Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Πως μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με κάποιον που έχει εσωτερικής φύσεως προβλήματα; « μπορεί να τα βρούμε και σε λίγο να τα τσουγκρίσουμε;»


Φώτο από https://www.militaire.gr/

( η φώτο είναι για να φρεσκάρουμε την ιστορική μνήμη γεγονότων που συνδέουν άρρηκτα το πρόσφατο σχετικά  παρελθόν μας με την εισαγωγή μας στην δουλεία των μνημονίων και το παρόν μας με τα προβλήματα που ενέσκηψαν με την περιοχή γύρω από το Καστελόριζο)

Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: « Κάποιες χώρες δεν αποδέχονται ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων»

Τελικά μετά την φιέστα του έμεινε η αγωνία  για το αύριο « λες και έρχεται το τέλος της μεγαλομανίας ;»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Όλα αυτά που συνέβησαν  ακόμα και οι σημερινές δηλώσεις του δείχνουν αυξημένο και εξελισσόμενο  πρόβλημα ανασφάλειας που αντιμετωπίζει ο διπλανός ηγέτης με τάσεις καταδίωξης.

« Μιλώντας σήμερα, Κυριακή, σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, λέγοντας ότι ορισμένες χώρες φαίνεται να μη γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος και ότι ανήκει στους μουσουλμάνους.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται ως απάντηση στις αντιδράσεις διεθνώς μετά τη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, με τον Τούρκο πρόεδρο να λέει χαρακτηριστικά: «Στο άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς (σ.σ.: μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, την Παρασκευή), παρατηρήσαμε ότι κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος. Ενώ έχουν περάσει αιώνες μετά την κατάκτησή της, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων»

https://www.iefimerida.gr/kosmos/erntogan-gia-agia-sofia-konstantinoypoli

Δεν θα μας απασχολούσαν τα ψυχολογικά του Ερντογάν ει μη μόνο ότι ο ίδιος προσωπικά  και με το βεβαρημένο εσωτερικό φορτίο του  καθορίζει τις εξελίξεις αυτή την στιγμή στην Αν. Μεσόγειο και το ΑΙΓΑΙΟ.

Πως μπορεί  η Ελληνική Κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με κάποιον που έχει ψυχολογικής φύσεως προβλήματα και ειδικότερα αυτό της ψυχο καταδίωξης;

Αν εισέλθουμε στα πνευματικά προβλήματα του ατόμου αυτού θα βρεθούμε σε απίστευτο έρεβος- χάος.

Τόσες αθώες  ψυχές που χάθηκαν στον αιματηρό πόλεμο της Συρίας αλλά και στο εσωτερικό της τουρκίας τα τελευταία χρόνια γίνονται οι όψιμοι διώκτες του.

Από την στιγμή μάλιστα που βεβήλωσε και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ προσετέθηκαν ως διώκτες του  και όλες οι ψυχές που συμπεριλαμβάνονται στα διαχρονικά ιστορικά εγκλήματα της τουρκίας.

Πώς να μην έχει μετά ψυχολογικά προβλήματα ο εν λόγω;

Άρα χρειάζεται τούτες τις ώρες μεγάλη προσοχή και καμία δήλωση ότι δήθεν τα βρήκαμε μπορεί να θεωρηθεί τόσο αξιόπιστη.

Όπως λέει ο λαός « μπορεί να τα βρούμε και σε λίγο να τα τσουγκρίσουμε»

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας