Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Πληροφορία εργατικού ατυχήματος μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με πτώση σκαλωσιάς τρομάζει και γίνεται ψευδής είδηση- γιατί παρακαλώ;


Ερώτημα. Αν βρεθεί ένας αυτόπτης μάρτυρας έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ  και πει είδα αυτό…αυτό που δεν είναι αρεστό στον σουλτάνο άραγε τι μεταχείριση θα έχει μετά;

 

14 Ιουλίου 2020 αναφερόμαστε σε μια πληροφορία- μαρτυρία που μας ήρθε.

Προσπαθούμε να την διασταυρώσουμε επισημαίνοντας τότε:  «Προσπαθήσαμε να το διασταυρώσουμε από τα τουρκικά ΜΜΕ αλλά δεν αναφερόταν πουθενά.»

Στην πληροφορία όμως  που μας δόθηκε, υπήρχε και η επισήμανση, όπως την συμπεριλάβαμε : «Ίσως και αυτός ήταν ο λόγος που τους τραυματίες , όπως μας είπαν τους μετέφεραν βιαστικά με ιδιωτικά αυτοκίνητα»

 Το τελευταίο  αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και κατανοήσαμε ότι οι τούρκοι επιθυμούσαν να αποσιωπήσουν το γεγονός αυτό που μας δόθηκε ως πληροφορία.

Το ιδιαίτερο συγκινησιακό φορτίο λόγω του ανοσιουργήματος που επιτελείται με την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ συν η τελευταία αυτή πληροφορία ενίσχυσε την πίστη μας ότι έπρεπε να δοθεί αυτή η πληροφορία έστω και  με ερωτηματικό.

Τι μάθαμε και τι γράψαμε ακριβώς:  

 

« Έπεσαν σκαλωσιές μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ , υπάρχουν τραυματισμοί;

Το όλο συμβάν κατά τις μαρτυρίες έγινε χθες το μεσημέρι.

Παρατηρήθηκε κάποια στιγμή έξω από την προσωρινή περίφραξη που περιβάλλει τον προαύλειο χώρο της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ μια οχλοβοή. Κάποιοι εργάτες μετέφεραν άλλους με ¨ ανοιγμένα κεφάλια» μέσα στα αίματα ,τους έβαζαν σε ιδιωτικά αυτοκίνητα και κορνάροντας τους μετέφεραν.

Μεταξύ τους οι εργάτες που βγήκαν έξω ήταν ταραγμένοι γιατί έπεσε όπως έλεγαν μια μεγάλη σκαλωσιά – ικρίωμα που στήθηκε για τις εργασίες που γίνονται στο εσωτερικό της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ για να την μετατρέψουν σε τζαμί.

Προσπαθήσαμε να το διασταυρώσουμε από τα τουρκικά ΜΜΕ αλλά δεν αναφερόταν πουθενά.

Ίσως και αυτός ήταν ο λόγος που τους τραυματίες , όπως μας είπαν τους μετέφεραν βιαστικά με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ»

Η πληροφορία αυτή στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία για ευνόητους λόγους ήταν λογικό να αποκλειστεί από τα τουρκικά ΜΜΕ και τα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα.

Κάποιοι όμως έκαναν τον κόπο να απευθυνθούν  στην ειδησεογραφία του τουρκικού τύπου που γνωρίζουμε τι προβλήματα αντικειμενικότητας έχει αυτόν τον καιρό αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα που τόσα έχουν υποστεί από τις παρεμβάσεις του σουλτάνου στο παρελθόν.

Πράγματι η είδηση αυτή δεν φαινόταν πουθενά και πώς να φανεί;

Γιατί θα φαινόταν ως κακοτυχία επάνω στην έναρξη των εργασιών για την μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί. Και επειδή οι γείτονες είναι  ιδιαίτερα  μοιρολάτρες.

Έτσι λοιπόν ο κόπος κάποιων για να χαρακτηρίσουν την είδηση αυτή αναληθή στηρίχθηκε  σε « αντικειμενικές πηγές»;;

Φυσικά το όλο σκεπτικό  της απόρριψης διανθίστηκε με ισχυρισμούς ότι δεν έπεσε η κεντρική σκαλωσιά που παραμένει στην θέση της.

Αλλά γιατί το εργατικό αυτό ατύχημα μικρό ή μεγάλο να μην  αναφερόταν σε παράπλευρες νέες σκαλωσιές που λογικά  στήθηκαν πρόσφατα για να προχωρήσουν οι εργασίες βεβήλωσης της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ;

Δεν πονάει μόνο εμάς η βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ , δημιουργεί πόνο  και σε πολλούς άλλους, όταν κυκλοφορεί μια τέτοια  είδηση  έστω και με ερωτηματικό που για να την διασταυρώσεις στην πραγματική της διάσταση δεν μπορείς να στηριχτείς σήμερα  μόνο σε τουρκικά ΜΜΕ.

Η πρεμούρα αυτή καθώς και η πληροφορία που είχαμε ότι οι τραυματισμένοι εργάτες « φυγαδεύτηκαν» με ιδιωτικά αυτοκίνητα και όχι με νοσοκομειακά ( ίσως να ήταν και ελαφρά τραυματισμένοι) μας προβλημάτισε σοβαρά.

Σε λίγες ώρες κατέρρευσε και τμήμα των ιστορικών τειχών της Κωνσταντινούπολης αφήνοντας άλαλους τους τούρκους δίχως να έχει μεσολαβήσει ούτε σεισμός , ούτε προηγούμενη βροχόπτωση.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η ιστορία γράφει και τα σκυλιά γαυγίζουν.

Άντε τώρα να σβήσουμε τις φωτιές στην Ελλάδα που έγινε ξέφραγο αμπέλι στην βούληση των εχθρών της.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος