Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΔΕΙΝΗ η ΘΕΣΗ του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μετά την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ έρχονται και άλλα.


ΦΩΤΟ η Παναγία των Μογγολίων, ή Μουγουλίων, κοινώς Παναγία του Μουχλιού ή Μουχλιώτισσα από  https://el.wikipedia.org/

 

  Οι εξελίξεις θα κάνουν  το κέντρο της Ρωμιοσύνης να μοιάζει με  μαρτυρική εκκλησία των πρώτων χριστιανικών χρόνων.

Αυτά τα θλιβερά που διαδραματίζονται στις ημέρες μας στην Κωνσταντινούπολη και έχουν σχέση με την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί  είναι μια όψη ενός μεγάλου πνευματικού παιδαγωγικού σχεδιασμού που οδηγεί σε ένα επανα προσανατολισμό της πορείας του γένους μας στις πηγές και στα νάματα του.

Τώρα θα ομιλήσουμε μόνο γεωπολιτικά , τα πνευματικά τα αφήνουμε για τους πνευματικούς, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το άνοιγμα των σχεδιασμών του Φαναρίου εις τα μοντέρνα και σύγχρονα προβλήματα της καθημερινότητας του πλανήτη μας βλ. οικολογία και πράσινη ανάπτυξη σε συνδυασμό με την κομψή  εμφιλοχώρηση του στα γεωστρατηγικά δρώμενα των ημερών μας ( βλ. αυτοκεφαλία Ουκρανικού απέναντι στην ρωσική μηχανή- τουλάχιστον έτσι το βλέπουν οι ρώσοι) είχε μια πρωτόγνωρη δυναμική  στόχευσης. Αυτό το ζήλεψαν και αποφάσισαν κύκλοι παγκόσμιας εξουσίας  δοθείσης της ευκαιρίας του παιδικού πόθου του Ερντογάν να μετατρέψει την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε τζαμί ( βλ. δηλώσεις ιδίου ) , αποφάσισαν λοιπόν αυτοί οι  σκοτεινοί κύκλοι να κοντύνουν το ΦΑΝΑΡΙ.

Φυσικά αυτοί οι κύκλοι ήταν οι ισχυροί της γης που τόσα χρόνια έβαζαν πλάτη στην ασφαλή  ύπαρξη του Φαναρίου.

Έτσι νόμιζαν όλοι αυτοί και αυτό ισχυριζόταν, δίχως να ξέρουν ότι ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ διασφάλιζε την Οικουμενικότητα και την Διαχρονικότητα του ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.

Και φτάσαμε στις μέρες μας που εξαφανίστηκαν οι χοικές πλάτες.

Ο ποντίφηκας στην Ρώμη λέει σχεδόν μονολεκτικά « ότι πονάει αυτό που κάνει ο Ερντογάν»

Οι ισχυροί κυβερνήτες της δύσης ομολογούν ότι « είναι κυριαρχικό δικαίωμα της τουρκίας αυτή η βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ»

Και ο ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος χλευάζει « ότι τώρα που η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα γίνει τζαμί δεν θα πληρώνουν οι ρώσοι τουρίστες εισιτήριο»

 Οι εν τω Φαναρίω  παροικούντες θα προβληματιστούν σε ποιους στηρίχτηκαν ανθρωπίνως τόσους καιρούς , την ίδια στιγμή που το χριστεπώνυμο πλήρωμα μαρτυρούσε κατά την συνείδηση του όταν έβλεπε, άκουγε, πονούσε αλλά δεν μιλούσε για να μην σκανδαλίσει περαιτέρω με τα φοβερά αντιδογματικά ανοίγματα που βίωνε;

Η θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από εδώ και πέρα θα δυσκολεύει , η επιδείνωση μέσω των εξελίξεων θα κάνει το κέντρο της Ρωμιοσύνης στην πραγματική της διάσταση να μοιάζει με  μαρτυρική εκκλησία των πρώτων χριστιανικών χρόνων.

Όλα τα ανωτέρω  συζητούσαμε με ένα σοφό γεροντάκι που έκανε υπομονή να ακούσει με προσοχή  τα παραπάνω και ταυτόχρονα σιωπούσε, μέχρις ότου  άνοιξε το στοματάκι του για να πει  χρυσά λογάκια  που χώρεσαν μόνο σε  λίγες  γραμμές:

-« όταν η Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε δεκάδες Αγιοκατατάξεις μεγάλων και σύγχρονων αγίων των ημερών μας βλ. Οσίου ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ,  ΠΑΙΣΙΟΥ, ΙΑΚΩΒΟΥ του εν Ευβοία, ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ του εν Πάτμω , ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ επισκόπου Εδέσσης, Οσίου Σωφρονίου , Εφραίμ του Κατουνακιώτη, Ιωσήφ του Ησυχαστού και τόσων άλλων δεν μπορούσε τότε να καταλάβει ότι έθετε πνευματικούς φρουρούς πέριξ αυτής στις δύσκολες μέρες που ήρθαν»

- « αυτοί οι νέοι άγιοι της εκκλησίας μας είναι η πνευματική φρουρά της ΠΟΛΗΣ και του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα φοβερά που έρχονται» μας είπε

Και συμπλήρωσε με κάτι σημαντικό:

- « το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ δεν θα έρθει γιατί εκ των πραγμάτων και εκ των συγκυριών θα πάρουν την ΠΟΛΗ οι ρώσοι ( αυτοί  δεν θα  δίνουν την ΠΟΛΗ σε διεθνή εποπτεία  και οι προσωρινοί  κατακτητές της   θα μοιάζουν  περισσότερο με τους σοβιετικούς των προηγούμενων δεκαετιών) αλλά το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ θα έρθει γιατί θα συνεχίζει να υπάρχει το  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ με  πρόσωπα  όμως ομολογίας πραγματικής»

-« το βλέπεις παιδί μου το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ;»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας