεν δικαιούνται

« Με αντι-Navtex απαντούν Ελλάδα και Κύπρος στις τουρκικές προκλήσεις

Εμμένει στις θέσεις της η Τουρκία. Σε ανακοίνωση – απάντηση στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, υποστηρίζει ότι η περιοχή που δεσμεύει με την Navtex για έρευνες με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, είναι εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη και στα οικόπεδα που έχει παραχωρήσει στην τουρκική εταιρία πετρελαίου. Επίσης αναφέρει, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ότι στην ίδια περιοχή στο παρελθόν έχουν γίνει έρευνες από το τουρκικό σκάφος σεισμικών ερευνών Barbaros.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει "μαξιμαλιστικές" τις ελληνικές θέσεις για την υφαλοκρηπίδα και αναφέρει προκλητικά πως δεν έχουν σχέση με το Διεθνές Δίκαιο. Καλεί την Αθήνα σε διάλογο, διαμηνύοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα θα συνεχίζει να υποστηρίζει τα δικαιώματά της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. https://www.capital.gr/epikairotita/3469761/i-apantisi-tis-tourkias-sto-diabima-diamarturias-tis-elladas

Μήνυμα στην Τουρκία να δεσμευθεί κατηγορηματικά σε σχέσεις καλής γειτονίας και σε ειρηνική επίλυση των διαφορών της απέστειλε η Κομισιόν. Παράλληλα, την καλεί να προσφύγει "εάν είναι απαραίτητο σε Διεθνές Δικαστήριο", ξεκαθαρίζοντας ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη.»  https://www.capital.gr/story/3469805/komision-i-navtex-tis-tourkias-stelnei-to-lathos-minuma

«Τουρκικά Πολεμικά Σκάφη είναι και στο Βόρειο Αιγαίο …Που όμως είναι σε αναμονή περιμένοντας εντολές

Τρία είναι τα πιθανά Τουρκικά Σενάρια που αναμένεται οι Τούρκοι να ξεδιπλώσουν τις  επόμενες  72 ώρες στο Αιγαίο και όχι αναγκαστικά στο Σύμπλεγμα της Μεγίστης …

 

1ον . Να αρχίσει ο Ναυτικός αποκλεισμός στο Τρίγωνο  και να μας αναγκάσει ο Χουλουσί Ακάρ να τον χτυπήσουμε πρώτοι ,βυθίζοντας ελπίζουμε όχι το Γεωτρύπανο που είναι Πολιτικό Σκάφος ,αλλά Τουρκικό Πολεμικό!

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Ερντογάν μπορεί να διατάξει Γενίκευση της Συρράξεως και να μην παραμείνει η κατάσταση σε  κατάσταση ενός  «Θερμού επεισοδίου»

2ον Πιθανή Απόβαση Τούρκων Κομάντος σε Βραχονησίδα και αιχμαλωτισμός της Φρουράς ,ώστε να συρθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα  αμφισβητούμενα νερά όπως μας το δήλωσαν και οι Αμερικανοί !

3ον Σενάριο είναι να γίνει αεροπόβαση των Ειδικών Δυνάμεων σε μεγαλύτερο νησί που να δημιουργήσουν προγεφύρωμα για τις Δυνάμεις που θα επιχειρήσουν απόβαση ( …)

Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να συμβούν και τα τρία Σενάρια ταυτόχρονα ….»

https://veteranos.gr/tria-ta-pithana-tourkika-senaria-pou-tha-xediplothoun-tis-epomenes-72-ores-etimotita-gia-chtypima-tou-skyliou-sto-kefali/

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

« τα κουκιά δεν βγαίνουν»

« αν δεν εμπλακούμε σήμερα θα εμπλακούμε αύριο»

« ο τούρκος όπως επανειλημμένα επισημάναμε δεν θέλει μόνο θάλασσα αλλά και την γη των Ελληνικών νησιών μας»

« για αυτό ο μοιρολάτρης Ερντογάν που συνοδεύεται με ένα σωρό μάγους και αλχημιστές ( όπως και άλλοι ηγέτες-  είναι στην μόδα αυτό )  θεώρησε  για να βεβηλώσει την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ την 24 Ιουλίου που είναι ημέρα που υπογράφηκε η συνθήκη της Λωζάνης η οποία  επίσημα χαρακτήριζε τα νησιά του Βορείου ΑΙΓΑΙΟΥ απέναντι από τα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ ως Ελληνική επικράτεια»

« μπορεί το σενάριο της αποκλιμάκωσης να είναι ποιο ΕΠΩΔΥΝΟ από τα σενάρια εμπλοκής;;»

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας