Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Το ένα σημείο μετά το άλλο «κατέρρευσαν τα τείχη της Κωνσταντινούπολης». Ερώτημα - για να ¨εισέλθει¨ με την σειρά του ο Ελληνικός στρατός;



φώτο από https://www.tanea.gr 

Πολλά συμβαίνουν τούτες τις ώρες που οι τούρκοι έστησαν πολλές πλατφόρμες – σκαλωσιές- ικριώματα  πέραν από την κεντρική σκαλωσιά που έχουν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για να κάνουν τις κατάλληλες εργασίες,  ώστε να την μετατρέψουν σε τζαμί.

Μετά την βέβηλη αυτή απόφαση τους άρχισαν πολλά να καταρρέουν

Σύμφωνα με μαρτυρίες  όπως μας μεταφέρθηκαν  το γεγονός της κατάρρευσης μιας τέτοιας σκαλωσιάς  εντός της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ κρατήθηκε εκτός των τουρκικών ΜΜΕ για ευνόητους λόγους (βλ.  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_26.html)

Περίπου αυτό το χρονικό διάστημα  μια πρωτοφανή βροχόπτωση στην Ριζούντα του Πόντου ( μέρος καταγωγής του Ερντογάν) είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει το βουνό και να μπει στο κέντρο της πόλεως αυτής και στην κυριολεξία να την πνίξει ( βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_93.html)

 Σήμερα διαβάζουμε:

« Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσε τμήμα από τα ιστορικά τείχη του Θεοδοσίου

Η ιστορία των «θεοφύλακτων» τειχών που παραβιάστηκαν μόνο μια φορά στην ιστορία

Με τον όρο Τείχη της Κωνσταντινούπολης, αναφερόμαστε στα οχυρωματικά έργα που ολοκλήρωσε ο Θεοδόσιος στην Πόλη το 447μ.Χ. Τα τείχη συνηθίζεται να αποκαλούνται με το όνομά του, ως θεοδοσιανά τείχη. Η διπλή σειρά τειχών αποτέλεσε σημαντικό πλεονέκτημα της Αυτοκρατορίας και έναν από τους λόγους που η Πόλη άντεξε στις πολιορκίες ανά τους αιώνες, ενώ θεωρείται ακόμη και σήμερα ένα θαύμα της μηχανικής και οχυρωματικό έργο που όμοιό του δεν απαντήθηκε ξανά στον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που πήραν το προσωνύμιο «θεοφύλακτα», αφού θεωρούνταν κυριολεκτικά απόρθητα. Παραβιάστηκαν μόνο μία φορά, κατά την πολιορκία των Οθωμανών το 1453 που οδήγησε και στην Αλωση της Κωνσταντινούπολης.» https://www.tanea.gr/2020/07/15/world/konstantinoupoli-katerreyse-tmima-apo-ta-istorika-teixi-tou-theodosiou/

Επίσης από τον http://nikosxeiladakis.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%BF-

 

« Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ajansı και ενώ οι Τούρκοι πανηγύριζαν έξω από την Αγία Σοφία, ξαφνικά μέρος των τειχών του Μωάμεθ του Πορθητή στην περιοχή Sulukule Kapısı της Κωνσταντινούπολης, κατέρρευσε ολοσχερώς.

 

https://youtu.be/QlOY2YVVXJw

 

Η κατάρρευση έγινε στο συγκεκριμένο σημείο Karagümrük Mahallesi, και προκάλεσε μερικό πανικό στους περίοικους ενώ κινητοποιήθηκαν αμέσως συνεργεία του Δήμου της Κωνσταντινούπολης για να συμμαζέψουν τις πέτρες των τειχών. Προκλήθηκε σύγχυση στην περιοχή, η συγκοινωνία κόπηκε και αστυνομικοί κατεύθυναν τα οχήματα σε εναλλακτικές κατευθύνσεις.Όλα αυτά την ίδια ώρα που πανηγύριζαν την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 έξω από την Αγία Σοφία.» ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ www.nikosxeiladakis.gr

Οι κυρώσεις του ΟΥΡΑΝΟΥ ξεκίνησαν και φυσικά δεν περιμένουν να αποφασίσουν οι άνθρωποι που βλέπουν το ανοσιούργημα της βεβήλωσης που επιτελείται  στην τουρκία και αδιαφορούν.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας